Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Върбица/корекциата на Янтра/
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Върбица/корекциата на Янтра/
Не знам дали темата е за "успешен" или за "неуспешен излет'",но аз го чувствам като успешен.Понаспах се тази сутрин и понеже ми е почивен ден драснах към корекцията.Слънце,тихалък,никакъв вятър и стотици коли.Позачудих се откъде толкова много хора,но докато слязох от Фиестата и ми стана ясно-каракудата играе като луда.Хвърля хайвер,та се къса.В тази си част корекцията е така обрасла,че няма и дупчица дори.Навсякъде е килим от водорасли.Друг път рибка не можеш да видиш,а днес водата буквално вреше.Слязох до брега да направя някоя снимка,но все пак ме усетиха рибоците и се поутешиха.След по-малко от минута обаче всичко беше отново по брега.Въдици не съм и разпъвал,защото дори и червеноперките следваха усърдно каките си-при такава лапачка да не са луди да чакат на моите червейчета.Много скоро телефонът ми звънна и се наложи да бягам до болницата/брат ми си бе срязал ръката/.Въпреки всичко не съжалявам за излета си.Уверих се,че все още има риба,и то много.Стана ми радостно,но в същото време и много болно-освен многото риба видях и много пълни живарници.Много мокри кепове!Хора оставете рибата за няколко дни.Тя няма да Ви избяга.Само след седмица ще си я ловите на спокойствие/забраната не е в сила за старите корита на Янтра/!
Исках да направя някое клипче от близко и рибките ме усетиха,но все пак се получи нещичко:
Любовта на каракудите
Давам още един линк към data.bg,защото нещо V-box ме съмнява днес
Любовта на каракудите
Исках да направя някое клипче от близко и рибките ме усетиха,но все пак се получи нещичко:

Давам още един линк към data.bg,защото нещо V-box ме съмнява днес

Браво пич ! Хубава гледка.
Ей не можах да изляза нито един път..хвана ме забраната.Докато се оправя с такелажа и 10-ти дойде.
Викаш стотина коли - абе какво става в тази България ??.Този спорт ми е ясен от малък и нямаше такъв наплив по водоемите.Какво е това чудо - май не иде само дума за спорт ...аз ли да му мисля...шит.
Ей не можах да изляза нито един път..хвана ме забраната.Докато се оправя с такелажа и 10-ти дойде.
Викаш стотина коли - абе какво става в тази България ??.Този спорт ми е ясен от малък и нямаше такъв наплив по водоемите.Какво е това чудо - май не иде само дума за спорт ...аз ли да му мисля...шит.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Цял ден не ме свъртя на едно място.Изчаках да спре дъждът и отпраших отново за корекцията.Явно промяната на времето и вятърът са повлияли на рибата и не преигра нито една.Позахраних малко и отново старата песен-само червеноперка,но поне днес излизаха по-едрички.За час и половина си начесах крастата и реших тази вечер да съм на бирка и пресен дребосък.Между перките боднах и една каракуда.Очистих я да погледна на какво да ги лъжа,но освен зеленина не намерих нищо друго.Няма и хайвер!