Eгейско море

Модератори: emo vasilev, alekst

pepericos
новобранец
новобранец

Eгейско море

Мнение от pepericos »

в залива света гора на халкидики хванах голяма хищна риба ,местните я наричат киниги.някой знае ли за нея
besttop
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Eгейско море

Мнение от besttop »

Колега! До колкото зная, всъщност подсказват ми на ухо :D , на гръцки киниги означава , лов - улов!!!! :) :) :)
Христо - наслука на всички
toyo1

Мнение от toyo1 »

Колега на Уранополи ли беше и как я хвана ?
esox_hunter
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от esox_hunter »

pepericos написа:в залива света гора на халкидики хванах голяма хищна риба ,местните я наричат киниги.някой знае ли за нея
Кинигос си хванал предполагам :wink: ,.... т.е. дорадо :wink:

Така ли изглеждаше:
Изображение

По принцип точно на Урануполи не се въртят много и е по-вероятно е на порта на Трипити да удари такова. Ти къде и на какво го хвана точно :?:
"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
pepericos
новобранец
новобранец

Мнение от pepericos »

в пиргидика.на малка рибка обвита с 10 куки .корда 0.30 без пръчка.хвърляш и дърпаш бързо.виждаш я как гони.невероятно.беше 73 см
esox_hunter
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от esox_hunter »

pepericos написа:в пиргидика.на малка рибка обвита с 10 куки .корда 0.30 без пръчка.хвърляш и дърпаш бързо.виждаш я как гони.невероятно.беше 73 см
Aaa ясно не сте били на Атон .....Пирагидика се намира между двата ръкава Атонския и Ситония горе-долу по средата в дъното на залива - знам го :wink: Малко се учудих и аз като каза за дорадо и за залива на Света гора, защто повечето хора биха разбрали залива пред Урануполи :wink: Както и да е уточнихме го :wink:

Ловил си на полиангистро така се казва такъма с много куки :wink: (то това си означава и в превод "много куки") Имал си голям късмет обаче да ти удари така...явно много са били огладнели дорадата :D По принцип се ловят с една кука и жива заргана на тях, понякога когато са по-активни отнасят и по някой и друг воблер или силикон на спининг :wink:
/Стоичков/
pepericos
новобранец
новобранец

Мнение от pepericos »

Колега,благодаря за инфото,намерих я в нета под това име.Относно мястото-нарича се agios oros или в превод -света гора.става въпрос за залива между Атон и Ситоня,а селцето Пиргидика е точно както си го описал.Аз живея там.Ако някой има път на там да търси Петрос от Вулгария.Няма интернет там
петър василев

Мнение от петър василев »

pepericos написа:Колега,благодаря за инфото,намерих я в нета под това име.Относно мястото-нарича се agios oros или в превод -света гора.става въпрос за залива между Атон и Ситоня,а селцето Пиргидика е точно както си го описал.Аз живея там.Ако някой има път на там да търси Петрос от Вулгария.Няма интернет там
Здрасти адаш и браво за улова ти.

П.П. Едно въпросче имам;
Там риболова не е ли забранен :roll:
pepericos
новобранец
новобранец

Мнение от pepericos »

Не.Поне в дъното на залива няма ограничения.Ако хванеш малък октопод и случайно полицаите научат,има голяма глоба.Около Атон съм виждал малки рибарски лодки близо до брега.
петър василев

pepericos написа:Не.Поне в дъното на залива няма ограничения.Ако хванеш малък октопод и случайно полицаите научат,има голяма глоба.Около Атон съм виждал малки рибарски лодки близо до брега.
Ακο можеш да четеш гръцки,ето :arrow: http://athonite.gr/data/metakiniseis.htm
esox_hunter
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от esox_hunter »

pepericos написа:Колега,благодаря за инфото,намерих я в нета под това име.Относно мястото-нарича се agios oros или в превод -света гора.става въпрос за залива между Атон и Ситоня,а селцето Пиргидика е точно както си го описал.Аз живея там.Ако някой има път на там да търси Петрос от Вулгария.Няма интернет там
От скоро ли живееш там? Аз често ходя на Халкидики на почивки и риби така че може и да се видим някой път :wink: ...прати някакви координати (тел) на ЛС

петър василев написа: П.П. Едно въпросче имам;
Там риболова не е ли забранен :roll:
петър василев написа: Ακο можеш да четеш гръцки,ето :arrow: http://athonite.gr/data/metakiniseis.htm
Петьо, то това за около Атонските земи бре :wink: Там не може риболов по-близо от 500 м от брега, ама питай ние де ловим де :wink: :lol: :lol: Пак казвам това само около Атонските свети земи.
Там където живее човека няма проблем може да си лови, колко си иска от брега без билет, а за от лодка билет и късмет :wink:
/Стоичков/
петър василев

esox_hunter написа:Там където живее човека няма проблем може да си лови, колко си иска от брега без билет, а за от лодка билет и късмет :wink:
Изображение
pepericos
новобранец
новобранец

Мнение от pepericos »

Искам да Ви кажа ,че през лятото рибар от Пиргидика хвана акула около 500кг.На всички риболовци желая късмет през Новата година.След празниците съм в Пиргидика. Живея на Камбото,Петрос от Вулгария
esox_hunter
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от esox_hunter »

pepericos написа:Искам да Ви кажа ,че през лятото рибар от Пиргидика хвана акула около 500кг...
А някой не се ли сети да го снима тоз дзвер :idea: :?:
И от кой тип е била акулата :roll:
/Стоичков/
pepericos
новобранец
новобранец

Мнение от pepericos »

Аз я видях разфасована.Гърците не искаха да се вдига шум,за да не избягат летовниците.Рибарят пуснал мрежи за риба меч и акулата се оплела.Лодката е със винт за прибиране на мрежите.Когато започнал да обира,усетил голямо съпротивление.Извлякъл я до кея и там са му помогнали да я изкара на брега.Продаде я на рибна борса Иерисо ,евтино.Гърците наричат акулата куче-риба и не я ценят много.Рибарят се казва Сава-много добър човек,рядко се срещат сред византийците
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за местата за риболов по морето”