Пише се ТОЛСТОЛОБ, а не ТОЛСТОЛОП, освен това

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
maycal
ще става разбирач
ще става разбирач

Пише се ТОЛСТОЛОБ, а не ТОЛСТОЛОП, освен това

Мнение от maycal »

не се пише, напр., БУРГАЗЛИЙ, а БУРГАЗЛИИ!

Мисля, че и друг път е ставало дума за лошата езикова и граматическа култура на някои участници. Чуруликпенчо самоотвержено (какъв идеалист и оптимист!?) дори е написал теми по въпроса, които имат постоянно място в сайта!.... Аз не съм нито учител, нито човек с перфектна граматика, напротив!... Все пак, не мога да не отчета, че почти ужасно е с това "й", което невъобразимо голям брой хора поставят в края на думи в множествено число, и то не като неволна грешка, а по убеждение!.... Просто невероятно е, че има хора, които считат, че трябва да се напише така: "бургазлий", напр.!
Знам, че е голяма вероятността да се намерят участници в сайта, които по байганьовски ще скочат срещу тази тема, ще напишат, че тук е сайт за рибарство, а не за .... "изискани маниери" и перфектна граматика!... Ще са прави, но само донякъде, защото специално за "й"-то в края на думи в множествено число е толкова ясен и елементарен въпросът, а е толкова грозно и излагащо да се прави по убеждение и поради невежество тази нелепа грешка!
Поводът за темата е една тема, в която са мултиплицирани посочените правописни грешки!
Поздрав!
Аватар
Vlado_852
разбира нещата
разбира нещата

Re: Пише се ТОЛСТОЛОБ, а не ТОЛСТОЛОП, освен това

Мнение от Vlado_852 »

РАЗГЕЛЕ!!! Това "Й" ми бръкна чак... :rolleyes: Браво колега! :smt023
А аз сига ште разгледам ПРУДАВАМ заштото искам да копувам пръчки с който риби да фащам... :cry:
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Re: Пише се ТОЛСТОЛОБ, а не ТОЛСТОЛОП, освен това

Мнение от Павел Иванов »

Ъхъ , за разлика от тостолопа , й използвано в края на думички в мн. число , е освен правописна то и граматическа и стилистична грешка . Нещо като изпикаване върху цялото начално обучение на човек :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”