Воблери за кефал

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
boreca
новобранец
новобранец

Re: Воблери за кефал

Мнение от boreca »

sandista написа:sapuna , сви ме се нещо отвътре като четох тая тема .. и аз наскоро се запалих , даже преди 2 седмции напазарувах за 50 лв от куката.ком , ама нещо не са ми ги доставили и смятам да откажа поръчката. Това което искам да кажа е , че ако се съберем може да си напазаруваме от нета .. или да си делнем шипинга или имам познат който ще си идва сега от САЩ. Аkо някой е заинтересуван и му се рови да изнамери добри воблери да ми пише на ЛС. За сравнение на цените аз ползвам - http://www.bizrate.com , http://www.pricegrabber.com :)

sandista имам един въпрос към тебе. Купих си 1 воблер с големина около 1.5 или 2см не съм много сигурен все пак сам новак и искам да те питам дали ще имам успехи с него гърба му е 4ерен от ляво и от дясно е леко сив , корема му е бял и към хрилете има малко 4ервени4ко
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Борецо , ще имаш хуспех :) Ходи и лови , радвай се на природата и на хубавото време. Рибките ще дойдат рано или късно ;)
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

Здравейте! Аз произвеждам кефалски воблери.Мога да гарантирам за тях.Първо започнах да ловя на воблер,и след като се пристрастрих към този вид риболов започнах да ги правя.Повярваите ми знам какво поведение трябва да има воблера във водата.Сега не е сезона на воблера.Този риболов започва пролетта когато се събужда природата.Най - добре като падне забраната все пак да дадем шанс на рибките да се размножат.Ако напишете на гугал къца - кълве ще видите воблерите и как ловя с тях.За сега правя само два вида,но това ще се промени.
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

къца - кълве написа:Сега не е сезона на воблера.
Преди 2 дена при температура на въздуха -минус 3гр. за 2 часа извадих 11бр. кефали(между 300-500гр.).Воблера е Зури Л-Миноу33.Цвят син. :wink: :wink:
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

boreca написа:
sandista написа:sapuna , сви ме се нещо отвътре като четох тая тема .. и аз наскоро се запалих , даже преди 2 седмции напазарувах за 50 лв от куката.ком , ама нещо не са ми ги доставили и смятам да откажа поръчката. Това което искам да кажа е , че ако се съберем може да си напазаруваме от нета .. или да си делнем шипинга или имам познат който ще си идва сега от САЩ. Аkо някой е заинтересуван и му се рови да изнамери добри воблери да ми пише на ЛС. За сравнение на цените аз ползвам - http://www.bizrate.com , http://www.pricegrabber.com :)

sandista имам един въпрос към тебе. Купих си 1 воблер с големина около 1.5 или 2см не съм много сигурен все пак сам новак и искам да те питам дали ще имам успехи с него гърба му е 4ерен от ляво и от дясно е леко сив , корема му е бял и към хрилете има малко 4ервени4ко
Като цвят е добре.Според мен е малък.Не може да се хвърля далече и не може да се хване добра игра.За добрия резултат най - важно е движението на воблера.
ti6ofish написа:
ribaria78 написа:Тише от къде бих се здобил със такъв на Стрйк Про.
Този е от Стона-магазина на Чарлито в Търново но сигурно ги има и в другите магазини :smt023
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

maranzika написа:
къца - кълве написа:Сега не е сезона на воблера.
Преди 2 дена при температура на въздуха -минус 3гр. за 2 часа извадих 11бр. кефали(между 300-500гр.).Воблера е Зури Л-Миноу33.Цвят син. :wink: :wink:
Честно казано не съм ходил през зимата мислех,че няма да стане.Иначе имам син цвят.Тук някъде видях мои воблер къца сега имат подобрения.
Freaky..
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Freaky.. »

сега искам да ида за кефал но незнам каде да го търся реката е осъм и в местноста до никопол та каде да го търся какви места предпочита и какъв воблер
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

Freaky.. написа:сега искам да ида за кефал но незнам каде да го търся реката е осъм и в местноста до никопол та каде да го търся какви места предпочита и какъв воблер
Така ако сега за почваш със спининга не се хвърляй на скъпите примамки освен ако не обичаш да късаш 20тачки препоръчвам салмо хорнет или голди вибромакс доста уловисти са и са евтинки.Моят най-уловист е сръбски като дори не му знам марката някакъв бръмбар жълт знам ,че срува само 1.5 :lol: :lol: ...а колкото до местата в който се навърта клена те са доста разнообразни по принцип съм забелязал ,че трофейните екземпляри се крият около коренища и трудно достъпни места ,също често се завират под корони на дървета дадвесени близо до водата :)) ,а за примамките все ми се струва ,че ще имаш по -голям успех на блесна в този сезон ,но това си е лично мнение ....нека спец кленарите се изкажат :) :)
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

czd написа:все ми се струва ,че ще имаш по -голям успех на блесна в този сезон ,но това си е лично мнение ....
Абе аз не бих заложил на въртяща блесна в тоя сезон ,пък....... :wink: Иначе пролетта като дойде и си ги ловя точно ва въртележки всякакви.А за този сезон ти трябват малки воблери и то не топчести,а по-удължени.Но като начало започвай с Голди.
Аватар
bobopeli
Модератор
Модератор

Мнение от bobopeli »

maranzika написа:А за този сезон ти трябват малки воблери и то не топчести,а по-удължени
Да допълня- позволяващи бавно водене в близост до дъното .
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Freaky ,
Добре дошъл ! Опитвай се да слагаш запетайки,точки и други препинателни знаци ;)
Относно воблерите за кефал има толкова много изписано - само трябва да го прочетеш !
Апелирам към колегите да не пишем едно и също ! Всичко е написано - четете преди да питате :)
Купи си 2-3 Голди и един Йо-Зури Л-миноу 44см !
Успех !

czd, дебелите клЯнове някой път биват намирани и в дебели бързей, на прагове преди и след вирове и тн, не само под корени и надвиснали дървета ;)
Freaky..
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Freaky.. »

Благодаря на всички, ще се опитам да пиша по грамотно. ; )
Кой модел е най-подходящ ? http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... B02-2.8-cm
Аватар
pi4a94
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от pi4a94 »

Здравей,
по принцип,който и цвят да вземеш няма да сбъркаш.Препоръка за цвят са:MCC,ZX,MG и MPK.
Йо-Зури Л-миноу 44см !
Ихаа този ще е за речни чудовища :smt040

ПОЗДРАВИ :!:
Freaky..
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Freaky.. »

Мерси за бързия отговор ! :drinkers: :drinkers:
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

Freaky.. написа:Благодаря на всички, ще се опитам да пиша по грамотно. ; )
Кой модел е най-подходящ ? http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... B02-2.8-cm
аз ползвам ZS ,MCC,MBS , а на ZK и МG имам повече щуки от колкото кленове :D
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”