Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Ялови дни
Модератор: dantho.mihov
Ялови дни

Баш като дойде събота и неделя...рибата спира да кълве...така бе в събота и в неделя...
Съботата...ходих на Грудовска река и на канала до село Новоселци/Константиново нещо не ми се вързва/...ходих и до село Тръстиково...
Нищо най-интересното беше, че някакво момченце ми правеше снимки на канала....ама не обърнах внимание...защото до мене имаше едни мангали които хващаха дребни маломерни костурчета и се кефеха като за последно...
До тях имаше някакви момчурляци които също ловяха маломерки...а ТАМ БИЛ СРЕД ТЯХ И РИБАРИНА...не го забелязах, защото като тръгнах да излизам ....един едва не си мууна глъвъта в кофата с рибетата...хахахаха...карай нека си лови момчето , няма само гъби да събира...хахахаха...
На канала...примамвах една едра жаба....на воблер...Ружно Паче №3...и кълвеше проклетията...зяпа на няколко пъти...а костура и другите хишници хич не уважиха старанието ми.
В неделя бяхме на Грудовска река с Боцмана, Локал и Стронт..., Локал бе разпнал щеката-гръмоотвод...Стронт бе забравил да си затвори джама на колата...а Боцмана мъкнеше костур след костур...на някакъв вълшебен червей...

Всичко това до към 9 часа..докато не се обади комшийката на Боцмана...че кучката и ражда...и той прекрати риболова....и замина да ображда животинчето...

После се моткахме тримата по и около канала...на Новоселци...ама резултат НУЛЕВ...Към 12 си дигнах чуковете и в къщи...

Ялови дни...за риболов...

-
- учете се от него
Търпението се възнаграждава
....другите спят или маат пържоли.
Е риба нямаше, но пък беше весело.В събота на Голямо Буково - капо,на Белила - една прилична белювичка,на Грудово - две двулитрови бири
и на Раков дол - 3 кефалчета по 0.300-0.400кг. и един добър костур.В неделя от 07.00 до 10.30 на Бата - нищо след което на зарибените гъолове на Лъка - 4-ри шаранчета най-голямото от които нямаше 0.500кг.Налягането не било подходящо - каза един колега - пък ние бяхме налягали на поляната мноооого подходящо
.Поне времето беше хубаво- пролетно
.

Е риба нямаше, но пък беше весело.В събота на Голямо Буково - капо,на Белила - една прилична белювичка,на Грудово - две двулитрови бири

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.