Къде се намирам:
Рибите
За рибите по света и у нас
naRiba.com

Форум

Каква е тази риба???
Модератор: emo vasilev
- stoilkatastz
- ще става разбирач
Re: Каква е тази риба???
слънчак.много досадна риба дори не се страхува да плува до брега.

- enterprise
- вече хвърля и на тежко
една от рибите,която най-много пази хайвера си...доста е преувеличено,че едва ли не ,тя е виновна ,че няма риба по водоемите...не ги убивам,ако оцелят след налапването на куката до гъза...риба е все пак,аз обичам да ги ловя-потапят плувката светкавично и рязко...
каква е тази омраза към рибата незнам...
някои мразят костури,каракуди,други мазните шарани,дайте сега да ги избиваме...вярно е ,че може да провалят риболов с непрекъснати атаки на стръвта,ама нали затова сме майстори -те също са фактор-много се изнежихме и все искаме трофеи като от овчарица лесно и сигурно за снимка...
а и щуките-горките крокита и те искат нещо да ядат...
някои мразят костури,каракуди,други мазните шарани,дайте сега да ги избиваме...вярно е ,че може да провалят риболов с непрекъснати атаки на стръвта,ама нали затова сме майстори -те също са фактор-много се изнежихме и все искаме трофеи като от овчарица лесно и сигурно за снимка...
- kristian91
- новобранец
наистина много лакома
, на едната дори и отрязах главата да си изкарам куката . беше зад хрилете

Напълно съм съгласен с теб колегаenterprise написа:една от рибите,която най-много пази хайвера си...доста е преувеличено,че едва ли не ,тя е виновна ,че няма риба по водоемите...не ги убивам,ако оцелят след налапването на куката до гъза...риба е все пак,аз обичам да ги ловя-потапят плувката светкавично и рязко...

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Чета и не мога да проумея що му се връзвате на kristian91. Хили ви се като на аватара си. Аз и детето да попитам дето е на 5 години ще ви каже че е слънчевка камо ли някой уважаващ себе си любител на риболова.
- akoto13
- ще става разбирач
Много смешно ми стана. А за слънчаците мога да кажа ,че са уникална стръвdako71 написа:Чета и не мога да проумея що му се връзвате на kristian91. Хили ви се като на аватара си. Аз и детето да попитам дето е на 5 години ще ви каже че е слънчевка камо ли някой уважаващ себе си любител на риболова.
На вратата пише: "ЖЕНИ". Влизам и гледам - тоалетна!
- Andrey82
- научил се да хвърля
Хващат се и на гола кукичка и са много близо до брега обикновенно
Поне яко потапят плувката както казаха одеве 

На Текето ми е най-добре 

-
- ще става разбирач
Аз я знам като Циганка. Това е най-подходящото име, откъдето и да го погледнеш.
Единственото хубаво е, че като е доста дребна е добра стръв за костур.
Единственото хубаво е, че като е доста дребна е добра стръв за костур.
- VEVO Fishera
- научил се да хвърля
Чист слънчак
Костура умира за нея,колко костура съм хванал на опашка от слънчевка не е истина,а по малките слънчевки просто откача,за мен е една от най-нахалните риби в нашите водоеми,имал съм случай на метър пред мен да ги ловя 

- begleca_sv
- кандидат преподавател
от тази риба не става един ... от неч тч е наи големиа плевел кви ти куфтета 

Обичам природата, но не само на картинка !!!
-
- разбира нещата
при нас и викаме ,,циганка,,
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Това въз основа на някакви лични изследвания ли го казваш? Май не. Тя е един от основните виновници за намаляването на нашите видове риби. Тя е внесена в Европа от щатите миналия век началото - главно в Западна Европаа като декоративна рибка. После е изпусната естествено и е започнала своето разпространение. Изяжда хайвера и личинките на нашите видове риби. Много е агресивна (особено в размножителен период - а това е през почти цялото топло време на годината), с поведението си подтиска останалите по-дребни от нея обитатели. Риба е да, но не и е тук мястото и за нейна сметка нашите видове намаляват.enterprise написа:една от рибите,която най-много пази хайвера си...доста е преувеличено,че едва ли не ,тя е виновна ,че няма риба по водоемите...не ги убивам,ако оцелят след налапването на куката до гъза...риба е все пак,аз обичам да ги ловя-потапят плувката светкавично и рязко...
До колегата преди това споменал за борба с маларията - не е дочул - за т.н. "борба" с маларията са се опитали да използват Гамбузията - Gambusia holbrooki, но не успешно разбира се. ДДТ-то и пресушаването на многото крайдунавски езера и блата е бил начинът, по който са се справили с маларията.
Cyprinidae forever!
Аз и викам Слънче

тази риба на село е пълно няма отърване мн е досадна и само видрите я ядът...