Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Акумулатор-проблем-дупчица.
Модератор: emo vasilev
- Hardi
- вече хвърля и на тежко
Акумулатор-проблем-дупчица.
Здравейте колеги,днес свалих акумулатора да го заредя и открих че в дясно-горе(отстрани) имам малка дупчица,та въпроса ми е възможно ли я да я запуша и с какво?От ляво я има същата но тя е запушена с малка капачка-явно на тази в дясно е паднала.
Re: Акумулатор-проблем-дупчица.
Здравей колега,
Ако е наше призводство свържи се с производителя,инак трудно ще го залепиш,
при условие,че е киселинен.
Пздрави и наслука!
Ако е наше призводство свържи се с производителя,инак трудно ще го залепиш,
при условие,че е киселинен.
Пздрави и наслука!
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Иво не я запушвай.Тя е оставена при зареждане,като се отделя водорода да излиза навън,иначе ще вдигне налягане и може да стане беля.Ако това за което се сещам де.Ако може да качиш снимка да сме по-сигурни.Успех!

Където качеството е от значение!
- Hardi
- вече хвърля и на тежко
Не не е наше,закупих го от Австрия преди години.
Но се чудех с poxipol дали няма да стане?
Ако някой е правил такова упражнение нека да каже.
Но се чудех с poxipol дали няма да стане?
Ако някой е правил такова упражнение нека да каже.
- Hardi
- вече хвърля и на тежко
Ето и снимки,дупчицата в средата,която вече прилежно запуших(тази намазаната с бяло)-но не знам правилно ли постапих,или както каза Дидо е нормално е да си е там?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- краси12345678
- ще става разбирач
Здравей колега, този отвор е отдушник както споменаха и е за отделяне на газовете от акумулатора които се отделят при работа.Въздушника е направен лабиринтно за да не може да изтича електролита а да се отделят само газовете.На много оловни акумулатори съм ги виждал и трябва да стой отворен.Ако няма изтичане на електролит значи няма проблеми.Всичко добро.
Последно промяна от краси12345678 на Сря Яну 05, 2011 12:48 pm, променено общо 1 път.
Който нож вади сам пада в него.
- Hardi
- вече хвърля и на тежко
Благодаря ви колеги за бързите и компетентни отговори.
А аз отивам да я разпробивам,така е който не знае пита
А аз отивам да я разпробивам,така е който не знае пита

- Hardi
- вече хвърля и на тежко
Течеше докато го зареждах,сега вече не-май прикипя(все още го зареждам).Но може и аз да съм сипнал повечко дистилирана водаvladoto написа:Tече ли киселина от там?

- kodek
- ще става разбирач
Здравей колега, този отвор(дупчица) е технологичен, както е казал колегата в по-горния пост е оставен от производителя за изпускане на газовете при зареждане.Като го запушиш рискуваш от спукване на кутията.(освен ако не отваряш всички капачки на клетките предварително).
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
не бива да се запушва
на някои марки даже е направено като щуцер за маркуче и/или има маркуче, което да отвежда евентуални капки киселина

на някои марки даже е направено като щуцер за маркуче и/или има маркуче, което да отвежда евентуални капки киселина
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
С голямо закъснение.... ,но все пак- не трябва да тече когато е на колата.Ако го има този момент ,значи презарежда.Не бива да се кара дълго време така.
Предполагам ,че вече всичко е на ред.
Успех!
Успех!

Риболовът не е слука,а наука!
- Hardi
- вече хвърля и на тежко
vladoto написа:С голямо закъснение.... ,но все пак- не трябва да тече когато е на колата.Ако го има този момент ,значи презарежда.Не бива да се кара дълго време така.
Успех!
Благодаря за помоща ви.Не съм забелязал да тече докато е на колата,но вчера се претесних че без да искам съм свалил капачката(неумишлено)-след като видях,че от др.страна има същата но запушена и затова побързах да я запушвам

Но ще приема съвета на колегата за маркуче,предполагам ще е по удачно газовете да се отвеждат чрез него,а не да се цапа самият акумулатор и около него.
- gorskia
- научил се да хвърля
Тедо написа:на някои марки даже е направено като щуцер за маркуче и/или има маркуче, което да отвежда евентуални капки киселина
Даже е задължително да има такъв , защото това което излиза скапва боята и всичко
става в ръжда около него. Когато зареждаш изтощен акумулатор сипвай вода колкото
да покрие клетките , след като се зареди напълно долей ако е нужно още вода / за да не прелива /
Теорията е когато се знае всичко, но нищо не работи. Практиката е когато всичко работи, но не се знае защо.
Ние съчетаваме теорията с практиката, при което нищо не работи и никои не знае защо!
Ние съчетаваме теорията с практиката, при което нищо не работи и никои не знае защо!