Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Силиконови му работи ...
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Силиконови му работи ...
Здравейте колеги 
Последно време не съм се включвал с разказче щотото така се подредиха нещата , че почти нямаше време за риболов - което не пожелавам на никой колега
Та да преминем на темата - а именно - риболов с силикони
Миналата събота бях гост на една мощна каякарска сбирка и заедно с един колега стръвар в лодката се опитвах да прилъжа такa желаните от мен големи костури
След като сутринта ги подкарахме при мен настъпи затишие и след обед регистрирах само плахи почуквания без взимане
Все пак за първо посещение на гьол -а 2 бели рибки ( на 4 inc млечно бял Yamamoto и изненадата Ecogear ZX 40) + 2 хубави костура както и едно късане на 6 lb плетено от нещо зъбато явно ...
Колегата на стръв направи към 10 добри костура , а Фори реализира костур гигант към кило ( на снимка) иначе точно 630 гр.
В неделя на близкия ( 90 км) язовир Тракиец си спретнах хубаво капо под яркото ноемврииско слънце
На тоз язовир явно костура не иска силикон и това си е
Снимки за съжаление няма
Тази събота пак на каякарското място се бях подготвил за хубав риболов - пристигнахме рано и веднага се запътихме към мястото на което извадихме 2 те бели и 3 хубави костура.
Време прекрасно и никаква риба - само костурчета по 10 см
Прекрасно време за рибаря ама не и за риболов
Е измъкнах една 30 см щука на силикон от 12 м дълбочина ама ...
На около 16 м дълбочина на 4 inc GY Млечнобял ме събуди едно бебе бяла рибка към 30 см - веднага отиде да расте
Решихме да се местим към другото дашно място като по път спрем на близо до едни скали
Е там разбрах що костура не ще - ми той се натъпкал с риба до ламарините та чак му стърчи от устата

А костурът не беше въобще нещо особенно
Е преместихме се до желанато място, а там заварихме колега каякар , който ептен ни отчая с инфото , че днес няма никой - а миналата седмица той направи 1 живарник яки костури.
Еми кат няма риба имахме бира
Закотвих се хвърлих 3 inc Ecogear Paramax и си отворих една от живарника 
Отпих си 2 глътки и започнах да водя силикона и не след дълго усетих плахо опипване. За момент спрях оставяйки силикончето неподвижно и при потеглянето пак усетих почукване - последва засечка и UL -то се сви
Най-накрая нещо хубаво си викам и ето го и него

Прекрасен костур 30 см - към половинката
Аз си бях изпълнил плана и беше време колегата в лодката да ги зачеше .. е на рибка си е друга хавата и набързо направи към 15 костура , а аз отбелязах още 2 е верно по-малки 
По едно време точно под лодката имах постоянни единични подръпвания без закачане и си помислих , че е някоя дребна бяла ....
Ами това се и оказа
След няколко празни удара последва засечка, пръчката се сви и макарата разви аванс
Започна бавно и трудно изпомпване като по вида на напъна беше ясно , че е бяла , но размера вече пълнеше рибарския метър - просто нямаше вдигане 
След минута до лодката се появи нещото
- верно бяла, ама към 2 педи закачена отдолу под главата и аз съм я изтеглял водоравно 
Е посмяхме се и си отворихме по още 1 бира
Към 16:30 последва затишие дори на стръвта и реших да направя няколко далечни замятания във всички посоки.
Реших и да сменя главата от 8 гр чебурашка на 2,5 гр Ecogear Bottom Head с кафяв Parmax 3 -ka. Е пропадането на 12 м си искаше чакане , но пък мудната риба имаше шанса да забележи по-бавното пропадане.
Така и стана и на отлепяне от дъното усетих удар изчаках малко и при следващото обиране усетих , че линията натежа .... засякох и
линията отведнъж олекна .... дори 5 лб FC не ме спасиха от зъбите на щукозъбела долу
.
Е веднага направих същия монтаж и след 2 хвърляния отново там случката се повтори - засечка и натежаване - но този път настана борба - sakura -та ми направо стана на кравай и когато нещото приближи лодката направо подивя - то не беше гмуркане до 5 -6 м , то не беше скок по 2 педи - само се молех FC -на да издържи
е след кратка борба рибата лега в кепа , а аз се улилих та засенчих залязващотото слънце
Целия силикон беше в устата на шуката на около 4 см навътре и не беше прегизала влакното.

Упоритостта ми със силикона беше възнаградена с щука 60 см, която ми достави невероятно удоволствие при ваденето с УЛ такъма.
Прекрасен завършек на риболова и на разказа си мисля аз
Пожелавам подобни , че и по-големи емоции на всички колеги.

Последно време не съм се включвал с разказче щотото така се подредиха нещата , че почти нямаше време за риболов - което не пожелавам на никой колега

Та да преминем на темата - а именно - риболов с силикони

Миналата събота бях гост на една мощна каякарска сбирка и заедно с един колега стръвар в лодката се опитвах да прилъжа такa желаните от мен големи костури

След като сутринта ги подкарахме при мен настъпи затишие и след обед регистрирах само плахи почуквания без взимане

Все пак за първо посещение на гьол -а 2 бели рибки ( на 4 inc млечно бял Yamamoto и изненадата Ecogear ZX 40) + 2 хубави костура както и едно късане на 6 lb плетено от нещо зъбато явно ...
Колегата на стръв направи към 10 добри костура , а Фори реализира костур гигант към кило ( на снимка) иначе точно 630 гр.
В неделя на близкия ( 90 км) язовир Тракиец си спретнах хубаво капо под яркото ноемврииско слънце

На тоз язовир явно костура не иска силикон и това си е

Снимки за съжаление няма

Тази събота пак на каякарското място се бях подготвил за хубав риболов - пристигнахме рано и веднага се запътихме към мястото на което извадихме 2 те бели и 3 хубави костура.
Време прекрасно и никаква риба - само костурчета по 10 см

Прекрасно време за рибаря ама не и за риболов

Е измъкнах една 30 см щука на силикон от 12 м дълбочина ама ...
На около 16 м дълбочина на 4 inc GY Млечнобял ме събуди едно бебе бяла рибка към 30 см - веднага отиде да расте

Решихме да се местим към другото дашно място като по път спрем на близо до едни скали

Е там разбрах що костура не ще - ми той се натъпкал с риба до ламарините та чак му стърчи от устата

А костурът не беше въобще нещо особенно

Е преместихме се до желанато място, а там заварихме колега каякар , който ептен ни отчая с инфото , че днес няма никой - а миналата седмица той направи 1 живарник яки костури.
Еми кат няма риба имахме бира

Отпих си 2 глътки и започнах да водя силикона и не след дълго усетих плахо опипване. За момент спрях оставяйки силикончето неподвижно и при потеглянето пак усетих почукване - последва засечка и UL -то се сви

Прекрасен костур 30 см - към половинката

По едно време точно под лодката имах постоянни единични подръпвания без закачане и си помислих , че е някоя дребна бяла ....
Ами това се и оказа

След минута до лодката се появи нещото

Е посмяхме се и си отворихме по още 1 бира

Към 16:30 последва затишие дори на стръвта и реших да направя няколко далечни замятания във всички посоки.
Реших и да сменя главата от 8 гр чебурашка на 2,5 гр Ecogear Bottom Head с кафяв Parmax 3 -ka. Е пропадането на 12 м си искаше чакане , но пък мудната риба имаше шанса да забележи по-бавното пропадане.
Така и стана и на отлепяне от дъното усетих удар изчаках малко и при следващото обиране усетих , че линията натежа .... засякох и

Е веднага направих същия монтаж и след 2 хвърляния отново там случката се повтори - засечка и натежаване - но този път настана борба - sakura -та ми направо стана на кравай и когато нещото приближи лодката направо подивя - то не беше гмуркане до 5 -6 м , то не беше скок по 2 педи - само се молех FC -на да издържи

Целия силикон беше в устата на шуката на около 4 см навътре и не беше прегизала влакното.

Упоритостта ми със силикона беше възнаградена с щука 60 см, която ми достави невероятно удоволствие при ваденето с УЛ такъма.
Прекрасен завършек на риболова и на разказа си мисля аз

Пожелавам подобни , че и по-големи емоции на всички колеги.
Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Силиконови му работи ...
Еййй тея Yammamoto униклани туйстери правели
Суппер излет сте направили пък сте си и направили густото евала другия път 3-но повече 

Без риболов няма любов !
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
А ако знаеш бат Гари Ямамото кви ръчно изработени от него си воблери , във фешън кутийки , за нема и по 150+ доларес бройката прави 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
-
- ще става разбирач
Поздравления колега страхотен репортаж 

-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
-
- научил се да хвърля
Страхотен репортаж!Да знаете на вас със Фори съм ви фен.Септември месец си даваше добре на силикон.Като ловях на рибка на дънце,вместо олово на линията слагах силикон и вадех по 2 костура.Ако се паднеха и двата костура по 600-700гр,то този на рибката(повода с корда)късаше.Сега не иска да ги пипне.Преди 2 седмици си даваше доволно костури (15-20кг)на излет,но само на рибка.По време на най-интензивното кълване на рибка,пробвах изкуствените около 2 часа мятане,но въобще не бяха отразени.Следващо замятане на рибка и веднага удар.Ха върви ги разбери.Взех да получавам комплекси от тия силиконки,но като гледам че и при вас костура не е кълвал ...
Пожелавам успех на групата!Очаквам следващите репортажи.

Пожелавам успех на групата!Очаквам следващите репортажи.

Лягам с мисълта,че утре пак ще съм за риба.Риболов NON STOP!
Та кога ще ме водиш за риба?
....

- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Съвсем скоро само да замръзне Душанци_DK_ написа:Та кога ще ме водиш за риба?....

Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
- RUZBATA
- ще става разбирач
Преди месец на Тракиец се ловеше много и едър костур и то точно на силикон ,но като се почна касапницата от "колеги"
с рибки които изсурнаха тонове костур ,другата година ще викаме ми няма както стана и с бялата миналата зима до стената

ти ако това чакаш.......maznislav написа:Съвсем скоро само да замръзне Душанци_DK_ написа:Та кога ще ме водиш за риба?....