РЕЧЕН риболов

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

зацепих :idea: нали ти казвам,че досега не сьм се вредил,та немаше как да разбера това :lol: то и нагоре си ги има де...ама сьм се чудел за бьрзея-по велик ден мрьдвам натам-може да се видим ако си навит,ама айде на лични-утре други ден.....ще се поогледам и за ЛЕЖЛЯКА :wink: :lol: :lol:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

:smt017 Точно на Великден няма да стане,защото съм поръчал от пасящите риби на четири крака дето говорят на чужди езици/демек блеят/Може да дойдеш предния ден и ще половим,след което надругия ден ще се разберем с чевермето и ако е дал господ на другия ден хубаво време и ние да сме живи от ядене и пиене,ще половим пак и "Така до края на светаааааааааа" :wink: :lol:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

Krokibg написа:Точно на Великден няма да стане,защото съм поръчал от пасящите риби на четири крака дето говорят на чужди езици/демек блеят/]
Много ви слаби ангелите и лесно се разсейвате ейййй :wink: Въртяхте, сукахте омекнаха ви колената и пак до тук я докарахте:

Изображение
Аз речния може да не го чувам много ама по тая част съм завършен профисионалист, да не кажа експерт :smt043 :smt043 :smt043

Я се стегнете и да се върнем на реката обаче, че ми е интересно.....
Криво ляво обсъдихме някои неща и дойде ред на качамака !!!
Как го бъркате, какво слагате, ароматизатори, хитрини разни..давайте рецепти...записвам всичко!!! :D
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

тук ме фана :oops: аз много не го използвам-повече действам на жива стрьв и смес от захранки...така и не се научих да го правя като гумен-мноо зависело от брашното :idea: все пак мойта рецепта за ПРУЖИНА е:пакет брашно,2л вода,2яйца,5 супени льжици захар,1-сол,ароматизатор по вкус-аз слагам 15-20 пакетчета ванилия..кипва се водата сьс солта и захарта,постепенно се добавя брашното,като се бьрка постоянно,като почне да се увьрта по бьркалката и да се отлепя от стените,спирам котлона,бьркам ,внимателно добавям яйцата,да не се пресекат и накрая-ванилията..оставям да се охлади и завивам в набрашнен вестник или хавлиена кьрпа..повече рецепти се поразтьрси из форумите-бая ги има..обаче тренировка му е майката,па най добре некой ДРУГ да ти го направи :lol: :lol: :lol:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Ааааааа,за качамака ли става дума........Сега,аз слагам една тенджера с вода и я оставям да саври.След което,малко по-малко,за около половин минута,изсипвам количеството царевично брашно във врящата вода и започвам да бъркам със предварително приготвен уред който се нарича колче :lol: Две педи и половина дълго дръвче,което придварително съм почистил от кората.Със дървена бъркалка също става,но трябва да е здрава зящото сместа става много твърда и лепкава.Преди да съм сипал брашното,ако ще слагам аромати/аз слагам ягодова есенция няколко капки/ги слагам предварително за да може добре да се разтворят във водата и тогава се бърка до като не стане такава смес,че да не пада от пружините.Това е,няма никаква философия.А аромата от ягода слагам за това че шарановите риби,много харесват този вкус.Ако нямам есенция,пескам 100-200-300гр пресни ягоди във миксера и ги правя на пехтия,която също слагам предварително да се свари с водата преди да сложа брашното.Дано съм го описал както трабва.Хайде УСПЕХ !!!

Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Рикошет,най-добре е да намериш човек който е местен и знае къде аджеба са местата.Неможеш ей така,да си трагнеш на късмет и да търсиш къде да ловиш,защото бреговата ивица на всички реки е много голяма и рибата не се задържа на всяко място.Или гледаш къде има хора който ловят или си взимаш местен шерп,който да те води.Ако ти си решиш междувременно да отскочиш наоколо и да провериш какви места има около това на което са те завели,няма проблем,но да търсиш пътчета и пътеки,да се опиташ сам да намериш хубаво масто и най-важното да държи риба,не че е невъзможно,но просто не е за препоръчване.Няма да ти казвам,колко пъти съм затъвал по разни незнайни места,та дори и на такива които си мисля че познавам,та не е за припомняне.Следват звъненета по телефони за търсене на помощ,или ходене пеша до най-близкото село и молби на разни пияни трактористи и т.н.Това е истината и доста хора щесе съгласят със мене,защото са го преживявали многократно.Късно ти прочетох въпроса и затова пиша малко със закъснение по него. :wink:

Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

тва е целата РАЗПРАВИЯ :lol: :lol: :lol: :lol: уесно нема :lol: :lol: :lol:
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

Krokibg написа:Рикошет,най-добре е да намериш човек който е местен и знае къде аджеба са местата.Неможеш ей така,да си трагнеш на късмет и да търсиш къде да ловиш,защото бреговата ивица на всички реки е много голяма и рибата не се задържа на всяко място.Или гледаш къде има хора който ловят или си взимаш местен шерп,който да те води.Ако ти си решиш междувременно да отскочиш наоколо и да провериш какви места има около това на което са те завели,няма проблем,но да търсиш пътчета и пътеки,да се опиташ сам да намериш хубаво масто и най-важното да държи риба,не че е невъзможно,но просто не е за препоръчване.Няма да ти казвам,колко пъти съм затъвал по разни незнайни места,та дори и на такива които си мисля че познавам,та не е за припомняне.Следват звъненета по телефони за търсене на помощ,или ходене пеша до най-близкото село и молби на разни пияни трактористи и т.н.Това е истината и доста хора щесе съгласят със мене,защото са го преживявали многократно.Късно ти прочетох въпроса и затова пиша малко със закъснение по него. :wink:
Спор за това никакъв няма, всичко с хора става :smt023 :smt023 :smt023
И както казва един мой приятел..."колкото по хубав е джипа, толкова от по далече идва да те тегли ..трактора" :smt044 Това хоро и аз съм го играл много пъти :(
И да искам няма да се науча да ловя риба на реки точно ТУК, ясно че с практика ще станат нещата ама е по лесно да "четеш" като знаеш "буквите"...та за това питам и отговор не чакам! :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”