Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Мнение за тази макаричка?
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- sandy
- ще става разбирач
Мнение за тази макаричка?
http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... cts_id=891
Ще се ползва за лек спининг по реки!
Кажете си мнението, ще я бъде ли?
Мерси!
П.С маи по-добре за тази разликата в цената,която не е голяма!
http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... cts_id=896
Ще се ползва за лек спининг по реки!
Кажете си мнението, ще я бъде ли?
Мерси!
П.С маи по-добре за тази разликата в цената,която не е голяма!
http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... cts_id=896
Последно промяна от sandy на Чет Апр 12, 2007 3:56 pm, променено общо 1 път.
- Local
- учете се от него
Абсолютно си прав колега , не броя на лагерите определя качеството на макарата! А имай в предвид че 3-лагерното Shimano Catana върти много по добре от някои 8-лагерни макари в същия ценови клас!!!sandy написа:Някъде из форума бях чел, че броя на лагерите в макарата не показател за качеството й!
Много по-важен е баланса на макарата и това да няма луфтове, механизма й да работи перфектно и да реди влакното както трябва , понеже ти ще я ползваш за спининг и това е много важно.
Клавиатура риба не лови!!!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Local написа: Много по-важен е баланса на макарата и това да няма луфтове, механизма й да работи перфектно и да реди влакното както трябва , понеже ти ще я ползваш за спининг и това е много важно.
Е особенно баланса в горепосочените Шимана ама ич го нема ! За тези пари си вземи една Катера ще ти свърши доста по-добра работа

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Приятелю,баща ми има същата макара като тази на Шекспир,дето си я сложил за аватар.Истинско бижу!!!Намери си от някъде този модел и няма да съжаляваш,особено,ако ти трябва за спинингов риболов,или за шаран!Малко ще ти каталясва ръката от нея,щото е малко голяма и тежичка,но ще ти върши идеална работа.Аз сега съм си избрал една високооборотна за 35 кинта,по-лекичка е,по-крехка,но за мен е идеална,също мисля да си направя освен машинката,един подарък с парите,които майка ми ми дължи
.Става дума за тази пръчка:
Starline FX project 3.50
Някой от форума ми я препоръча и аз се влюбих в нея,като я взема ще се похваля и ще кажа как е.
Снимки има в нета,напишете името на модела и ще ви излязат резултати.
Обаче има един проблем,досега не съм я търсил по магазините,но този колега,който ми я препоръча,каза,че в малко магазини може да се намери,ще съм много благодарен,ако ми кажете от къде мога да си купя,когато дойде времето.

Starline FX project 3.50
Някой от форума ми я препоръча и аз се влюбих в нея,като я взема ще се похваля и ще кажа как е.

Обаче има един проблем,досега не съм я търсил по магазините,но този колега,който ми я препоръча,каза,че в малко магазини може да се намери,ще съм много благодарен,ако ми кажете от къде мога да си купя,когато дойде времето.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
На тези Шимана само името им е такова...
Ето тук има добър набор от макари Шекспир. Качетвото е съвсем прилично, а и вносителят е много точен. Моля да не ми се цензурира поста - спомена се Шекспир и аз давам линк на колегата да ги погледне. За тези макари не се казват лоши приказки...
http://shop.fishing-mania.com/viewreels ... vid=rlspin
Ето тук има добър набор от макари Шекспир. Качетвото е съвсем прилично, а и вносителят е много точен. Моля да не ми се цензурира поста - спомена се Шекспир и аз давам линк на колегата да ги погледне. За тези макари не се казват лоши приказки...
- Local
- учете се от него
Мунчо написа:На тези Шимана само името им е такова...
Без никакво намерение да се заяждам просто изразявам мнение...
Така до колкото знам Шекспир бе първата изнесена марка да се произвежда в Китай през 1989 година. Така въпросните Шекспири се правят в Китай , а Шимано в малайзия...
Мунчо , искам да те попитам ти тези 2 шимана ползвал ли си ги и тези Шекспири , които си посочил ползвал ли си ги? Когато казваш че Шимано марката само му е Шимано - какво имаш предвид? Аргументирай се с факти... и ако наистина си ги ползвал тези макари и Шимано и Шекспирите кажи на каква база ги сравняваш.
Аз от Шекспир съм жестоко разочерован , а скоро ще минавам на Aspire

Клавиатура риба не лови!!!
- Павел Иванов
Ае па да съ умешам ей тъй спам да става
Муньо , що да ти се трие поста ?!? Да си видел некъде да пише http://www.akulata.com/ та да очакваш да те делнат за щело и нещело просто зарад тва на некой на коя страна му е у моменто
Локалчо , това къде е произведена дадената макара в случая е толкоз актуално как броя на лагерите в съпоставка примерно на Туин Пауър и некоя къде са и дошли у в повече лагерите та се чуди що да ги прави - дал лагерница да си спретне или да им ползва съчмите за улов на дребен рогат добитък
Та точно туй имах внапредвид по-горе ! Връткал ( това не значи че съм ги ползвал
) съм и двата модела и специално по отношение баланс ........... макара без име за 30лв. има по-добър от тях . Много пъти съм споменевал че макари на Дайва и Шимано от най-ниският клас кат си ги земеш само ти развалят впечетлението за марката ! Примерно съм мегадоволен от ТАЗ ДайбЪ ако и да е произведена в Тайван ( май се повтарям амъ
) . Та не иде реч кое колко е Шибано или не а иде за тва че по-добре чиляк да си земе висок клас макаръ от по-непрестижна но утвърдена фирма отколкото да съ фърля на най-ниския клас детски играчки па за същите парета ама на по-престижна фирма
За Aspire няма как да дам мнение щот е от типа макари които за жалост никога няма да ползвам и то не за друго ами по простата причина че не са предназначени предимно за типа риболов на който е кръстен подфорума 
Жоре от АБУ 501 съм определено доволен ! За три години спининговане основно с брейд ( риби може да не е извадила кой знае колко ама що дръве и клонаци е преборила
) си се представи повече от добре ! Виж за по-големите модели от серията особенно за 502 само кофти неща съм чувал а също такива отзиви имам и за по-ниските класове на фирмата 

Муньо , що да ти се трие поста ?!? Да си видел некъде да пише http://www.akulata.com/ та да очакваш да те делнат за щело и нещело просто зарад тва на некой на коя страна му е у моменто

Локалчо , това къде е произведена дадената макара в случая е толкоз актуално как броя на лагерите в съпоставка примерно на Туин Пауър и некоя къде са и дошли у в повече лагерите та се чуди що да ги прави - дал лагерница да си спретне или да им ползва съчмите за улов на дребен рогат добитък

Жоре от АБУ 501 съм определено доволен ! За три години спининговане основно с брейд ( риби може да не е извадила кой знае колко ама що дръве и клонаци е преборила

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
- краси12345678
- ще става разбирач
- Павел Иванов
- krokibg
- учете се от него
Павле,с Муньо ви очаквах да се появите
па и пясъка пресях а вие тук с Локалчо сте се захванали
Ееее,големи сте маскари бе..Хубаво че не обичате да си играете с комбайнчета,че сигурно щеше да се наложи нива да ви засявам
Всеки си има предпочитания и това е.Един дърпа на ляво,друг на дясно,такъв е живота.Може да има и лоши макари от Шиманата който наскоро пуснаха на по-ниски цени,ама боклуците на другите фирми са много повече.Имам Абу Гарсия -Кардинал,набор на Първото ми Шимано -демек взети заедно,на един и същи ден.......тука е,пак работи,но вече прави номера.Шиманото си работи и нямам проблеми със него.Абе я стига сте се яли,кой с каквото иска с това да лови,в крайна сметка това си е въпрос на лични предпочитания
Да са живи и здрави от Шимано
Все още са много добри,ама много

Всеки си има предпочитания и това е.Един дърпа на ляво,друг на дясно,такъв е живота.Може да има и лоши макари от Шиманата който наскоро пуснаха на по-ниски цени,ама боклуците на другите фирми са много повече.Имам Абу Гарсия -Кардинал,набор на Първото ми Шимано -демек взети заедно,на един и същи ден.......тука е,пак работи,но вече прави номера.Шиманото си работи и нямам проблеми със него.Абе я стига сте се яли,кой с каквото иска с това да лови,в крайна сметка това си е въпрос на лични предпочитания

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Здравейте,колеги!
Нека и аз кажа мнението си за т.нар. "Шекспири"."Шимана" и "Мичели".
Имам от доста време /около 20 години/и от трите марки,както и 2 бр."Дайва". Въпреки зверската експлоатация и малкото им лагери ,до този момент нямам никакви забележки към тях. Скоро реших да попълня колекцията си и пообиколих магазините.Като заклет зарганджия основното което пробвах на макарите беше дали при замятане скобата държи.Останах изумен и разочарован.Затворих скобите на всички тия прехвалени /напоследък/ и доста скъпи марки. Нищо общо с едновремешните........ По-изумен останах ,обаче от един "Тебен" който не се затвори въпреки усилените ми опити. Цената беше смешна и го купих. Като му навих кордата се оказа,че е навита перфектно,а и се оказа че работи без забележки.Стигнах до извода , че китайците работят качествено своите модели /"Тебен е китайска фирма/ , а другите ги карат през куп за грош. По тази причина купих още една и за жена ми. Моделите са WEF 200 и WEF 300. Можете да ги видите в сайта на фирмата.Цените са смешни / 25лв./и си струва да се купят дори само ей така -за проба.Идва събота и неделя,така че НАСЛУКА на всички ,които ще посетят морския бряг.
Нека и аз кажа мнението си за т.нар. "Шекспири"."Шимана" и "Мичели".
Имам от доста време /около 20 години/и от трите марки,както и 2 бр."Дайва". Въпреки зверската експлоатация и малкото им лагери ,до този момент нямам никакви забележки към тях. Скоро реших да попълня колекцията си и пообиколих магазините.Като заклет зарганджия основното което пробвах на макарите беше дали при замятане скобата държи.Останах изумен и разочарован.Затворих скобите на всички тия прехвалени /напоследък/ и доста скъпи марки. Нищо общо с едновремешните........ По-изумен останах ,обаче от един "Тебен" който не се затвори въпреки усилените ми опити. Цената беше смешна и го купих. Като му навих кордата се оказа,че е навита перфектно,а и се оказа че работи без забележки.Стигнах до извода , че китайците работят качествено своите модели /"Тебен е китайска фирма/ , а другите ги карат през куп за грош. По тази причина купих още една и за жена ми. Моделите са WEF 200 и WEF 300. Можете да ги видите в сайта на фирмата.Цените са смешни / 25лв./и си струва да се купят дори само ей така -за проба.Идва събота и неделя,така че НАСЛУКА на всички ,които ще посетят морския бряг.