Спининг риболов - какво , с какво , как и кой ?

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Спининг риболов - какво , с какво , как и кой ?

Мнение от antivik »

Изчетох цялата тема, общото ми мнение е, че са дадени отговори на първите два въпроса КАКВО и С КАКВО. Никъде не видях да се говори и дава акъл по въпроса КАК и ако някой може да включи въпросите КОГА И КЪДЕ, защото предполагам, че през различните сезони и различните водоеми/реки, язовири/, начините и блесните/най-общо казано/ са различни. Иначе като четох ми се изясни, че имаш ли пари ще си намериш оборудване :roll: . Дайте акъл по другите въпроси.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
atanas atanasov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от atanas atanasov »

Плетеното монобрайд на Климакс 0.12 ще се усуква ли от блесни 2-3 номер по мепс.Шуми ли във водачите толкова колкото, примерно power pro .
За завистта,глупостта и подлостта почивен ден няма.
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

Павел Иванов написа: ... Малце по-късно ще наФърла още малко щрихи относно УЛ и отивам по-натам щото...
Айде,де наФърляй,че по-бързо да стигнеш до Хеви ,че искам да се образовам,по вида риболов
който практикувам.
Изображение Изображение
Аватар
donky
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от donky »

fn1p написа:
Павел Иванов написа: ... Малце по-късно ще наФърла още малко щрихи относно УЛ и отивам по-натам щото...
Айде,де наФърляй,че по-бързо да стигнеш до Хеви ,че искам да се образовам,по вида риболов
който практикувам.
то на теб човек акъл не може да ти даде.ти с тая дебела кратуна се си знаеш.
Кажи му да иде да се гръмне или да си играе едно маваши на неговите въдици
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

Малко е така ,ама все пак може да се напише нещо което не го знам :lol: :lol: :lol: ,майтап естествено,аз нищо не знам,затова викам темата да продължи по същество :wink:
Изображение Изображение
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Почвам да се питам не е ли сгрешено заглавието ? Не е ли виновен Павката,че тръгнаха накриво нещата ? Трябваше тамата да се кръсти
Спининг риболов - кой,как, с какво и какво ?
Павката спуска ценно инфо,чети и мисли! Щото имам чуството ,че някой хора четат ама ефект няма. Гадаят,правят опити да мислят и накрая само глупости се пишат във форума. Нищо лошо няма да си заблуден и да се инатиш когато някой се опитва да те образова. Лошото в случая е когато някой newbie влезе и почне да чете съветите на подобни "разбирачи".. Като оня дето предлага сопа 10-30 за спининг на кефал с блесни 1,2 номер (ама параболик да бъдела).
Просто когато сте заблудени или несигурни в изказванията си - не пишете ! Това с трупането на мнения и постове е отживелица.
fn1p , в другия форум ти казах да спреш да пишеш и да почнеш отначало да четеш, да се ограмотяваш ама ти упорито отказваш. Нещата ,които говориш са нелепи и смешни.
Сигурен съм,че има поне 5 човека дето могат да ти помогнат ама определено не заслужаваш да те въведът в магията на тежкия спиниг.
Бъди пич и приеми истината. Млад си , имаш време да преобмислиш възгледите си за много фундаментални неща относно спининга. Нямаш ли добри основи ,как надграждаш след това ?
Имах един учител на времето.. изпитва един съученик, оня мрънка,мрънка.. " Уф , добре , седни си". Сяда си този с мисълта,че се е смилил преподавателя. На края на часа отива и гледа 2-ка за годината в дневника. Учителя " Ами такъв е живота - акъла не е шапка за всяка глава" :)
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

Сандо,няколко пъти казах,знам,че съм млад,но нали трябва нещо да се напише за да го прочета,затова хайде сега преподавателя,Павел Иванов,да се пробва да си довърши темата която не знам защо е пусната,като той е спрял да пише,по темата още на около 4-та страница (ако не ме лъже паметта),само отговаря на въпросите на хората,ако си беше довършил темата,нямаше да се пишат такива,работи (ти си ги описал).

П.п - Казвам следното нещо,аз съм се учил от 4 човека.Първия е бат Любо от него съм научил техники,тънкости,воблерите който работят и какъв такъм да ползвам , втория е бат Иван от него съм научил ,повече неща свързани с това по-кое време е подходящо за Сом ,третия е чичо Янко,него дори не го познавате,тъй като няма регистрация в нито един форум,но той е един много добър рибар като цяло,израснал е покрай река и знае доста неща за речния риболов,той има хванат 30 кг сом,от него съм научил,доста неща ,по скоро местата ,четвъртия е Стоян,той пише в форума,но рядко и от него съм научил доста неща.Тъй,че Сандо,за този риболов който практикувам,основно ,а именно риболова на Сом по р.Марица,основата ми е дадена от тези хора,за което съм им много благодарен,не знам кой са тези,корифей на тежкия спининг,който да им прочета мненията.
Изображение Изображение
dodo16
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dodo16 »

Санде, смисълът на спининга е да го преоткриеш за себе си. То така е и с всичко на този свят. Никой не може да те научи , щото не е закачил твойта примамака и не държи твойта пръчка/ Да се възприема като за риболов, че напоследък доста изпедерастяхме/демек растем с педи// :D , на твоето място.
kameti
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kameti »

Акъл или се краде или се купува. Насила с фуния не се налива.
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от майсторчето страхил »

Днес си купих това прътле .Мисля да подмятам с него по ситни примамки ,а как ще се представи зависи от мен :D .Акцията му според мен е бърза,върхова(според това дето съм гледал от корифеите в спининга) .Ще го ползвам най вече за малки джигове и воблерчета,дано ми върши работа,като не ша купя ново.... :D

Изображение

Изображение

Изображение

Макаричката е "микадо" размер 2000,нее кой знае какво ,но върши работа.
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗИзображение
Аватар
Viktor1231
новобранец
новобранец

Мнение от Viktor1231 »

майсторчето страхил написа:Днес си купих това прътле .Мисля да подмятам с него по ситни примамки ,а как ще се представи зависи от мен :D .Акцията му според мен е бърза,върхова(според това дето съм гледал от корифеите в спининга) .Ще го ползвам най вече за малки джигове и воблерчета,дано ми върши работа,като не ша купя ново.... :D

Изображение

Изображение

Изображение

Макаричката е "микадо" размер 2000,нее кой знае какво ,но върши работа.
Честито да ти е колега само добри риби да вадиш с него :finga: :drinkers:
Аватар
donky
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от donky »

Viktor1231 написа: Честито да ти е колега само добри риби да вадиш с него :finga: :drinkers:
е тая червената иконка със средните пръсти що си я турил тука при пожеланието се чудя?????
Кажи му да иде да се гръмне или да си играе едно маваши на неговите въдици
Аватар
Viktor1231
новобранец
новобранец

Мнение от Viktor1231 »

donky написа:
Viktor1231 написа: Честито да ти е колега само добри риби да вадиш с него :finga: :drinkers:
е тая червената иконка със средните пръсти що си я турил тука при пожеланието се чудя?????
те тва средни пръсти ли са е брато чудо сега го разбрах извинявам се на колегата щото ми се видя човече където стиска палци :D :oops:
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

A вместо макаричка няма ли да е по-добре някое хубаво мулти ? и за спининг с този вид макара каква тояга да си вземеме :D
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Dimitar_allianz написа:A вместо макаричка няма ли да е по-добре някое хубаво мулти ?...
Тц , за спинингов риболов от брега , особено с примамки в диапазона до двайсетина грама в никакъв случай няма да е по-добре от обикновената , безинерционна макара :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”