Марица

Модератори: bobopeli, sapuna

боби фишер
новобранец
новобранец

Марица

Мнение от боби фишер »

На 13.03. ходихме на Мръсния канал под Пловдив с колегата. Настанихме се на около 100 метра преди втичалото от дясната страна. Отсреща имаше двама души, а на целия канал към 2-30. Поразпитахме, единствената хваната риба от сутринта беше един скобар към половинка. Забъркахме 1 черен МВДЕ и 1 промикс и след овлажняване и претриване през сито добавихме средата на един сух хляб на трохи. Захранихме с три малки топчици като яйце и хвърлих 3 прашки размешан цветен бял червей и пинки. Почнахме с директни петици. Дълбочината около метър, а до отсрещния бряг десетина метра. Нищо, като сменяхме стръвта - всякакви червеи, изкуствен вердевас и комбинации между тях, два вида хляб за риболов и обикновен хляб, тесто, кус-кус. Пълно мъртвило. Разходих се по брега - никой нищо. Марица приличаше на Колорадо и там риболовът беше невъзможен. Опитах на болонезе - 5м., като пусках на 20-тина метра покрай брега. В резултат загубих 2 линии и една плувка вследствие на многобройните закачки, но ми клъвна на троха един приличен клен малко над 300 грама, който извадих успешно. Това си остана и единствената риба, хваната от нас до 12 часа, а според мен и въобще в тази част на канала. Ловяхме с поводи 0.8, куки 18. В устата на клена нямаше нищо друго освен тиня! Разбирам капризна риба, разбирам местни табиети, да не се захранва, че презирала червеите и пр., ама да не даде дори един уклей и местните също да се издънят, това ми идва в повече! В 13 ч. минахме през моста на ВХВП в града, където имаше само един човек, местен, подпрял 2 пръчки на брега и гледащ тъжно бързите води.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”