Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Подледен риболов
naRiba.com

Форум

Електроледобур
Електроледобур
Чудех се дали да не я пусна темата в екипировка,но може би по-удачно ще е тук.Ровейки се из нета за подледен риболов разбрах, че Мора продават частите на ледобурите си и поотделно /ножове, глави, шнекове ит.н./ и сред аксесоарите намерих и тази джаджа - приставка за монтиране към шнека на акумулаторен гайковрът и по този начин ледобура става елекроледобур.

http://www.youtube.com/watch?v=3lUxUEE7 ... embedded#!
А това едно клипче на такъв ледобур.
Клиповете които изгледах и отзивите по форумите, включая и саморъчно направени такива даваха между 50 и 100 дупки капацитет.
Само затоплянето нещо охлади мерака ми за пробване на подледният риболов в близките на София места.
http://www.youtube.com/watch?v=3lUxUEE7 ... embedded#!
А това едно клипче на такъв ледобур.
Клиповете които изгледах и отзивите по форумите, включая и саморъчно направени такива даваха между 50 и 100 дупки капацитет.
Само затоплянето нещо охлади мерака ми за пробване на подледният риболов в близките на София места.
Последно промяна от КАЯ на Пон Яну 10, 2011 5:00 pm, променено общо 1 път.
Re: Електроледобур
Малййй!!
Сто дупки. ми то нема да остане лед къде да ходим
.
Сега сериозно. При -15, -20 градуса по Целзий не вярвам да работи добре. А няма ли ги тия градуси аз на лед са не качвам. То сто кила си тежат. Абе не си двай парите за глупости. Стигат ти и 15 - 20 дупки. Даже са много. То винаги има и стари де. Айде наслука.

Сега сериозно. При -15, -20 градуса по Целзий не вярвам да работи добре. А няма ли ги тия градуси аз на лед са не качвам. То сто кила си тежат. Абе не си двай парите за глупости. Стигат ти и 15 - 20 дупки. Даже са много. То винаги има и стари де. Айде наслука.
- kodek
- ще става разбирач
Колега здравей, ако живееш в Сибир или Скандинавия(общо понятие за северните държави), или въобще малко-по на север -бива.Първо от клипа се вижда,че това е много марков винтоверт, който е и много скъп.Второ в края на клипа се забелязва намаляване на оборотите(характерно квичене) на машината.За пробив на 1 дупка-дето я пробиват на няколко пъти с пауза.заради рекламата! Ти си прецени.Профитата са с Бензинови двигатели,Наподобяват резачки, има ги в нета.Акумолаторите при минусови температури спадат капацитета до близо 50%. Дали е изгодно всеки преценява сам.
-
- вече хвърля и на тежко
С хубав руски ледобур дупка в 10см лед се дупчи на ръка за 30 секунди.
Защо е нужно с гайковърт?
Защо е нужно с гайковърт?
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Хубав руски бур маха на оборот по сантиметър.10-20см не са никакъв проблем.
Аз обикновено си нося и една дръжка от лопата (дървото е обработено и много здраво) и почуквам по леда с него.Така лесно се откриват всички изненади.После го ползвам да си подпиран въдичките ,за всеки случай и т.н.
Братушките имат един такъв инструмент за пробиване на дупки ,пешня му казват.

И по съвременния му вариант:

Та си мисля ,че при нашите условия едно такова нещо би вършило чудесна работа.Ако моята дръжка я преработя в пешня и ледобура остане за дебелия лед ,багажа намалява на половин в 90 % от случаите.
Поздрави
Аз обикновено си нося и една дръжка от лопата (дървото е обработено и много здраво) и почуквам по леда с него.Така лесно се откриват всички изненади.После го ползвам да си подпиран въдичките ,за всеки случай и т.н.
Братушките имат един такъв инструмент за пробиване на дупки ,пешня му казват.
И по съвременния му вариант:
Та си мисля ,че при нашите условия едно такова нещо би вършило чудесна работа.Ако моята дръжка я преработя в пешня и ледобура остане за дебелия лед ,багажа намалява на половин в 90 % от случаите.
Поздрави

Риболовът не е слука,а наука!