Последна рибка през Март

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Последна рибка през Март

Мнение от Stefko »

Вчера след работа си спретнах последното за този месец ходене за риба, след като се оказа, че уикенда ще го пропусна поради служебни мероприятия :evil: Беше ме яд и на службата, че ми изяждат така целия уикенд, а и на времето, защото не е спирало да духа от... и аз не знам кога. Поне след смяната на астрономическото време сега имам достатъчно свободни часове на разположение и не се налага да бързам за никъде...
На обекта (май няма нужда да пояснявам кой) отидох към 17.15 Високата и мътна вода не успя да ме изненада, защото през деня бях погледнал в Интернет и вече бях подготвен за подобна гледка, от която така или иначе не ми стана особено приятно :?
Първите замятания потвърдиха очакванията ми за труден риболов, беден откъм уловени рибки :roll: Трудно се нагодих към размера на джиговите глави и набързо изпробвах няколко варианта, като на единия изненадващо дойде и първото кълване. Изненадващо, защото беше буквално в краката ми и защото беше при повдигане на примамката от дъното, което не е напълно характерно при джиговия риболов... Така или иначе рибока беше факт: бяла риба около 500 гр. Не беше едра, но пък затова беше изключително красива:
Изображение
Както повечето ми рибки, така и тази замина обратно в реката да расте и да се учи :wink:
До края реализирах още няколко празни почуквания и един изпуснат дребосък (пак бяла) - всичко в непосредствена близост до брега. Очевидно състоянието на водата беше избутало повечето риба по края и именно там имаше най-голям смисъл да бъде търсена.
Към 19.30 приключих, след като бях посъбрал солидно количество студ и бях огладнял зверски :lol:

Сега - поглед напред към Април и оползотворяване на малкото разрешени риболовни дни в него :wink:
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Аватар
lorda
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lorda »

Наслука и през Април и все големи.
Изображение

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

Стефко, ти направо я разби тая бяла риба :lol: :lol: :lol: . Добре, че повечето я пускаш щото иначе ще застрашиш популацията и в Дунава :lol: :lol: :lol: . В целия форум няма човек, който толкова последователно да я "мори". Това, че ти се проваля риболова в събота и неделя сигурно е знак "свише" :lol: :lol: :lol: :lol: ... щото той господ на бодлива крава рога не дава... :lol: Шегувам се разбира се... :D
Браво на теб и успех в следващите ти излети през всички месеци!!!
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Zen написа:Стефко, ти направо я разби тая бяла риба :lol: :lol: :lol: . Добре, че повечето я пускаш щото иначе ще застрашиш популацията и в Дунава :lol: :lol: :lol: . В целия форум няма човек, който толкова последователно да я "мори". Това, че ти се проваля риболова в събота и неделя сигурно е знак "свише" :lol: :lol: :lol: :lol: ... щото той господ на бодлива крава рога не дава... :lol: Шегувам се разбира се... :D
Браво на теб и успех в следващите ти излети през всички месеци!!!
Да, това наистина си беше добра шега - ако моите 10-15 малчугана от началото на годината застрашат нечия популация, то да й таковам популацията аз :lol: :lol: :lol:
Шегувам се и аз разбира се - всяка жива рибка в повече е от изключителна важност за всеки водоем и всеки от нас трябва да положи своите усилия в тази насока. Пък и когато става дума за бели рибки по 20-30 см. си е направо престъпление да не ги пуснеш.
Много пъти съм се замислял, че няма да е зле поне 1/10 част от тези рибки да ми се върнат, но в размер над 70 см. :P Но и това не е най-важното (кой питаше "това ли е най-важното" :lol: :lol: ) - и нито една такава да не дойде, важното е да постъпваш по начина, който смяташ за правилен и ти носи вътрешно удовлетворение и душевна хармония ;)
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Който си може-го може!Браво!
И аз днес приключих с мартенския си риболов (уж де :wink: , то и утре съм свободен).

Изображение
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

И аз приключих месец март с рибка :) . Излета не може да се нарече съвсем успешен, защото бяхме двама човека и за цял ден хванахме само една рибка :oops: ..., но пък тя много ми хареса. На 31.03.07 (събота) излязохме на Дунава (на хижа Приста под колибите) без много ентусиазъм и вяра в успеха, защото времето беше неприятно, непостоянно и със "умерен до силен" вятър - слава богу южен. Освен това реката беше доста пълноводна и позамътена. Излязохме късно (около 10 ч.) и докато обиколим местата позагубихме още време. Най-накрая си избрахме място и го захранихме. Хвърлихме две пръчки на плувка и една дънна на торен червей. Мина около час без да има какъвто и да е признак на наличие на риба на мястото. В един момент вятърът издуха плувката на колегата в някакви клечаци и както се оказа се беше оплела като за последно :? . Докато се суетяхме покрай плувката се чу дългоочаквания звън на звънеца на дънната въдица... като я погледнах и я видях как се тресе се засилих и засякох, и с удоволствие усетих, че на другия край има някой :wink: . Започнах да обирам трескаво и усещах, че някой се бори, макар че нямаше такива пориви които да застрашат целостта на линията (основно 0.30 и повод 0.20). Като навих по-голямата част от влакното и започна едно мотаене на рибока ту наляво, ту надясно, а два пъти доста упорито се мъчеше да се "потопи" :) ... накрая го изтеглих до брега и колегата го грабна с кепа... С голямо удоволстви видях един хубав див шаран 2кг и 50см... След това изпълнение хвърлихме още две дънни въдици, но до края на излета нямаше друг подобен удар :( . Аз успях да извадя едно попче и това беше. За мен все пак излета е успешен, защото това беше първата ми по-голяма риба за тази година, която при това ми достави голямо удоволствие. :D
Колегата ми направи и снимки с мобилния си телефон, но ще мога да ги пусна едва към сряда. :roll:
Последно промяна от Zen на Нед Апр 01, 2007 9:14 pm, променено общо 2 пъти.
Аватар
daniel_g
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel_g »

Браво на всички ви за доброто закриване на март и откриване на април ако има такива ;)
Та и аз да се похваля - на Стамболийски - закрих вчера - март с 7-8 бр. каракуди от 400 - 600гр .
А днес открих април със една хубава почти 800 гр каракуда и 4 около 500гр. ( тва за 3 часа сутрина - ( снимки - утре - ето ги :
мястото :
Изображение
улова:
Изображение
Изображение

А за шарана браво, значи по Дунава може да поизлезе някои друг по-хубав до забраната !
Аз смятам следващата събота и неделя да закривам на Овчарица - топлото , та да видим там дали ще даде шарани там.
Последно промяна от daniel_g на Пон Апр 02, 2007 9:18 am, променено общо 1 път.
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Брависимос :wink: ДАНИЕЛЕ къде ще ловиш на топлото,че и аз се чудя за Овчарица,за 2-3дена по Великден :?:
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

А бе то баш по Великден не е точно за риба,ама ако спретнете нещо ....пишете ме и мен!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
snegk

Мнение от snegk »

SAPUNA1971 Притесняваме само времето.Ти къде ловиш по това време,че трябва и палатка да се распъва,а на стената нестава :?:
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Аз искам да се извиня, че ви подведох, но по стечение на обстоятелствата се оказа, че показаната от мен по-горе рибка не била последната ми за Март :oops: :D :D
Най-неочаквано в петък следобед, или да сме по-точни привечер, отново ми се отвори парашута да отскоча и да похвърлям на тукашния топъл канал. Не се колебах много 8) :wink: Имах на разположение около час и половина, което обаче се оказа напълно достатъчно за един доста приличен и емоционален спинингов риболов.
Ето какво се случи:
Започнах някъде към 17.30 с облавяне на едно от най-познатите ми места, което в последните няколко излета неминуемо ми спасява капото и дава по някоя рибка. Този път обаче се беше закучило :roll: За около час време успях да регистрирам едно единствено кълване – празно за съжаление, като единствено следите от зъби по главата на примамката издаваха кой е проявил интерес... Нямаше смисъл да упорствам повече тук и затова смених мястото :idea:
Отправих се съвсем малко по-надолу по течението, където предния ден имах един изпуснат дребосък и сега се надявах да срещна някой от родителите или поне братята му. Още преди да хвърля съм посрещнат от едно хубаво подгонване на около 2-3 м. от брега – “имам шанс значи” си викам на акъла и замятам. На първото хвърляне идва и поредното кълване. Не много отчетливо, поради което не засичам, а резултата в подобни случаи е ясен, рибката не стигна до брега :? След още 2-3 хвърляния дойде и сефтето за деня – бяла рибка от познатия ми размер 200-300 гр. :) Нейна снимка няма: нещо ми подсказа, че съм напипал момента и мястото и не исках да губя излишно време, защото по правило такива моменти не траят дълго ;) Не се бях излъгал в усещанията си и след още 2-3 хвърляния дойде доказателството - втори дребосък, а след още толкова - ясно и ужасно късо почукване, на което реагирах със страшно закъснение. Чак се учудих, че в следващата секунда все пак нещо натежа и тръгна да ми подръпва несигурно от аванса :shock: След около минута се оказа, че имало и по-едри риби в тоя канал :wink: :D

Изображение

Рибката беше с дължина 54 см., а на тегло може би около 1,5 кг.
Изображение

Бързи две снимки и отново на работа, щото взе да се смрачава и идваше време да се прибирам. В оставащите 10-15 мин. имаше още какво да се случи. Най-напред регистрирах поредно празно почукване, а после ето това :shock:
Изображение

Усети се не като кълване, а по-скоро като закачка в дъното, която обаче доста бързо ме “пусна”. Беше много близо до брега и бях почти сигурен, че са или корени или някакви заляти от водата треви, но изумлението ми беше пълно когато извадих примамката :!: :roll: :!: Може би на снимката не се вижда добре, но там на куката стояха набучени 2 люспи с неизвестен за мен собственик?!? Така и не разбрах какво се беше случило... Дали бяха люспи от неправилно клъвнала щука (люспите бяха сравнително дребни), или просто съм почесал някоя мирна рибка :?: Не знам...
Важното е че деня завърши чудесно и отчетох най-успешния си риболов от началото на годината. Незабравимо!!!
Аватар
daniel_g
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel_g »

Бравос Стефко - нали знаеш, че nick- а ти трябва да се смени на Stefko _Spinning_King ;)
А за Овчарица - в темата Овчарица може да се разберем :)
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”