Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Риболовен билет и документи
naRiba.com

Форум

Сдружение
Модератор: sapuna
Сдружение
Здравеите колеги поставям тази тема защото ни писна от мрежари и всякакъв вид браконери във водоемите които ползваме за развлечение. В град Павликени се пое инициатива за създаване на гражданско сдружение от риболовци и ловци което да сигнализира на органите които трябва да се грижат за опазване на нашата природа и самите ни да се включим в тази борба. Ако някои колега знае др такива сдружения и има информация която би ни помогнала в тая борба на драго сърце ще изслушам предложенията ви. Skpe registraciqta mi e TITANchev ако някои има нещо за казване да ми се обади или д ами пише. Благодаря ВИ!!!

Ne na brakonerstvoto. Sprete gi.
- КрасиПловдив
- вече хвърля и на тежко
Тази идея Ваша е страхотна! Пожелавам Ви да се осъществи! Това ще е по-трудното. Преди време си спомям как имаше една друга- всеки риболовец е И проверяващ! Добре, че не се прие. Трябва да е нещо средно. И мисля, че ето-Гражданско сдружение ли ще е..организация ли.Каквото и да е..Просто като идея трябва да се "изчисти", за да стане рентабилна. За да се реализира и да се утвърди като работеща схема и механизъм. Само едно знам...на 100% много работа чака тези, които ще се захванат да реализират това. Аз искрено им желая успех!
-
- сериозен играч
То и в Русе, се беше подела подобна инициатива в всеки рибарски магазин, имаше подписка против мрежарите, уж кмета бил обещал ако се съберат незнам си колко подписа щели да забранят риболова с мрежи в рамките на града, ама накрая няма никакъв ефект.Иначе е много похвално това с което сте се захванали, така трябва да е,да се борим ние самите с тази напаст, било с сдружения с подписки, трябва да се прави нещо.ПОЗДРАВЛЕНИЯ

- трапера
- сериозен играч
Колеги според мен няма смисъл да се надявате на такива сдружения(не че има нещо лошо в това)КактоNIcк71 каза в Русе нищо не стана,въпреки,че инициативата беше на шефа на ИАРА.По същото време (есента)бях за риба на с.Мартен-за чиято територия най-вече се гласеше начинанието.Сутринта по тъмно съм на място,хвърлям и чакам.ДА АМА НЕ.Два часа нищо.Почвам да си мисля какво не е на ред.След 15 мин отдолу се задава лодка и мрежаря извади ТРИмрежи пуснати на станок от предиЧЕТИРИ дни.В това време се появиха двама от граничните(заставата е на 500м).ШУШУ МУШУ и сержантите си тръгнаха с една чанта риба.След малко мрежаря взе да се оплаква как го рекетирали задето НЯМАЛ капитанско св-во(то е пожизнено)а без него не можеш да управляваш лодка,съответно не можеш да имаш и профи.билет
Викам си -мрежите ги няма трябва вече да се завърти някоя риба,а нередовния почна да се гласи пак да пуска мрежите.С колегата до мен се разбучахме поне събота и неделя да не пускат станоци ,а оня ни вика спокойно няма да ви преча. Само дето прегражда пътя на рибата. Та с такива икземпляри оправията е следната:тролинг през мрежите с котва.Според мен. И според много други 

лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star