Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Какво влакно за щука?
Модератор: sapuna
- РибаР
- научил се да хвърля
Какво влакно за щука?
Въпрос от начинаещ.
Каква марка , монофилно или плетено,каква дебелина и цвета има ли значение?
Каква марка , монофилно или плетено,каква дебелина и цвета има ли значение?
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
На какво ще я ловиш - спининг , тапа , дъно ?!? За спининг ползвам плетено Пауър Про 0.13 ( отговаря на около 0.20 монофил в диаметър ) и Спайдър 0.10 ( отговаря на около 0.15 монофил ) . Повод не ползвам и досега да чукна на дърво късане от риба не съм имал ( то и не хващам де ако това има некакво значение
) !

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- РибаР
- научил се да хвърля
Поне за сега съм се орентирал към риболов на тапа. Водоема е малък - изкуствен и има вадорасли които отчасти се виждат. Видях как изваждат щука 3 кг точно на 10 метра пред мен. По данни на местните рибте били от 2 до 5 кг. А също се чудя какво да правя с поводите? Сложил съм едни зелени - кевларови им казват продавачите в магазина ама не знам дали щуката не се плаши от тях? А водата е много мътна и нищо не може да се види на повеме от 20 см.
- dimitar_
- сериозен играч
Аз работя с 0.35 , монофилно на "Фокус"- хамелеон , на "тапа" , важното да уцелиш момента на засечката , изтървеш ли го, щуката вече се е наела из храстите и с каквото и влакно да си най - често резултата е "майка ти ... , тейка ти ...!
А колкото за цвета , той по - скоро е за нас рибарите , да се "надхвърляме" в магазините . Иначе аз залагам на мръсно - бял и светло - зелен цвят.
А кой с какво ще работи си е личен избор взависимост на каква "вода" ще хвърля...
А колкото за цвета , той по - скоро е за нас рибарите , да се "надхвърляме" в магазините . Иначе аз залагам на мръсно - бял и светло - зелен цвят.
А кой с какво ще работи си е личен избор взависимост на каква "вода" ще хвърля...
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ако е мътна е добре да е червено-черен,или друг тъмен,например тъмно зелен.Обаче сега и аз имам въпросче,щука ще ловя лятото на Дунав на север от Плевен/с.Загражден/.Кажете ми особеностите на риболова на щука в тая рекичка.Аз средства за плетено немога да хвърля,за това се насочвам към монофил.Дайте инфо за марка и дебелина,не си падам по тънките под 0.20,но все пак вие сте професионалистите и питам вас.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- вече хвърля и на тежко
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Хахаха,при нас кефали йок,на Камчия по-нагоре от Венелин има,но аз не ги умия тея,мъчил съм ги на блесничка,на леко с бял и торен червей,на кус-кус,ама не щат...Гадини мръсни.Иначе кефали сме ловили доста по Вит!
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.