Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо от Пазарджик и региона
Модератор: sapuna
Re: Инфо от Пазарджик и региона
Ами хубавото е ,че го пазят и няма да се съсипе , но поне да пускаха да се лови ...
Благодаря,колега. Хубав ден!
Благодаря,колега. Хубав ден!
- динго
- научил се да хвърля
Ето и от мен едно инфо
Днес на р.Луда Яна

Както се вижда ловеше се на маниста,маниста комбинирани с таралеж и на симионче.
Това е за сега от мен

Днес на р.Луда Яна

Както се вижда ловеше се на маниста,маниста комбинирани с таралеж и на симионче.
Това е за сега от мен

Най-много обичам бобеца и леба и га е...а
- kodek
- ще става разбирач

Преди месец

Хубавите места.
Последно инфо от "Звъника" В момента не дава.
-
- новобранец

-
- вече хвърля и на тежко
Здрасти колега,
Вчера (неделя) бяхме на Лозен със Симо-simo72 и Пачо-speisi. Целта на мен и Пачо беше да пробваме бабушките с директните телескопи на гьола, а Симо кефалите по реката. Поради силния вятър, решихме да застанем от подветрената страна, където беше сравнително спокойно. Както си му е реда, хвърлихме захранка забъркана с глина и през десетина минути дохранвахме с бял червей. Дълбочината беше около 6м. Мина около час, но кълване така и нямаше. До нас един момък пробваше същата тактика, но след като и при него резултата беше нулев, разпъна един мач и на дистанция около 30м. започна да вади по някоя бабушка. Ние продължавахме да упорстваме, но кълване така и не отчетохме. По едно време аз също реших да разпъна мача и за бързо дръпнах 2-3 рибки. Но в това време Пачо и Симо, който също не беше отчел кълване по реката (много ниско ниво и бистра вода) започнаха да ми дават зор да "вдигаме гълъбите". По нататък от нас едни колеги търсеха щука на тапа, но докато бяхме там нямаха удар. Явно вятъра беше избутал дребната риба навътре и евентуално в другия бряг, но отсреща в тоя ураган не ни се стоеше
. От други колеги чухме, че в съботата са се ловили доволно, бабушки и уклей. И така към 13:00ч си бихме шута в посока с.Огняново при адаша joro-ko, който ни чакаше на със топла скара и биричка на неговия рибарник
. Но там предпочетохме да ловим шаран на скара
, а въдиците ни си почиваха в колата. Та така с биричка, печен шаран и рибарски лакърдии ни мина остатъка от деня
.
Аз малко се отплеснах, но дано да съм ти бил полезен с инфото от Лозен. За Бошуля нямам прясна информация.
Поздрави и наслука!
Вчера (неделя) бяхме на Лозен със Симо-simo72 и Пачо-speisi. Целта на мен и Пачо беше да пробваме бабушките с директните телескопи на гьола, а Симо кефалите по реката. Поради силния вятър, решихме да застанем от подветрената страна, където беше сравнително спокойно. Както си му е реда, хвърлихме захранка забъркана с глина и през десетина минути дохранвахме с бял червей. Дълбочината беше около 6м. Мина около час, но кълване така и нямаше. До нас един момък пробваше същата тактика, но след като и при него резултата беше нулев, разпъна един мач и на дистанция около 30м. започна да вади по някоя бабушка. Ние продължавахме да упорстваме, но кълване така и не отчетохме. По едно време аз също реших да разпъна мача и за бързо дръпнах 2-3 рибки. Но в това време Пачо и Симо, който също не беше отчел кълване по реката (много ниско ниво и бистра вода) започнаха да ми дават зор да "вдигаме гълъбите". По нататък от нас едни колеги търсеха щука на тапа, но докато бяхме там нямаха удар. Явно вятъра беше избутал дребната риба навътре и евентуално в другия бряг, но отсреща в тоя ураган не ни се стоеше

Аз малко се отплеснах, но дано да съм ти бил полезен с инфото от Лозен. За Бошуля нямам прясна информация.
Поздрави и наслука!
Бирата е поредното доказателство, че Бог ни обича и иска да бъдем щастливи.
-
- новобранец
Пиши на кирилица!!!
slivnalia
slivnalia
-
- новобранец
еииииииииии немам думи
благодаря на joro_pz за инфото нешто пазарджишките колеги са супер не активни Да вземем пример от другите
и да споделяме 

Здравейте и от мен! От началото на годината имам около десетина излета на баластриерите Лозен и Бошуля, като на Лозен се правеха по 1,5-2кг.дребни бабушки при риболов директен телескоп.Последния риболов в неделя рибата се беше дръпнала на вътре и риболова беше на мач и резултат към 1,5кг бабушки.На Бошуля риболова е на мач и фидер , а рибите са само бабушки.Там трябва да търсите дълбочини минимум 8-10 метра.
-
- вече хвърля и на тежко
Колега, ти ли беше до нас с мача и директния (tica winner 7m)?sasa83 написа:Здравейте и от мен! От началото на годината имам около десетина излета на баластриерите Лозен и Бошуля, като на Лозен се правеха по 1,5-2кг.дребни бабушки при риболов директен телескоп.Последния риболов в неделя рибата се беше дръпнала на вътре и риболова беше на мач и резултат към 1,5кг бабушки.На Бошуля риболова е на мач и фидер , а рибите са само бабушки.Там трябва да търсите дълбочини минимум 8-10 метра.

- динго
- научил се да хвърля
Днес се получи поредния ''Класически валат'',като се започна от канала та завърши на р.Тополница под самата стена на едноимения язовир.
Сутринта престигнах на канала около 07:15ч.водата вреше от кафали и алай(скобари) ама не изкаха да се хранят :naughty:
,за стръв използвах кус кус,маниста,жъладов червек,шарен,черна какавида,торен,симиончета даже намерих едно пликче с заленко но нямах и едно подчукване.Имаше около 30-на човека и всички бяха капо
.
В 09:00ч.потеглихме за р.Тополница при с.Лесичово.Когато престигнахме в селото и видяхме водата направо ни се пререва :crying-blue: ,беше останала една ведичка,бистра като сълза даже и едно рибе не видяхме :angry-steamingears: .От там газ на колата и се качихме на реката под язовирната стена ,и там беше същата трагедия.Поседяхме малко и решихме да се пребираме.На връщане се спряхме на моста на с.Динката през което минава р.Тополница,и като се загледахме в един бързей,видяхме един пасаж от най-малко 20-30 алая(скобари)всичките както се казва ''лакатници",и веднага разпънахме пръчките,но се оказа същото дърво като на канала без едно пипане на стръвта :snooty: .Когато започнахме да събираме сергиите едното момче с което бяхме заедно закачи един алай(580гр.)веднага беше претеглен и върнат отново в реката на труха от Френски хляб.
Ето и няколко снимки.

До нови срещи.
Сутринта престигнах на канала около 07:15ч.водата вреше от кафали и алай(скобари) ама не изкаха да се хранят :naughty:

В 09:00ч.потеглихме за р.Тополница при с.Лесичово.Когато престигнахме в селото и видяхме водата направо ни се пререва :crying-blue: ,беше останала една ведичка,бистра като сълза даже и едно рибе не видяхме :angry-steamingears: .От там газ на колата и се качихме на реката под язовирната стена ,и там беше същата трагедия.Поседяхме малко и решихме да се пребираме.На връщане се спряхме на моста на с.Динката през което минава р.Тополница,и като се загледахме в един бързей,видяхме един пасаж от най-малко 20-30 алая(скобари)всичките както се казва ''лакатници",и веднага разпънахме пръчките,но се оказа същото дърво като на канала без едно пипане на стръвта :snooty: .Когато започнахме да събираме сергиите едното момче с което бяхме заедно закачи един алай(580гр.)веднага беше претеглен и върнат отново в реката на труха от Френски хляб.
Ето и няколко снимки.

До нови срещи.
[quote][/quote] Да колега. Рибата тръгна на директния след 3часал
-
- вече хвърля и на тежко
Сигурно доста сме я уплашили, щом два часа след нас се е престрашила да се върне към брегаsasa83 написа:Да колега. Рибата тръгна на директния след 3часал

И другия път да се обадиш, за да се запознаем

-
- вече хвърля и на тежко
Мите има и такива моменти, нема а се пуашишдинго написа:Днес се получи поредния ''Класически валат'',като се започна от канала та завърши на р.Тополница под самата стена на едноимения язовир...

- динго
- научил се да хвърля
Жорка миналата година когато пак беше малка водата под стената кадето излиза водата от ВЕЦ-а,се ловеха много добри кефали и костури на торен и бял,а и нали разходката трябва да бъде на нивоJoro_PZ написа:Мите има и такива моменти, нема а се пуашишдинго написа:Днес се получи поредния ''Класически валат'',като се започна от канала та завърши на р.Тополница под самата стена на едноимения язовир.... Важното е разходката сред природата с добри приятели, а пък гледам имате и хваната риба
. Само не разбрах, на Лесичово като е била малка водата, какво сте очаквали да е на Мухово под стената
![]()