Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

телен живарник
Модератор: sapuna
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Re: телен живарник
Годините нямат никакво значение, говорех за знания и опит, които явно нямаш. Идеята ми беше, че би било редно повечко да питаш и по-малко подобни заключения да правиш. Риболова с мач, болонезе и щека не са новост! Закона е едно на ръка, говорим за морал и уважение към себе си и любимото ни хоби.antivik написа:
![]()
![]()
Интересно от къде младите момчета, съдят за самочувствието на хора, тръгнали по реки и язовири преди те да са били родени?
? За това, че по мое време липсваха термини, като, мач,стопер, щтека, капиране, болонеза не съм виновен и не виждам нищо лошо да попитам за нещо което не знам. А и не виждам нищо лошо да изкажа мнението си за разни фалшиви хуманно отнасящи се към рибата. За мене има два чешита:
- Спазващи законите.![]()
- Нарушаващи ги.![]()
Имам в предвид минималните размери за улов - сантиметрите са точно определени. Което е маломерно във водата, което не - в тигана. Това е Хуманизъм.
INCUBUS, знам, че такава е нагласата в туристическите села и градчета. Тия с палатките са голтаци и измекяри, нямате голяма полза от тях?
Не приравнявай всички до собствените си вкусове и привички, колкото и да е модерно сега. Аз също предпочитам на палатка с приятели пред 5 звезден хотел, и вярвай ми.... не е свързано с пари.

Георги, споменатия "нов магазин на МИЛО" ли е спряганият за нов вносител на МИЛО за България? И ако ДА, би ли могъл да ми пратиш техен телефонен номер на ЛС? Благодаря предварително!
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
-
- кандидат преподавател
Венелине,Смолян отдавна е с убит туризъм и по-голямата част от населението му живее някак си с по-малко пари,отколкото се вземат в Силистра дори.Аз никога не съм спал в 5-звезден хотел,но и от 20 години не ща до преспивам в палатка,ако ще и с най-добрите приятели.Започнах много да ценя елементарните удобства при спането и понеже най-често при мен риболовите/особено с теления живарник
/представляват нещо средно между екшън,сървайвър,алпинизъм както ти се израти и прочие мазохизъм,за това предпочитам през нощта след риболова да си взема нормалния душ,да си сипна кристализираната напитка плюс леден айран и след блаженото им пийнване,да си легна в чистото семейно легълце,та да се наспя нормално.Ама...не ме вземайте на сериозно-самия факт,че при възможности за избор навремето къде да работя и живея,избрах Смолян и вече 20 години вярно си робувам на избора,вече сочи ,че настоящите писания са плод на една акцентуирана личност /това в психиатрията означава нормален човек,ама много близо до границата на ненормалността
Така,че
Георги,сега като отидох да си поровя в задръстилото апартаментчето оборудване,установих,че нямам нищо на МИЛО.Даже не знам какви неща правят.Ако не те затруднява,метни едно оче и пиши,моля.Спирам,че яко спам се получи...

Георги,сега като отидох да си поровя в задръстилото апартаментчето оборудване,установих,че нямам нищо на МИЛО.Даже не знам какви неща правят.Ако не те затруднява,метни едно оче и пиши,моля.Спирам,че яко спам се получи...
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Супер, никой не отрича правото ти на активна почивка. Живота в малките градове е много по-спокоен и пълноценен, не съжелявай за нищо!
И без да съм Георги.... продукти на марката Мило не присъстват сред асортиментите на българските онлайн магазини..... с незаслужаващи коментар изключения. Ето на този линк можеш да добиеш представа за продуктите им.
http://milo.it/en/inizio/seconda.html
Фирма с традиции и неповторим стил.
И без да съм Георги.... продукти на марката Мило не присъстват сред асортиментите на българските онлайн магазини..... с незаслужаващи коментар изключения. Ето на този линк можеш да добиеш представа за продуктите им.
http://milo.it/en/inizio/seconda.html
Фирма с традиции и неповторим стил.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
- Георги Кръстев
- сериозен играч
По данни от вносителя скоро трябва да очакваме БГ онлайн магазин на МИЛО. А инфо за сега само от сайта който е посочил Венелин.
Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ако това се случи аз ще съм един от най-редовните им клиенти и най-върлият им фенГеорги Кръстев написа:По данни от вносителя скоро трябва да очакваме БГ онлайн магазин на МИЛО. А инфо за сега само от сайта който е посочил Венелин.

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Тая теме не бях я отварял от доста време и сега я отворих и видях, че се споменава моя ник на няколко места и реших да напиша няколко реда като един млад и неук рибар. Драги .... колеги преодолейто го тоя социалистическо-селски манталитет най накрая. Забелязах, че някои клеги се бият в гърдите колко отдавана са обикаляли по реките, това би трябвали да се парафразира по следния начин "Колко отдавна тъпчен на едно място по реките" може би имате повече години, но в никакъв случай повече развитие риболова ви всеоще е на ниво 70-те и 80-те. Моето твърдо мнение е, че телените живарници нямат място в модерния риболов. Знам че старо куче на нови номера не се учи. В Англия телените живарници са изцяло забранени да не казвам, че ще ви искат най-малко 2 живарника един за шарани и един за дребна риба зада може шараните да не мачкат по-дребните риби ама тея работи няма кво да ви обяснявам. Пускайте в теляните живарници само тази риба която ще взимате, а тази която мислите да пускате няма нужда да я осакатявате.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

-
- кандидат преподавател
Ама нищо не вдяваш ,дунавски приятелю.Вървиш без много мислене по утъпканата схема-като няма други аргументи за защита на позицията,веднага се сещаш за социализма,за който си чувал само от Иван Костов май.Грешка ,приятелю - с риболов с "по реките" и язовирите започнах да се занимавам през 2004 г.,всичко в риболова ми е капиталистическо и най-демократично,батка,няма нищо "от 70-те и 80-те години".За Англия пак ще ти пиша-не я давай за пример,че се излагаш.Това не е подобие на държава,което може да бъде давано за пример.Това е загиваща поради старост система с броени часове,т.е.години съществуване,по-малко от преброените родни,така,че ...да оставим телените живарници на мира,няма да те допуснем до властта,че да ги забраниш и въобще пийни му едно и мисли за нерадостния утрешен трудов ден 

- Paublo_Eskobar
- Модератор
Извинявайте пичове,ама е време...! 
Кой,кога е почнал и колко опит има е без значение...

Кой,кога е почнал и колко опит има е без значение...
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн