Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Зарибяване на гьол
Модератор: dantho.mihov
Зарибяване на гьол
Здравейте колеги. Както се разбира от заглавието искам да зарибя следния гьол
Там преобладава главно каракудата има я в изобилие всякакви размери от 2-3 до 500-600гр. Просто искам да има разнообразие, а не само тук-там някое случайно попаднало рибе. Според вас кой е най-добрия вариянт за там. Как мислите добре ли ще е, ако купя някой друг кустур и от къде съответно мога да се сдобия с него, освен да го хвана от някой водоем...
П.П. От Сливен съм, ако има някакво значение...

Там преобладава главно каракудата има я в изобилие всякакви размери от 2-3 до 500-600гр. Просто искам да има разнообразие, а не само тук-там някое случайно попаднало рибе. Според вас кой е най-добрия вариянт за там. Как мислите добре ли ще е, ако купя някой друг кустур и от къде съответно мога да се сдобия с него, освен да го хвана от някой водоем...

П.П. От Сливен съм, ако има някакво значение...
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: Зарибяване на гьол
Щука 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Няма ли да се наруши много равновесието на екосистемата такаПавел Иванов написа:Щука

Много по вероятно е да нарушиш равновесието с костуряците.fanta написа: Няма ли да се наруши много равновесието на екосистемата така
И според мен щуката е добро решение.
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
само костур и слънчаци не пускай тва е голяма напаст бързо се размножава и като станат много спират да растат ....тая година се бяха завъдили яко по р.видбол и беше голямо шоу хващаха се на гола кука и не даваха да хвърлиш щом падне стръвта във водата и я отнасяка като куцо пиле домат ,местните ловяха по няколко килограма за час два и то с пастирски тояги ,та тия кустури опустошиха мрената или поне я правеха много неактивна ,но и не се виждаше никъде и бяха единични хващания ,а костурчетата големи като пръст ,та дори и по малки ...по добре пусни щукички въпреки, че ми се вижда малко водоемчето ,а щуката си похапва здраво
За момента зарибяване с мирни риби ми се вижда най-добре
Но какви по точно и от къде мога да се сдобия с тях...

От тази тръба,влиза ли вода или излиза вода ,и въобще каква роля играе тръбата ?

И аз давам своя глас за щуката. Количеството по-дребна таранка ще намалее, но пък едрината на останалите ще се увеличи. Виждал съм гьолчета с тоази размер, в които имаше хубава щука и едра таранка. Гьолът е малък, ако трябва да се конкурират мирни риби или костурчета...
ПП
Тръбата по скоро прилича на някакъв тип преливник.
ПП
Тръбата по скоро прилича на някакъв тип преливник.
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Непосредствено преди гьола има язовир та от тази траба изтича водата от язовира. Добре да приемем, че ще го зарибя с щука. Кажете ми колко според вас колко бройки и какъв размер трябва да закупя и саответно от къде...
пп
В гьола няма голяма растителност както съм се убедил даже почти няма. Няма ли да е по доре да пусна некое друго сомче на мястото на тия щуки?
пп
В гьола няма голяма растителност както съм се убедил даже почти няма. Няма ли да е по доре да пусна некое друго сомче на мястото на тия щуки?
- jorro11
- ще става разбирач
Определено щука.Мисля че не ти трябва друга мирна риба ,но дори и да има пак ти трябва хищник най-малкото за отстраняване на болни или изродени риби.Прекомерната популация на рибите в даден водоем е предпоставка за развитието на болести сред тях,а щуката си е естествен санитар на водоема.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Ако това от снимката са реалните параметри на гьолчето и при положение че не казваш нищо за дълбочината но пък като съдя за размера на каракудите и че ври от тех както ти казваш то четири щуки от около килограм като поне две по две да са от различно място сметам да са доволно . След две години ще имаш перфектна популация .fanta написа:...колко според вас колко бройки и какъв размер трябва да закупя и саответно от къде...
пп - само стискай палци да има поне една мъжка щука или па да не се паднат и четирите мъжки

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
Широчина на водоема 6м диагонал 11 дължина 8м това е на око и то през пролетта когато е най-пълноводно