Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Канален сом на спининг
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Канален сом на спининг
Привет колеги, питането ми е, ловили ли сте канални сомчета на спининг/изобщо гонят ли изкуствените примамки/, защото лятото на платените около софия почти навсякъде пускат канални, някъде бях чел, че ловели на спининг канални, но незнам дали е вярно, ако някой е улавял, нека сподели как, на какво..
Поздрави !

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
-
- ще става разбирач
Re: Канален сом на спининг
Аз не съм ловил ама по телевизията гледах как Върхара и компания доста си ги джаскаха докато тролеха на Овчарица(студеното) 

- Petar Nedev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
точно на Овчарица но на топлото една вечер страшно къълвяха тези бодливковци на грозд торен на дълбочина 1 метър,Не даваха да стръвта да потъне, тогава пробвах на ваглер и нямах бутване. Не съм пробвал на друг ваглер или друга примамка защото бързо се върнах към изпитания начин.
-
- вече хвърля и на тежко
Канални сомчета само по хоби тв гледам как ги ловят 

Мъжът се връща от риболов с празни ръце.
- Никакъв късмет! - оплаква се той на жена си. - Тъкмо хванах една голяма и хубава риба и червеят взе, че я изяде!
- Никакъв късмет! - оплаква се той на жена си. - Тъкмо хванах една голяма и хубава риба и червеят взе, че я изяде!
Предполагам имаш предвид "воблер", защото "ваглер" е вид плувка.nedevi30 написа:точно на Овчарица но на топлото една вечер страшно къълвяха тези бодливковци на грозд торен на дълбочина 1 метър,Не даваха да стръвта да потъне, тогава пробвах на ваглер и нямах бутване. Не съм пробвал на друг ваглер или друга примамка защото бързо се върнах към изпитания начин.

Американския сом се лови успешно с изкуствени примамки.
-
- и господ не е толокова добър
Само веднъж на първи скендер(теца) ми удряха на тракащ воблер, няколко броя, докато скъсах воблера.Иначе докато съм хвърлял за бяла, много рядко ще ми удари канално сомче 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
От воблерите добър резултат дават - Салмо Боксер и Бул Хед . Инак силикони , шадове и клатуни как са споменали колегите .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Потъващите модели предполагамПавел Иванов написа:От воблерите добър резултат дават - Салмо Боксер и Бул Хед . Инак силикони , шадове и клатуни как са споменали колегите .

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
-
- вече хвърля и на тежко
Напълно съм съгласен въпреки ,че съм излизал да ловя сом само 4-5 пътиRibko написа:Потъващите модели предполагамПавел Иванов написа:От воблерите добър резултат дават - Салмо Боксер и Бул Хед . Инак силикони , шадове и клатуни как са споменали колегите .

Мъжът се връща от риболов с празни ръце.