Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

Костур ?
Модератор: bobopeli
-
- новобранец
Костур ?
Здравейте ! Аз съм млад и много зарибен по риболова /на 15 години/ . Постоянно се услушвам за риболов и ходя при всяка възможност със татко за риба . Доколкото знам /за околните язовири/ хората ходят за каракуда . Няколко пъти ходих с татко и всеки път като вадехме риба имаше по няколко костурчета /не много малки , но в никакъв случай големи , абе нещо средно/ . Направи ми впечатление точно това , че сега всички ходят за каракуда а никой за костур . Въпросът ми е тези кустури които хванахме на плувката за каракуда просто късмет ли са или вече мога да хвърлям за костур ? Аз съм много запален по ловът на костур , чак сега ме научиха да ловя и каракуда . Събота може би пак ще ходим за риба и се чудя дали да не си направя въдица за костур . Посъветвайте ме , моля !
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Добре дошъл в гилдията Гошко!Желание е видно,че имаш!Това е основното.Останалото идва от самосебе си.Като за начало,след училище и следобедната самоподготовка вземи и ползвай форумната търсачка с директива "костур",прочети всичко споделено до сега,и ако пак има нещо неясно смело питай.Успех в риболова ти желая!/дано не го чете това бъдещата ти половинка/ 

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Гоше , кустура си кълве целогодишно ! На него не му пречат студове кански ( зимно време на риболов на дупка основно на него се разчита ) , ни жеги змейски ! Просто имали го - хваща се целогодишно
апропо : Добре дошъл във форума !

апропо : Добре дошъл във форума !
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
-
- новобранец
Благодаря за топлото посрещане
. Досега костур съм ловил единствено на малки живи рибки и силиконови . Малките рибки ги хващам от едно място , приличащо на блато но не точно /с рачелото/ . Само че това място се намира до един язовир , а аз мисля да отида до друг /на далечко са двата един от друг/ , та въпросът ми е на торен червей или на някакъв друг костура кълве ли или да си зема силиконовата рибка ?

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз досега съм хвърлял за костур воблери,блеснета и туистери,обаче имам слука само на два модела тракащи сръбски воблерчета по 2 санта.На туистерите нещо изобщо сякаш няма интерес,а за блесните да не говорим,така че питам ви сега за модели номерата на блесните,също и клатушки,или въртящи да са,ако може и модели.Кои туистери са по-уловисти-до 12 санта,или до 5 санта?
Досега не съм ловил на жива рибка,ама предполагам,че трябва да не е голяма,кажете с тройки ли,или с единични куки и какви номера да са.Монтажа сигурно е като за сулка на дъно.Имам няколко хванати костура на Йовковци на леко с грозд бели червеи и фин такъм-0.10 повод,кука 13 номер,карбонова,тънка,лека плувка-1 гр. и малък вирбел,аз хвърля за каракуда,ама костурите бяха по-активни.
Досега не съм ловил на жива рибка,ама предполагам,че трябва да не е голяма,кажете с тройки ли,или с единични куки и какви номера да са.Монтажа сигурно е като за сулка на дъно.Имам няколко хванати костура на Йовковци на леко с грозд бели червеи и фин такъм-0.10 повод,кука 13 номер,карбонова,тънка,лека плувка-1 гр. и малък вирбел,аз хвърля за каракуда,ама костурите бяха по-активни.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- новобранец
- ivan_yo
- разбира нещата

хайде НАСЛУКА

ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
-
- новобранец
- dimitar_
- сериозен играч
Гошко , един прост начин и от мене за риболов на костур на дъно , аз съм си го кръстил "костурник".
Значи , повод дълъг около метър от влакно №0.25 ( цвят мръсно бял ) , тежест от 10 - 15 гр. , кука бяла с дълго рамо №3 или 2 , вързана на около 40 см. от тежеста и целият повод го лепваш на вирбела към основното влакно . Това е монтаж за жива стръв . Често те изненадват и бели риби , ако има там където ловиш , тъй че давай , пък каквото стане...!
И да не забравиш да се похвалиш ... , наслука !
Значи , повод дълъг около метър от влакно №0.25 ( цвят мръсно бял ) , тежест от 10 - 15 гр. , кука бяла с дълго рамо №3 или 2 , вързана на около 40 см. от тежеста и целият повод го лепваш на вирбела към основното влакно . Това е монтаж за жива стръв . Често те изненадват и бели риби , ако има там където ловиш , тъй че давай , пък каквото стане...!
И да не забравиш да се похвалиш ... , наслука !