Риболов около Добрич

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
maljak
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Риболов около Добрич

Мнение от maljak »

петък и събота бях на страхил,този път беше по-добре -с лека захранка успях да уловя 4 -шаранчета по 1,5-2 кила и една бяла риба 2 кила
наложи се спешно да се прибера в добрич но колеги от форума останаха на язовира и предполагам и те ще пишат като се приберат

в събота мина единия собственик на страхил-красимир, и каза че след две седмици почват да зарибяват одринци и таксата като за начало ще е 5 лева

поздрави
Linderman
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Linderman »

Браво , надявам се да сполучат със зарибяванет , готов съм да давам и 5 и 10 лева , само да имаме и ние добричлии един язовир , където да практикуваме хобито достойно! А дали се знае дали ще е разрешено вечер да се остава на палатка край язовира?
nikolco
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikolco »

Нищо добро няма да се случи на язовира.Правите ли си сметка с колко риба трябва да се зариби,че да почнете да хващате по някое дребно шаранче.Те със един Страхил който е пет пъти по малък от Одринци немогат да се оправят камоли с този големия гьол.Просто ще дойдат поредните алчнюги които искат да си напълнят джобовете с оправданието,че били зарибили :evil:
Болки в ръката ми от хвърляне ...

Изображение
Аватар
Златев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Златев »

Николчо, за съжаление и на мен ситуацията така ми изглежда... :(
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Аватар
maljak
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от maljak »

не са виновни те за мен защото тази година в яз.страхил са пуснати 50 000 броики риба -а нашите добри колеги :evil: са си пълнили по един чувал дребни рибоци и знаете че няма как пазача да стои до всеки един и да ги варди
виждал съм как докато се извади рибата и влиза в торбичка за фризер и оп у багажнику

няма как да стане да се опази така язовира и още повече такъв голям като одринци
тази седница ще се чисти с мрежи одринци от каракуда и костур

поне собствениците ми се струват свестни-доста големи риби даде тази година страхил
може ли някои друг да каже къде е ходил в региона и се е записал с добра слука освен колево дето се плаща 15 кинта и рибата по 5 кинта а
NikiStoianov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от NikiStoianov »

maljak написа:не са виновни те за мен защото тази година в яз.страхил са пуснати 50 000 броики риба -а нашите добри колеги :evil: са си пълнили по един чувал дребни рибоци и знаете че няма как пазача да стои до всеки един и да ги варди
виждал съм как докато се извади рибата и влиза в торбичка за фризер и оп у багажнику

няма как да стане да се опази така язовира и още повече такъв голям като одринци

поне собствениците ми се струват свестни-доста големи риби даде тази година страхил
може ли някои друг да каже къде е ходил в региона и се е записал с добра слука освен колево дето се плаща 15 кинта и рибата по 5 кинта а
Има си начини за справяне със месарите дето крият риба - по една бариера на всеки подстъп, пазачи до нея и проверка на всяка кола която си тръгва.
На брестак например от фургона на пазача се вижда целия язовир и всички пътища минават през него. Няма как да се краде риба, освен ако пазача не е вътре в играта.
Ако Страхил и Звънец са един и същ язовир - тази година ходих веднъж. Имаше жива верига от рибари, през 3 метра човек, през метър въдица. Пазача каза - каквото хванеш вземаш. Удобства създадени за рибарите - 0! Облагородяване на терена - 0!
За мен това си е чисто печелбарство и нищо повече.

Чистенето от костур и таранка не виждам как е хубаво нещо. Да унищожиш една екосистема и после да чакаш резултати. Както каза някой по-напред, азовир като Одринци трябва да се зариби с колосални количества шаран, за да се усети разлика, след което да се забрани за поне четири години, за да се пренастрои екосистемата.

Не знам кога ще дочакаме един подобен на Кастел язовир тука из региона. Май никога... :?
radobg1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от radobg1 »

maljak написа:не са виновни те за мен защото тази година в яз.страхил са пуснати 50 000 броики риба -а нашите добри колеги :evil: са си пълнили по един чувал дребни рибоци и знаете че няма как пазача да стои до всеки един и да ги варди

Напълно съм съгласен ,много хора напълниха багажниците ,няма съзнание и това е ,аз лично питах един колега как е и той ми отговори 18 броя и отвори багажника да ми ги показва.Много риба се измъкна оттам и си прав ,че никъде в околноста няма по-добро място.Миналата седмица масово се взимаха маломерни сулки ,до мен така се радваха ,а като ни видяха да ги пускаме нещо се смееха с насмешка ,моя съвет към арендатора е поне да сложи няколко табели с надпис да се връщат маломерните .Дано на Одринци всичко е наред от първата година няма да ловим големи риби,но поне малките да се връщат да пораснат .Поздрави на всички колеги от Добрич ,дано споделяме повече за напред .И някой банкет може ако успеем да се организираме.
Аватар
maljak
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от maljak »

И някой банкет може ако успеем да се организираме.

то от месарите оттърване няма ама за банкета си прав,аз съм за :D ако има и други колеги да пишат или да пуснем отделна тема за сбирка че поне да се запознаем и обменим опит :wink:
Аватар
Златев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Златев »

maljak написа: тази седница ще се чисти с мрежи одринци от каракуда и костур
А това е безумие! Край с тоя гьол... :evil: :evil: :evil: Едно от последните хубави места за риболов на яки пролетни таранки ще замине в коша... :evil: И защо? Къде е смисълът? Да не говорим, че почти няма месдта с такава здрава и хубава популация от така рядката вече златиста каракуда... :( :?
Последно промяна от Златев на Вто Ное 16, 2010 9:15 am, променено общо 1 път.
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Linderman
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Linderman »

И извода какъв е? Къде остана място да може да се лови около нашия град? Или трябва да пътуваме по 100+ километра и да са чудиш храна ли да си вземеш , бензин ли да зареждаш ... тъпата история
Аватар
Milen Penev
новобранец
новобранец

Мнение от Milen Penev »

Това че ще взимат Одринци не е вярно това са само слухове
сигурна информация
само си чешите езиците
по добре кажете дата за банкет
че и без това му се вижда края :drinkers:
nikolco
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikolco »

Не са започнали почистването,аз бях с едната лодка и хващах костури и бели риби:wink:
А и белите риби които хващат повечето колеги са дребни,но на тях не им пука и си ги пребират :twisted: и след година,две пак ще ревнат,че нямало риба.Днес с колегата имаме общо 12 бели рибки които си плуват обратно.
Болки в ръката ми от хвърляне ...

Изображение
Аватар
Nikolay ( Dobrich )
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Nikolay ( Dobrich ) »

май Одринци ще го изчистят от бялата риба ми се струва на мене
Аватар
godho
научил се да хвърля