Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com
Форум
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
Шимано, коя макара ?
Модератор: sapuna
Шимано, коя макара ?
Здравейте,
колебая се коя макара да си заприходя:
Shimano Twin Power XT-RB или
Shimano STRADIC GTM RC
За втората има много добри отзиви, но пък първата е с повече лагери и е по-висок клас или пък да взема Shimano TWIN POWER CI4 RA макарата в която са събрали всичко на куп. Дали това изобилие на аванси няма да пречи на работата и ?
. Ще ви бъда благодарен ако драснете няколко реда по въпроса.
колебая се коя макара да си заприходя:
Shimano Twin Power XT-RB или
Shimano STRADIC GTM RC
За втората има много добри отзиви, но пък първата е с повече лагери и е по-висок клас или пък да взема Shimano TWIN POWER CI4 RA макарата в която са събрали всичко на куп. Дали това изобилие на аванси няма да пречи на работата и ?
. Ще ви бъда благодарен ако драснете няколко реда по въпроса.
-
simo72
- кандидат преподавател

Re: Шимано, коя макара ?
Уточни , за какво ще я ползваш . По принцип , туйн пауъра се използва най- вече за спининг!
Върл Shimano фен!
Колега, аз реших тази дилема тези дни. Избирах точно между тези 3 макари. Избрах Страдик 3000 - за мач, боло и фидер. Twin Power е много добра макара, но е с 5:1 предавка. Twin Power CI4 е изключително красива, но ненужно натруфена макара, и не върти по добре от Twin Power. Плюс това Страдика е с A-RC шпула
По принцип си търся макара за мач и се насочих към страдика, после се замислих, абе не може ли да си купя нещо добро, но по-универсално, което да ползвам и за мач и за спининг. Вярно, оборотите на страдика са баш мачови, но предавка 5:1 такъв проблем ли е, че да не може да се ползва и за мач?
Не е голям проблема,но ще въртиш повечко на всяко обиране на влакното.
Above us only sky
- ivelin_1976
- разбира нещата

Ползвам макара за мач с предавателно число 5:1 и лично на мен ми идва бавна, особено ако ловиш на 30-на и повече метра. При по интензивен риболов може ти се откачи ръката от въртене.Practicar написа: предавка 5:1 такъв проблем ли е, че да не може да се ползва и за мач?
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

- Paublo_Eskobar
- Модератор

Местя във въдица и макара!
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
Ако трябваше да избирам аз, щях да се спра на stradic-а.
1. Типа дръжка на twinpower-a изобщо не ми допада (неудобен ми е, защото сякаш при въртене се губи праволинейното движение на ръката)
2. stradic-a прибира по-бързо (мразя бавно оборотни макари)
Иначе и двете макари са с новите шпули на шимано за по-далечно замятане.
За цената няма да коментирам, защото определено тя не фигурира в критериите, когато си избирам макара
Аз съм твърдо зад stradic-a
1. Типа дръжка на twinpower-a изобщо не ми допада (неудобен ми е, защото сякаш при въртене се губи праволинейното движение на ръката)
2. stradic-a прибира по-бързо (мразя бавно оборотни макари)
Иначе и двете макари са с новите шпули на шимано за по-далечно замятане.
За цената няма да коментирам, защото определено тя не фигурира в критериите, когато си избирам макара
Аз съм твърдо зад stradic-a
http://naRiba.com
WINNERS DON'T USE DRUGS
WINNERS DON'T USE DRUGS
Благодаря на всички за мненията и препоръките.
Явно страдика ще е.
Явно страдика ще е.