7ми-Лобош, 8ми-Пясъчник

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

7ми-Лобош, 8ми-Пясъчник

Мнение от chirusa_bg »

Събота по светло бях на Лобош-Радибош- имаше доста хора, като повечето без улов. С лодка преплувах до вливането на струма и се настаних на един доста мек остров, като от едната му страна минаваше коритото на реката, а от другата беше тихата част, която се стига и от брега и колегите вече мятаха тежки дънни почти до острова.
Захраних места и от двете страни и започнах в течението с две пръчки.С директния изтичах и задържах в средата на течението, а с мача пробвах на влашка плувка в подмолите. След 3-4 часа две бабушки и два костура. Минах в тихата част, като водата беше даста по-топла --два уклея.
Неделя на Пясъчник устието беше заето и решихме да се пробваме някъде по скаллите за хишник. След 3-4 часа пуснахме рибките за стръв да си ходят и се преместихме на устието. Колегите вече си тръгваха и си харесахме едно вече захранено място, нищо че хората го напуснаха "без кълване сме от сутринта ....майка му.......и тн." паднахме се от към течението, отново и вечерта си тръгнахме с две почуквания :lol: . Като цяло ловяха само колегите срещу нас , но при тях нямаше никакво течение.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”