ЦАРЕВИЦА ЗА ШАРАН

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него
Мнения: 6591
Регистриран на: Чет Фев 22, 2007 6:13 pm
Местоположение: Добрич

ЦАРЕВИЦА ЗА ШАРАН

Мнение от Митев »

Колеги имам молба към Вас , наскоро ми дадоха еден чувал с царевица на зърна кажете ми с какво да я накисна за да мога да я ползвам за захранка и стръв, предварително Ви благодаря
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Мнения: 11750
Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 1:15 am
Местоположение: Горна Оряховица
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?p=41149#41149 - аз така практикувам + ароматизатори описани някъде из темата.С това мога да помогна.Дано да съм ти от полза!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
lorda
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1412
Регистриран на: Пет Ное 24, 2006 9:05 pm
Местоположение: plovdiv

Мнение от lorda »

Можете да я накиснете с вода (доста дълъг процес).
Или да я варите.
Може в някакъв казан, но и това изисква време и много дърва или газ.
Но и със суха да подхранвате пак е добре.
Изображение

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него
Мнения: 6591
Регистриран на: Чет Фев 22, 2007 6:13 pm
Местоположение: Добрич

Мнение от Митев »

Благодаря ,изчетох темата , но никъде не се споменава как и с какво се кисне суровата царевица
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Мнения: 11750
Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 1:15 am
Местоположение: Горна Оряховица
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Под чувал царевица разбирам суха.Суровата просто няма смисъл да се кисне.Аз я разпределям в пакети и директно във фризера.Недостатък-след първото размразяване неизползваната е аут.Стерилизацията и ароматизиране обаче е друг въпрос-накисвам царевицата в разтвор вода,лавандулов спирт с няколко капки ягодова есенция!Така процедирам и със сухата.
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него
Мнения: 6591
Регистриран на: Чет Фев 22, 2007 6:13 pm
Местоположение: Добрич

Мнение от Митев »

Благодаря вече ми стана ясно
nikolco
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 366
Регистриран на: Сря Окт 11, 2006 11:08 am
Местоположение: Добрич

Мнение от nikolco »

Здрасти градски,ето тука можеш да поразгледаш и дано ти свърши работа :wink:
http://www.carpbg.com/forum/viewtopic.p ... 2%E8%F6%E0
http://www.carpbg.com/forum/viewtopic.php?t=141
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1603
Регистриран на: Чет Дек 07, 2006 7:58 pm
Местоположение: Razgrad

Мнение от dimitar_ »

За стръв си я накисвам ден-два преди риболов , омеква и трябва да замирише леко на вкиснало , а за захранка си я хвърлям суха.
Даже напоследък си работя изцяло само на суха царевица , няма значение за стръв, или за захранка. И съм доволен...
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него
Мнения: 6591
Регистриран на: Чет Фев 22, 2007 6:13 pm
Местоположение: Добрич

Мнение от Митев »

А аз да ви кажа какво направих днес. Вземах една голяма тенджара сварих около 10кг. цареви4ца сложих един буркан мед .Послеотидох до магазина вземах есенция от ванилия ,от ром и масти5ка направих в бурканчета и в момента имамам 4 вида със захранка
Аватар
Nikolay ( Dobrich )
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 351
Регистриран на: Сря Фев 07, 2007 10:57 pm
Местоположение: Добрич

Мнение от Nikolay ( Dobrich ) »

отиди на ветеринарната аптека и си купи белтъчен хидролизат (аминокиселини, извлечени от кръвта на животни) 2 и нещо струва,течно е и се разрежда с вода, мирише малко на мърша ама пък кълве на него, накисваш царевицата в разредена с белтъчния хидролизат вода, после отиваш да плющиш шарани
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 4365
Регистриран на: Нед Мар 20, 2005 9:41 am
Местоположение: Ямболската баня
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

sapuna1971 написа:http://forum.nariba.com/viewtopic.php?p=41149#41149 - аз така практикувам + ароматизатори описани някъде из темата.С това мога да помогна.Дано да съм ти от полза!
това,с чашките и аз правех нещо подобно,но не ми е хрумвало и кука вьтре да завра :shock: доста умно :!: само да доуточня:правиш си неколко чашки,вьтре слагаш сьотв. брой поводи по 30-40см,монтажа е подвижно олово 80 гр,манисто и вирбел,на водоема се врьзва повода за вирбела и се замета>правилно ли сьм разбрал?ааа-и друго-косьм(сьс стиропора) или директно на куката(без стиропор)?
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Мнения: 11750
Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 1:15 am
Местоположение: Горна Оряховица
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

На основното влакно тежест,под нея стопер и вирбел с карабинка.Поводът е на половина в кофата с косъм задължително.Непосредственно преди употреба се закача с карабинката и си готов за бой!

Изображение
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”