Искър , щъркела .

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

kalinanimal
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Искър , щъркела .

Мнение от kalinanimal »

Дълго мислех дали изобщо да пиша , но за да не ме обвините че, не давам инфо ша драсна два реда :lol: .

Мястото е добре познато на всички около София и всички знаят че , зимата в заливчето се събира доста риба както и доста рибари ,като понякога става голям сеир .За това предпочетох да отида в четеъртък.
Кълвеше добър уклей , маломерни кленчета и инцидентно кустур .
Направих няколко основни грешки в следствие на което имах по-скромен улов .
1. Застанах до понтона от външната страна а не на скалите от среща където с директния щеше да ми е по-удобно и дълбочината е по-голяма.
2.Не носих хляб за захранка а два пакета с купешка на която прибавих пясък , 100г. бял 50г. пинки, 2 торни и една кутия хирономуси.
4.Най-голямата ми глупост беше че , изпрасках една много скапана плувка 2г. по-подходяшта за лов на платика , и незнайно защо (абе май от мързел)не я смених веднага а най-темерутски упорствах да ловя с нея .
5. От бързане , от що ли , преебах и захранката като и сложйх повече вода и дори допълнителните порции пясък не можаха да я оправят.

Въпреки всичо хванах 15тина уклея 5-6кленчета който пуснах и няколко костура .
За да не повтаряте моите грешки :
захранка само хляб , стръв пинки и бял , максимално тънка линия и ВЪЗМОЖНО НАЙ-ЧУВСТВИТЕЛНА плувка за целя риболов само две риби ми потопиха , квлването е много нежно почти недоловимо дори кустурите едвам пипаха . Заставате на скалите .
Някои от колегите направо ги разбиха , като ми казаха че,предишните дни е кълвало повече .
Отивате възможно най-рано за да си намерите мясо, защото въпреки делничния ден в 9.00 места нямаше.
И НЕЩО МНОГО ВАЖНО НОСЕТЕ СИ ЗАВЕРЕН БИЛЕТ ЗАЩОТО МИНАХА ПРОВЕРЯВАЩИ , и за втори път в живота ми ми дадоха автограф :shock: .

Ми тва е, знам че, не ви казвам нищо ново ма с тва разполагам в момента :oops:
дай рибо рибо дай
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivan_yo »

Е, поне лесно си я изчистил и нетие било тежко от преяждане с риба.Мързела ебава мама му всичко ,но за следващия излет тъкмо ще са порасли по големи. Нейси! Нищо не е безвъзвратно загубено. По важното е че уклея е вече активен! Калине следващия път да си сериозен в риболова!!!!!!!!!!!!!
kalinanimal
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kalinanimal »

ОБЕЩАВАМ .

Не бях ходил там от 2000г ма са знам кво да правя.
дай рибо рибо дай
Аватар
georgi_sarafov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Каде кълве в момента?

Мнение от georgi_sarafov »

Колеги,аэ също ходих на щъркела и видях колеги със эимни блесни с по две допълнителни тройки които направо си ловяха на дране,и си отиваха с пълни чанти! Това раэрешено ли е эащото проверяващите не им правят забележки ?
Аватар
bobsana
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от bobsana »

Калине, време е да почнеш да се обаждаш, когато правиш риболовни авантюри....ЛС, ICQ, GSM дори
kalinanimal
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kalinanimal »

Бе то хубаво ша се обаждам но в момента не разполагам със собствен транспорт и трябва да се съобразявам с много фактори .
Иначе съм отворен за всякакви предложения и не отказвам покани за риболов , стига да има осигорен транспорт като естествено си поемам часта за горивото :wink: .
дай рибо рибо дай
ivovlad
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от ivovlad »

Здравей Калине! Ще ми обясниш ли по какъв начин се подготвя захранката от хляб за уклей ? Риболовът на уклей ми е от любимите :), и бих желал да съм добре подготвен следващия път, когато посетя Щъркела.
Аватар
altavoto_me4e
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от altavoto_me4e »

калине аз ще хода другата седмица на искара щях тая ама виж к'во време
та искам да те питам ти с камшика ги гацаше нали?
и кажи нещо за захранката
само хляб?
а нещо друго не излиза ли?
знам че платика е невъзможно да хвана ама нещо каракуда,бабушка
изклучвам обичайния и хубав искарски костур:)
ОТ КАКТО ПРОЧЕТОХ ЗА ВРЕДАТА ОТ АЛКОХОЛА СПРЯХ ДА ........ЧЕТА!!!!!
kalinanimal
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kalinanimal »

Ще ви кажа това което видях .
Значи , малки топчици хляб колкото орех дори по-малки , не знам дали хляба беше ароматизиран с нещо .
Според мен и купешката захранка би свършила работа но трябва да се внимава , като падне във водата веднага да се пръсне и да направи облак от ситни частици който само да раздразнят оклейя .
Според мен най-важното е да се намери подходящо място , най-добре е да се застане точно срещу понтона на скалите .Също така да се ползва много финна линия и чувствителна плувка с малък грамаж,като утежнението е близо до плувката и позволява стръвта бавно да премине през всички пластове .
Добри, естествено че , бях с камшика ти мислиш ли че бих ловил с друго на плувка :lol: . Излизат маломерни кленчета който ви призовавам да пускате , също и по някоя друга бабушка (обясни на брат ти разликата че , още ги бърка с червеноперките) но главно е уклей , от митичните искарски костури няма и следа ловят се 10-15см. и то главно на рибе .
дай рибо рибо дай
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”