Дървен харпун 100

Модератор: nkolev66

Публикувай отговор
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Дървен харпун 100

Мнение от adventurebg »

Продължение, само да вметна, че имам още толкова търкане по дръжката и, че скобата не ми харесва толкова широка и ще я стесня малко. :D
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Как е става ли :D
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от adventurebg »

Нещо такова ще се получи ( запълненото с червено ще изчезне а очертаното пак с червено ще се търка)
Изображение
Аватар
Jack Daniels
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Jack Daniels »

От тая скоба много страда естетиката,според мене металната си е за предпочитане,но ти си знаеш
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от adventurebg »

Jack Daniels написа:От тая скоба много страда естетиката,според мене металната си е за предпочитане,но ти си знаеш
Ще я доизпипам та да ми се хареса, че за сега не ми се нрави :wink:
yavorsub
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от yavorsub »

Соред мен , по-добре да си ушириш малко от вътре скобата за да дадеш малко "въздух" около спусъка .Все пак ще го ползваш и през зимата с по-дебели ръкавици .

Нклони на зад още малко дръжката -така ще е по-удобна за ползване. Може да си нарисуваш няколко различни варианти и накрая да избереш един.Може да се окаже че друг ще ти "пасне" повече . :)

Формата за пръсти върху дръжката е задължителен елемент и нещо като Must за всеки начинаещ харпун майстор, но не след дълго сам достига до извода че гладката дръжка е по-удобна .Особено когато трябва да се намести бързо и от не перфектна позиция на ръката. ;)

....ама всичко това са си само съвети а не критика . :ANAL:
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от adventurebg »

yavorsub написа:Соред мен , по-добре да си ушириш малко от вътре скобата за да дадеш малко "въздух" около спусъка .Все пак ще го ползваш и през зимата с по-дебели ръкавици .

Нклони на зад още малко дръжката -така ще е по-удобна за ползване. Може да си нарисуваш няколко различни варианти и накрая да избереш един.Може да се окаже че друг ще ти "пасне" повече . :)

Формата за пръсти върху дръжката е задължителен елемент и нещо като Must за всеки начинаещ харпун майстор, но не след дълго сам достига до извода че гладката дръжка е по-удобна .Особено когато трябва да се намести бързо и от не перфектна позиция на ръката. ;)

....ама всичко това са си само съвети а не критика . :ANAL:
Скобата за пръста ще я оширя поне още с 2-3 мм.
Дръжката, да не е под 40- 45 градуса а поне на 30, това ли имаш в предвид?
:D Начинаещ харпун майстор, какъв майстор, започнах да си правя миналата година един и след като всичко бе готово започнах да го байцвам защото дървото беше много светло(монолит) и познай :shock: след байцване от няколко ръце се изметна :evil: Бях работил към два месеце по него. Побеснях и го срязах на две и в кофата. Това ми е първия изцяло дървен харпун който правя с голямо желание и не бързам за никъде. Предполагам, че ще се получи добър харпун, но нека да не избързвам още, че никога не е късно да се олескам :lol: .
Ако наистина мислиш, че е по добре да махна леглата за пръстите ще го направя, ти си направил не един и два и си наясно от всякъде.
Мерси за съветите :smt023
Последно промяна от adventurebg на Чет Окт 14, 2010 12:14 pm, променено общо 1 път.
Аватар
spear
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от spear »

Най-добре изкопирай и ти дръжката на Яво, едва ли ще ти се разсърди това вече му се случвало над 100 пъти :lol:

Изображение
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

...послушай Джимбо и си направи метална скоба ...дървената ако я изтъниш много ще се счупи ...
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

spear написа:Най-добре изкопирай и ти дръжката на Яво, едва ли ще ти се разсърди това вече му се случвало над 100 пъти :lol:

Изображение
...Яворе , много си добър ве ...живот и здраве следващата ми пушка ще е от тебе ...ако трябва ще спестявам от банички :D
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от adventurebg »

Ето нещо такова исках да се получи, но малко по стабилно(масивно). За на Явор харпуните нямам коментар освен, че един ден сигурно ще го помоля да ми напеави една 82-ка. :D

Скобата на кресито много ми допадна обаче при мен заради касетката на спусъка няма да ми се получи и за това ще импровизирам.

Изображение
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от adventurebg »

Булти написа:...послушай Джимбо и си направи метална скоба ...дървената ако я изтъниш много ще се счупи ...
Булти, дано не излезеш прав, че ще се счупи :D доста си поиграх да я направя защото така ми харесва, ако исках метална щеше да е много по лесно. Не искам да кажа, че все правя нещата по трудния начин, но така съм го замислил, започнал и смятам да довърша. Със сигурност ще се постарая да ми хареса и да е стабилна(здрава). Благодаря за съвета, и ще е добре да има още :D
Последно промяна от adventurebg на Чет Окт 14, 2010 2:58 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Jack Daniels
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Jack Daniels »

Яворе, знаеш ли че на онази стрела дето ми я прати и трябва и носещо/фъргащо устройство , едно такова като онуй черничкото дето Юли го показа, много ще и отива :D
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
Аватар
spook
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от spook »

И за неопрена.. :D :D :lol: :lol: батка :wink:
Аватар
Pretor
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pretor »

adventurebg написа:Нещо такова ще се получи ( запълненото с червено ще изчезне а очертаното пак с червено ще се търка)
Изображение
Така както си очертал тази част от тялото зад спусъка няма ли да е опасно тънка ?
Изображение
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от adventurebg »

Pretor написа:
adventurebg написа:Нещо такова ще се получи ( запълненото с червено ще изчезне а очертаното пак с червено ще се търка)
Изображение
Така както си очертал тази част от тялото зад спусъка няма ли да е опасно тънка ?
Няма начин освен ако не го хвана за главата и да го блъскам в някои тротоар :D Дръжката ще е достатъчно дебела и а ламелите са вертикално на тялото. Не мисля, че има и малка вероятност това да стане, освен ако не прекаля с шкуренето а и все пак това е само чернова на картинката :D .
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”