Силиконови му работи ...

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
maznislav
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Силиконови му работи ...

Мнение от maznislav »

Здравейте колеги :)
Последно време не съм се включвал с разказче щотото така се подредиха нещата , че почти нямаше време за риболов - което не пожелавам на никой колега :)
Та да преминем на темата - а именно - риболов с силикони :)
Миналата събота бях гост на една мощна каякарска сбирка и заедно с един колега стръвар в лодката се опитвах да прилъжа такa желаните от мен големи костури :)
След като сутринта ги подкарахме при мен настъпи затишие и след обед регистрирах само плахи почуквания без взимане :(
Все пак за първо посещение на гьол -а 2 бели рибки ( на 4 inc млечно бял Yamamoto и изненадата Ecogear ZX 40) + 2 хубави костура както и едно късане на 6 lb плетено от нещо зъбато явно ...
Колегата на стръв направи към 10 добри костура , а Фори реализира костур гигант към кило ( на снимка) иначе точно 630 гр.
В неделя на близкия ( 90 км) язовир Тракиец си спретнах хубаво капо под яркото ноемврииско слънце :)
На тоз язовир явно костура не иска силикон и това си е :)
Снимки за съжаление няма :(
Тази събота пак на каякарското място се бях подготвил за хубав риболов - пристигнахме рано и веднага се запътихме към мястото на което извадихме 2 те бели и 3 хубави костура.
Време прекрасно и никаква риба - само костурчета по 10 см :(
Прекрасно време за рибаря ама не и за риболов :)
Е измъкнах една 30 см щука на силикон от 12 м дълбочина ама ...
На около 16 м дълбочина на 4 inc GY Млечнобял ме събуди едно бебе бяла рибка към 30 см - веднага отиде да расте :)
Решихме да се местим към другото дашно място като по път спрем на близо до едни скали :)
Е там разбрах що костура не ще - ми той се натъпкал с риба до ламарините та чак му стърчи от устата :)

Изображение
А костурът не беше въобще нещо особенно :)
Е преместихме се до желанато място, а там заварихме колега каякар , който ептен ни отчая с инфото , че днес няма никой - а миналата седмица той направи 1 живарник яки костури.
Еми кат няма риба имахме бира :) Закотвих се хвърлих 3 inc Ecogear Paramax и си отворих една от живарника :)
Отпих си 2 глътки и започнах да водя силикона и не след дълго усетих плахо опипване. За момент спрях оставяйки силикончето неподвижно и при потеглянето пак усетих почукване - последва засечка и UL -то се сви :) Най-накрая нещо хубаво си викам и ето го и него
Изображение
Прекрасен костур 30 см - към половинката :) Аз си бях изпълнил плана и беше време колегата в лодката да ги зачеше .. е на рибка си е друга хавата и набързо направи към 15 костура , а аз отбелязах още 2 е верно по-малки :)
По едно време точно под лодката имах постоянни единични подръпвания без закачане и си помислих , че е някоя дребна бяла ....
Ами това се и оказа :) След няколко празни удара последва засечка, пръчката се сви и макарата разви аванс :shock: Започна бавно и трудно изпомпване като по вида на напъна беше ясно , че е бяла , но размера вече пълнеше рибарския метър - просто нямаше вдигане :)
След минута до лодката се появи нещото :? - верно бяла, ама към 2 педи закачена отдолу под главата и аз съм я изтеглял водоравно :(
Е посмяхме се и си отворихме по още 1 бира :)
Към 16:30 последва затишие дори на стръвта и реших да направя няколко далечни замятания във всички посоки.
Реших и да сменя главата от 8 гр чебурашка на 2,5 гр Ecogear Bottom Head с кафяв Parmax 3 -ka. Е пропадането на 12 м си искаше чакане , но пък мудната риба имаше шанса да забележи по-бавното пропадане.
Така и стана и на отлепяне от дъното усетих удар изчаках малко и при следващото обиране усетих , че линията натежа .... засякох и :x :oops: :shock: линията отведнъж олекна .... дори 5 лб FC не ме спасиха от зъбите на щукозъбела долу :(.
Е веднага направих същия монтаж и след 2 хвърляния отново там случката се повтори - засечка и натежаване - но този път настана борба - sakura -та ми направо стана на кравай и когато нещото приближи лодката направо подивя - то не беше гмуркане до 5 -6 м , то не беше скок по 2 педи - само се молех FC -на да издържи :) е след кратка борба рибата лега в кепа , а аз се улилих та засенчих залязващотото слънце :D
Целия силикон беше в устата на шуката на около 4 см навътре и не беше прегизала влакното.
Изображение
Упоритостта ми със силикона беше възнаградена с щука 60 см, която ми достави невероятно удоволствие при ваденето с УЛ такъма.
Прекрасен завършек на риболова и на разказа си мисля аз :)
Пожелавам подобни , че и по-големи емоции на всички колеги.
Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Силиконови му работи ...

Мнение от ExTaZzY »

Еййй тея Yammamoto униклани туйстери правели :D Суппер излет сте направили пък сте си и направили густото евала другия път 3-но повече :wink:
Изображение
Без риболов няма любов !
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

А ако знаеш бат Гари Ямамото кви ръчно изработени от него си воблери , във фешън кутийки , за нема и по 150+ доларес бройката прави :mrgreen:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
VIKI_HARI
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от VIKI_HARI »

Поздравления колега страхотен репортаж :D
Аватар
Златев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Златев »

Страхотен репортаж! :D
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
David Kamenov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от David Kamenov »

Страхотен репортаж :drinkers:
Риболова е хоби.Наслука :)
maistor_ribar
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от maistor_ribar »

Страхотен репортаж!Да знаете на вас със Фори съм ви фен.Септември месец си даваше добре на силикон.Като ловях на рибка на дънце,вместо олово на линията слагах силикон и вадех по 2 костура.Ако се паднеха и двата костура по 600-700гр,то този на рибката(повода с корда)късаше.Сега не иска да ги пипне.Преди 2 седмици си даваше доволно костури (15-20кг)на излет,но само на рибка.По време на най-интензивното кълване на рибка,пробвах изкуствените около 2 часа мятане,но въобще не бяха отразени.Следващо замятане на рибка и веднага удар.Ха върви ги разбери.Взех да получавам комплекси от тия силиконки,но като гледам че и при вас костура не е кълвал ... :(
Пожелавам успех на групата!Очаквам следващите репортажи. :smt023
Лягам с мисълта,че утре пак ще съм за риба.Риболов NON STOP!
_DK_
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от _DK_ »

Та кога ще ме водиш за риба? :wink: ....
Аватар
maznislav
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от maznislav »

_DK_ написа:Та кога ще ме водиш за риба? :wink: ....
Съвсем скоро само да замръзне Душанци :)
Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
Аватар
RUZBATA
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от RUZBATA »

Преди месец на Тракиец се ловеше много и едър костур и то точно на силикон ,но като се почна касапницата от "колеги" :twisted: :twisted: :twisted: с рибки които изсурнаха тонове костур ,другата година ще викаме ми няма както стана и с бялата миналата зима до стената :!: :!: :!:
_DK_
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от _DK_ »

maznislav написа:
_DK_ написа:Та кога ще ме водиш за риба? :wink: ....
Съвсем скоро само да замръзне Душанци :)
ти ако това чакаш....... :cry:
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”