Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

питанка за фидър!
Модератор: Paublo_Eskobar
питанка за фидър!
фидер сопа.....
вашето мнение по универсалните размери?
дължина?
акция?
И понеже почти съм сигурен ,че няма такива(универсални),къде и кое е най подходящо? Рибо удоволствам предимно по затворени водоеми:)
дължина?
акция?
И понеже почти съм сигурен ,че няма такива(универсални),къде и кое е най подходящо? Рибо удоволствам предимно по затворени водоеми:)
-
- разбира нещата
Re: питанка за фидър!
3.30m/3.60 do 120gr.

Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
....под 3,60 немога да падна, какъвто и да е фидер, дългия прът си е предимство за мен.
Най-скъпите фидеи са лайт фидерите, от там вече се сещаш за предпочитанията и предимствата.
Най-скъпите фидеи са лайт фидерите, от там вече се сещаш за предпочитанията и предимствата.

- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
За мен, ''универсалени'' фидери са тези с променлива дължина , кеф ти 3,30, кеф ти 3,90) и минимум 3 връхчета.
Все още малко фирми произвеждат такива, но смятам, че те са по-добрия избор. Eй тази въдица е страхотна...
...стария модел TICA CRYSTAL MULTITIP FEEDER...цената е 140 лева.
...и за да не каже някой, че си хваля такъма, понеже и аз ловя с такива, ще сложа и някоя друга снимка на въпросната въдица в действие...надявам се колегата, ако чете тук да няма нищо против.

Чудесни възможности за лайтов фидер...!
Все още малко фирми произвеждат такива, но смятам, че те са по-добрия избор. Eй тази въдица е страхотна...

...и за да не каже някой, че си хваля такъма, понеже и аз ловя с такива, ще сложа и някоя друга снимка на въпросната въдица в действие...надявам се колегата, ако чете тук да няма нищо против.

Чудесни възможности за лайтов фидер...!
Според мойто скромно мнение-3.90м.-медиум до 90гр.Това за затворени водоеми.Както каза колегата дългата въдица е предимство.С въдица с по-голяма акция изпускаш кефа от дребните и средните риби.Ако ще ловиш основно шарани по платени водоеми може да си позволиш и по-голяма акция.Въпреки,че и с медиума няма да имаш грижи.
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Ako ще ловиш само на затворени водоеми си вземи един лайт фидер 3.60-3.90 м. с акция от 20 до 90гр.На тегло да не прехвърля повече от 230 гр. Това ще ти свърши работа за всякакви риби,като ловиш на средни разстояния и ще имаш удоволствие и от средни и големи риби.
Има затворени водоеми, в които рибите в определен сезон от годината се държат по навътре на около 70 м. от брега и на голяма дълбочина.Тогава ще ти е необходим фидер с по- голяма акция до към 120 гр. и чувствителни върхове.,както и плетено влакно.Но това вече е друга тема.
Има затворени водоеми, в които рибите в определен сезон от годината се държат по навътре на около 70 м. от брега и на голяма дълбочина.Тогава ще ти е необходим фидер с по- голяма акция до към 120 гр. и чувствителни върхове.,както и плетено влакно.Но това вече е друга тема.
Above us only sky
Благодаря на всички колеги за компетентните мнения,както и на колегата със снимките....така полесно се отсяват нещата.На слука на всички и пълни живарници 

Аз,пък да питам какво да се разбира под затворени водоеми.
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
Язовири, блата, стари корита и разливи!!!В моя случай да се разбира язовири.Има и едни други ''затворени"там където арендатора си цака рибата с мрежите за магазина.shekira написа:Аз,пък да питам какво да се разбира под затворени водоеми.
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
За язовори не ти трябва фидер с повече от 80 гр акция и 3.60м дължина. Ако искаш да гониш дистанция гледай пръчката да е с върхова акция, а ако дистанцията не е толкова важна избери някой параболик. С такава пръчка ще можеш да ловиш едновремено и дребни и едри риби без да ти късат повода за дребан риба. Всички препоръчват дългите фидери, но никой не се обосновава защо.ringo написа:фидер сопа.....
дължина?
акция?
Предимството на дългия фидер е на река иначе няма никакво друго предимство, а даже има недостатъци.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

По отношение на Мач риболова ,съм привърженик на върховата акция5,15-10,20гр.Просто по отношение на фидера мисля ,че има какво да желая от себе сиВсички препоръчват дългите фидери, но никой не се обосновава защо.

Ами аз ще ти кажа,защо предпочитам дълга въдица.Ти сам го написа.Когато търсиш дистанция с късата не я намираш.Вземаш с върхова акция и едрите риби ти късат повода.Затова вземаш дълга въдица параболик.
Имаш и дистанция, и чувствителна въдица за всякакви риби.Айде сега ти кажи недостатъците на дългата въдица.Ако на 3.90 казваме дълга 

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!