Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Протеиновите топчета
Модератор: sapuna
- krokibg
- учете се от него
Има във всеки магазин специални шила със специални стопери.Пробиваш топчето и отдолу на шилото има един зъб на които се закача косъма и се придърпва.След това накрая на косъма навираш този стопер и опъваш обратно косъма докато опре във протеиновото топче.Има стопери със различни цветова,почти във всички цветови гами каквито топчета има.Надявам се да съм ти бил полезен. 

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- krokibg
- учете се от него
Аз от години си ловя само на стара царевица от предната година.С нея храня,със нея ловя.Пробивам си предварително със една бургийка зърна,които оставям задължително сухи,и понякога слагам двайсетина зърна във Мастика Пещерска.Винаги съм имал успех.Един чувал стара царевица,от нея пълня някакъв съд или кофа,накисвам я за определено време и правя едно петно от 10 метра.Правя го на растояние което ми дава възможнаст да хвърля точно във петното.Няма разминаване.Веднага се завърта шарана и се почва.Важното е да се хвърля точно във петното,за което се искат доста тренировки.Хвърлям над глава и ако не уцеля петното/което се случва,рядко,но се случва/веднага вадя и хвърлям наново,преди да е паднало оловото на дъното за да не плаши рибата.
Между царевицата слагам понякога и протеиново топче на една или две от петте въдици,и това също си дава резултат.Иска ли да си вземе шарана на протеиново топче,взима ако ще да съм хранил и с луканка

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Никой не ми отговори,относно граха.Някой ловил ли е на грах,както се лови на царевица,на косъм и т.н.,има ли шанс да кълве,или не?Става дума за грах от буркан,както царевицата.Ами за протеиновите топчета за размера им нищо не казахте,колкото графово зърно ли трябва да са,по-големи,или по-малки.Също да попитам топчета стиропор слагате ли,когато ловите "на косъм" между зърната царевица,или не?Дайте малко инфо за редуването на самия косъм-царевица,топчета,стиропор,или грах,коя комбинация е най-уловиста,или не е задължително да комбинираме?Да Ви попитам отделно от това за аромата на ванилия и на канела дали привлича рибата?Ами копъра?
Благодаря предварително! 

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Камба явно четеш между редовете
.
За граха мога да ти кажа че може и да се хване нещо особено ако храниш с грах,но не мисля че е по уловист от царевицата или топчетата.Може да опиташ но не очаквай чудеса.И все пак може и да хванеш щото нали знаеш ,че на шарана заедно със сома им викат прасетата на язовира демек с всичко се хранят почти.А за размера на протеиновите топчета бях писал ,само че е на предната страница,но сега ще го повторя да те олесня.Универсален размер на протеиновите топчета едва ли има,но аз считам че размерите между 14мм и 24мм са най-добри,ако искаш да ловиш с по голямя стръв слагаш просто 2 топчета дори има един монтаж които се нарича Снежен Човек (SnowMan) със едно плуващо и едно потъващо топче и се получава нулева плаваемост горе долу.Няма смисъл от толкова валко топче защото съм виждал как риба под килограм налапва 1 и половина 18мм топчета
така че рибата ако иска да го лапне ще го лапне
.Стиропорени топчета не се слага на протеиновите защащото има специялни Pop-Up топчета,тоест плуващи топчета.Между зърната царевица се слага стиропорено топче да ако си със зърно го слагаш отзаде ако си със 2 между двете зърна ако си със 3 го слагаш след второто ако си с 4 след 3тото
.Стиропора като цяло не е добър материял за повдигач.В много от рибарските магазини се продава специялен Pop-Up материял.За ароматите мисля че зависи от водоема.Аз лично съм много силен привърженик на аромата на мед.И сега да ти кажа че на купешки протеинови не се надявай да хванеш с тях.Ако в язовира никога не е ловено на топчета също ще ти е трудно да приучиш рибата да яде.Но за да я приучиш трябва да хвърлиш солидно количество в зависимост от голимината на водоема и популацията на шарани.И като за край мога да ти кажа че ще получиш всички отговори на твойте въпроси покрай шараните в този форум http://www.carpbg.com/forum .Това е от мен
.

За граха мога да ти кажа че може и да се хване нещо особено ако храниш с грах,но не мисля че е по уловист от царевицата или топчетата.Може да опиташ но не очаквай чудеса.И все пак може и да хванеш щото нали знаеш ,че на шарана заедно със сома им викат прасетата на язовира демек с всичко се хранят почти.А за размера на протеиновите топчета бях писал ,само че е на предната страница,но сега ще го повторя да те олесня.Универсален размер на протеиновите топчета едва ли има,но аз считам че размерите между 14мм и 24мм са най-добри,ако искаш да ловиш с по голямя стръв слагаш просто 2 топчета дори има един монтаж които се нарича Снежен Човек (SnowMan) със едно плуващо и едно потъващо топче и се получава нулева плаваемост горе долу.Няма смисъл от толкова валко топче защото съм виждал как риба под килограм налапва 1 и половина 18мм топчета

За бракониерите само слънчаци
!