Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Съботен Спинингов успех!!!
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- вече хвърля и на тежко
Съботен Спинингов успех!!!
Макар и на платено...
Здравейте колеги, имам да споделя интересно преживяване, в чудесният
съботен ден успях да се придвижа само до платеното на Панчарево...
Решавам аз да ловя щуки и се запътвам към едно кейче в щукарският край на водоемчето...
...там насядали двама многознайковци с по две тапи и на малка каракуда мъчат ли мъчат.(измъчили една маломерка, ама там не дават да се пуска)
Навъртях бая километри на доказани в боя воблерчета и блесни, но нищо! (и многознаиковците почнаха... как си я мислиш ти тая, тука само на жива риба взимала щуката!!!)
Слагам аз поредното воблерче,( Goldy едно дето за съвсем друго го бях нарочил че е подходящо) и се започна...
...с първото хвърляне удър на една маломерка 500-600 гр.(като на многознайковците), второ хвърляне и при падането на воблерчето във водата моментално втори удър, една щучка около килограм.
Многознайковците смениха тона, "Я дай да видя на каква блесна ти клъвнаха...."
За час и половина хванах 3 щуки само на това воблерче, третата беше най-добра (1,5 кг.) за съжаление след нея бях принуден да си тръгна
финансово разорен, но с много емоционален заряд...
Нямам фото апарат и за съжаление не мога да ви покажа снимки на красавицата.
Здравейте колеги, имам да споделя интересно преживяване, в чудесният
съботен ден успях да се придвижа само до платеното на Панчарево...
Решавам аз да ловя щуки и се запътвам към едно кейче в щукарският край на водоемчето...
...там насядали двама многознайковци с по две тапи и на малка каракуда мъчат ли мъчат.(измъчили една маломерка, ама там не дават да се пуска)
Навъртях бая километри на доказани в боя воблерчета и блесни, но нищо! (и многознаиковците почнаха... как си я мислиш ти тая, тука само на жива риба взимала щуката!!!)
Слагам аз поредното воблерче,( Goldy едно дето за съвсем друго го бях нарочил че е подходящо) и се започна...
...с първото хвърляне удър на една маломерка 500-600 гр.(като на многознайковците), второ хвърляне и при падането на воблерчето във водата моментално втори удър, една щучка около килограм.
Многознайковците смениха тона, "Я дай да видя на каква блесна ти клъвнаха...."
За час и половина хванах 3 щуки само на това воблерче, третата беше най-добра (1,5 кг.) за съжаление след нея бях принуден да си тръгна
финансово разорен, но с много емоционален заряд...
Нямам фото апарат и за съжаление не мога да ви покажа снимки на красавицата.
Love & Ribolov
при мен беше подна ситуация в неделя
Браво колега, при мен беше същата ситуация на същият водоем , но в неделя! Отидох към 3 часа и бях взел само един спининг на плувка да си хвана някоя пъстърва ! За два часа на бял червей само една пъстърва и едно малко костурче! Отидох там до магазинчето и си купих една блесничка за 2 лева , ужким за пъстърва , една грозна с едни косъмчета, но не си бях взел куфара с воблерите!
Започнах да мятам и нищо за 30 мин.! Стана вече 6 часа и хората се разотидоха! Качих се на дървения мост и реших от там да мятам за пъстърва! Гледам един колега с три прата с тапи за щука хварлил в другото езерце! Питам го аз и той като тжоите многознайковци хванал 1 щука - 500 гр.(поне на мен ми се видя толкова)! Хварлям си аз за пъстърва обаче на тази грозна блесничка какво ще се хване! Но се оказа , че много греша! Реших на майтап да хварля в щукарското! А и аз сам без стоманен повод! С първото хвърляне и се огъна прата! Извадих я за 5 секунди , че ме беше страх да не прегризе кордата! Този до мен направо се побърка, почна да вади блесни , едни сигурно бяха по кило от чисто желязо!
Моята беше около 1 кг.
Но после стана най-големият майтап! Хвърлих още 5 пъти, но то вече се здрачаваше и нищо от шукарското място!
Реших да пробам пак пъстървата!
С първото мятане и щях да си загубя прата! Като удари и добре , че бях пуснал аванс заради щуката и го бях забравил!
Един шаран 3 кг.! Без да искам като съм си набирал съм го закачил за горната гръбна перка!
И обиколи язовира два пъти и го гребнах с един кеп!
Голям майтап , онзи направо се скъса да ме пита как съм го хванал!
Та се оказа , че без подготовка и стръв става емоцията !
Започнах да мятам и нищо за 30 мин.! Стана вече 6 часа и хората се разотидоха! Качих се на дървения мост и реших от там да мятам за пъстърва! Гледам един колега с три прата с тапи за щука хварлил в другото езерце! Питам го аз и той като тжоите многознайковци хванал 1 щука - 500 гр.(поне на мен ми се видя толкова)! Хварлям си аз за пъстърва обаче на тази грозна блесничка какво ще се хване! Но се оказа , че много греша! Реших на майтап да хварля в щукарското! А и аз сам без стоманен повод! С първото хвърляне и се огъна прата! Извадих я за 5 секунди , че ме беше страх да не прегризе кордата! Този до мен направо се побърка, почна да вади блесни , едни сигурно бяха по кило от чисто желязо!
Моята беше около 1 кг.
Но после стана най-големият майтап! Хвърлих още 5 пъти, но то вече се здрачаваше и нищо от шукарското място!
Реших да пробам пак пъстървата!
С първото мятане и щях да си загубя прата! Като удари и добре , че бях пуснал аванс заради щуката и го бях забравил!
Един шаран 3 кг.! Без да искам като съм си набирал съм го закачил за горната гръбна перка!
И обиколи язовира два пъти и го гребнах с един кеп!
Голям майтап , онзи направо се скъса да ме пита как съм го хванал!
Та се оказа , че без подготовка и стръв става емоцията !