Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Отивам naRiba
naRiba.com

Форум

може ли малко помощ?
Модератор: Кърцата
може ли малко помощ?
може ли някои да ми каже как е патя до доспат и от каде е наи -добре да се патува ? много ще сам ви благодарна ако ми отговорите защото смятаме да патуваме до там през декември!

Re: може ли малко помощ?
A ti ot kyde si?
Писането на Български е задължително
slivnalia
Писането на Български е задължително

slivnalia
- dedeff
- разбира нещата
studenti написа:може ли някои да ми каже как е патя до доспат и от каде е наи -добре да се патува ? много ще сам ви благодарна ако ми отговорите защото смятаме да патуваме до там през декември!![]()
![]()
Пътя си е път пич,ама през Декември там и г-н Минчо Празников не може да ти помогне,казавам ти го от гледна точка на това,че пътувам постоянно и то с тежкотоварен автомобил,а прогнозата за Декември към Доспат по-който и да било обходен маршрут от сега е на 100 процента невъзможна.Съветами е поне 5 дена преди пътуването,поздрави и наслука.
Без жени можем,без риболов не можем!
-
- новобранец
Kакто каза колегата, през зимата тия пътща са почти непроходими. Може би все пак Батак-Доспат, ама един съвет от мене: НЕ отивайте там на 8-ми декември има и по-добри места за студентския празник
наистина ли еее това е наистина лошоо но то е през началото на декмври!? толкова ли да е лошо?

- CERRUTI
- сериозен играч
БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!!!
Ако всички студенти са толкова неграмотни като вас,горко ни!
Егати правописа!!!
Ако всички студенти са толкова неграмотни като вас,горко ни!
Егати правописа!!!

-
- вече хвърля и на тежко
Нети препоръчвам пътя през пещера ,осеян с много дупки, а паднели сняг това дефиле с изкачване около 30 км не те виждам.През Разлог може да е по добре
-
- научил се да хвърля
Пътят не е толкова зле през зимата само, че да не забравиш да си вземеш ВЕРИГИТЕ на всяка цена и да не си правиш илюзия, че без тях можеш да минеш. Вярвай ми, без тях няма начин, ако не си с 4х4.
Има три варианта да стигнеш до Доспат, като отправна точка взимам Пазарджик или Пловдив- както си избереш:
1. Батак- Доспат- осеян е с много дупки и е кофти ако е киша или дъжд. По- неопитните "градски" шофьори често пукат гуми в ямите там. Минавал съм не един и два пъти по него, така, че без да драматизираме нещата ще ти кажа, че трябва да пътуваш задължително през деня, да имаш вериги и резевоарът да ти е пълен до горе, защото всичко става. Няма да коментирам, че парното ти трябва да работи.
2. Вторият път - през Велинград- Сърница- Доспат. Последният етап е най- тежък и трудно проходим през зимата. Пътят е добър до Сърница, но от там до Доспат е кофти- много, ама много дупки.
3. Третият е Кричим- Девин-Доспат- пътят е добре поддържан през зимата, но е доста обиколен. За подробностти по маршрута - виж картата.
Лично аз най- често през зимата ползвам първият маршрут, тъй като съм от Пазарджик и той ми е най- лесен.
Надявам се да съм бил полезен, като разбира се съм сигурен, че има и по- добре запознати колеги от форума, които могат да помогнат. За повече информация може да драснеш на лс за да не обременяваме излишно аудиторията.
Има три варианта да стигнеш до Доспат, като отправна точка взимам Пазарджик или Пловдив- както си избереш:
1. Батак- Доспат- осеян е с много дупки и е кофти ако е киша или дъжд. По- неопитните "градски" шофьори често пукат гуми в ямите там. Минавал съм не един и два пъти по него, така, че без да драматизираме нещата ще ти кажа, че трябва да пътуваш задължително през деня, да имаш вериги и резевоарът да ти е пълен до горе, защото всичко става. Няма да коментирам, че парното ти трябва да работи.
2. Вторият път - през Велинград- Сърница- Доспат. Последният етап е най- тежък и трудно проходим през зимата. Пътят е добър до Сърница, но от там до Доспат е кофти- много, ама много дупки.
3. Третият е Кричим- Девин-Доспат- пътят е добре поддържан през зимата, но е доста обиколен. За подробностти по маршрута - виж картата.
Лично аз най- често през зимата ползвам първият маршрут, тъй като съм от Пазарджик и той ми е най- лесен.
Надявам се да съм бил полезен, като разбира се съм сигурен, че има и по- добре запознати колеги от форума, които могат да помогнат. За повече информация може да драснеш на лс за да не обременяваме излишно аудиторията.
Благодаря ти много !!!!!
Колега ,по този път не съм минавал от 2-3 години и беше АД след пороя .В крайна сметка асфалтираха ли го или още си е на макадам?skitalec написа:.

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
-
- научил се да хвърля
Извинявай колега, но сега прочетах питането ти. Пътят до Сърница, през Велинград е добър, минава през Селище и след това е Сърница. Има само два участъка с дупки, по около стотина двеста метра всеки, но на фона на това каквото беше преди години, си е направо магистрала. Участъка, обаче Сърница - разклона за гр. Доспат е кофти работа или цифром и словом десетина километра дупки.