Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

ПОПЧЕТА - 2011
Модератори: emo vasilev, alekst
- Моряка
- кандидат преподавател
Re: ПОПЧЕТА - 2011
Ами да кажа и аз как соля стръвта.Понеже,като сложиш прясна риба в морска сол си пуска соса,аз правя така.Вземам две кутии големи от маргарин,на едната пробивам дупки с ножа на дъното.На здравата слагам 2-3 гайки или нещо друго да повдигне със сантим и слагам продупчената.В горната продупчена редя ред риба-ред сол,като завършвам със сол.На другия ден изсипвам сока дето се е събрал и оставям така.В хладилника естествено я държа.
А сега де? 

- borkok
- научил се да хвърля
Евгени там си близко до вълнолома и Морска гара, слетобяд няма ли мераклии за кая.
- sarfa
- научил се да хвърля
Ивайло® написа:За много години, Колеги ! Пожелавам ви много здраве, щастие, късмет и Слука през 2011.
Аз вчера, на 02.01.2011 открих риболовния сезон и искам да ви покажа скромния резултат.
Това е всичко, което хванах. Може да са малко, но затова пък затова първия риболов за годината е успешен и това най ме радва.
Изпуснах поне още 6 броя. Това им е новогодишния подарък.
Колеги,
Браво колега а къде го хвана този поп.

Няма нищо по - хубаво от лошото време!
- evgeni jordanov
- вече хвърля и на тежко
Незнам, дали има, колега borkok...borkok написа:Евгени там си близко до вълнолома и Морска гара, слетобяд няма ли мераклии за кая.
"Имаше" двама - аз и едно момче от класа ми, ама сега е края на срока, няма време, пък и е студено.
Нека малко да се постопли и ще я мятаме... Пък може да се скиваме, ние ходим на фара "Св. Никола" - големия, или на Морска гара, но по-сигурно е на фара

Това, което не ни убива, ни прави по-силни!
- evgeni jordanov
- вече хвърля и на тежко
А проблем ли е да не я цедя, също ако я оставя в сол за повече от 3-4 седмици?Моряка написа:Ами да кажа и аз как соля стръвта.Понеже,като сложиш прясна риба в морска сол си пуска соса,аз правя така.Вземам две кутии големи от маргарин,на едната пробивам дупки с ножа на дъното.На здравата слагам 2-3 гайки или нещо друго да повдигне със сантим и слагам продупчената.В горната продупчена редя ред риба-ред сол,като завършвам със сол.На другия ден изсипвам сока дето се е събрал и оставям така.В хладилника естествено я държа.
-
- научил се да хвърля
Ако я изцедиш в началото когато си пуска водата и след това още веднъж,няма да имаш проблем да я съхраняваш в хладилника от есента до лятото.Преди години,когато е нямало хладилници това е бил способа да се запазва рибата.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Гледам много да не се обаждам,че почти всички колеги дават добри мнения.Evgeni Jordanov написа: А проблем ли е да не я цедя, също ако я оставя в сол за повече от 3-4 седмици?
Ама сега чуй дядото.
Аз като соля риба за собствена консумация,след седмица наливам вода
в солта дето си стои.Без да сменям нищо.Без да чистя рибата предварително.
Сега за ема.
Пак същото,като е във по-водно съдържание,ема е по-гъвкав.
Иначе като го грабне солта,после се чупи на куката.
Идеята на цацата,грацата и всякакъв друг ем в солта,
е да се съхрани за по-дълго.Може и в силна солена сламура да го държиш,
пак не е грешка.
Ама като зареждаш,да е и малко мек,не чируз.
Цепи се на куката и като заметнеш,остава отгоре,а куките празни ти падат във водата.
Пък и в соса си,дават по-голяма миризма наоколо.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- научил се да хвърля
Киро,аз като соля риба за консумация и правя такъв ихтибар,че жената ми завижда,а като е за емледисване,ко толкова да я мисля,ми тя като поседи повечко в солта даже по-добре си си замирисва и като искаш да е по еластична-тури я малко преди риболова във вода и готово!КИРО написа:като соля риба за собствена консумация,след седмица наливам вод
Прав е Киро,може да махнеш една малка част от водата ,която ще се отте4че,ако го направиш по метода който ти каза Моряка(аз лично го правя по същия начин в съд с дупки отдоло)но за по дълго съхранение е добре да има влага и ема си запазва повече качествата и изглежда по- лъскав...
Зарганолог
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Добре ве - всеки си има чалъм.
Ама защо я махате от саламурата?
Казах защо я предпочитам да е мека рибата.
А закачи суха граца на 4/0 за калкан.
Ама защо я махате от саламурата?
Казах защо я предпочитам да е мека рибата.
А закачи суха граца на 4/0 за калкан.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- Моряка
- кандидат преподавател
Когато закачам парче от трицона или др. риба дали прясна или солена се стремя острието да мине през коста-ако не успея от първия път -повтарям държи се добре на куката.Това за поп.
А сега де? 

- evgeni jordanov
- вече хвърля и на тежко
Киро, благодаря ти за информацията и за това, че ми сподели чалъмите сиКИРО написа:Гледам много да не се обаждам,че почти всички колеги дават добри мнения.Evgeni Jordanov написа: А проблем ли е да не я цедя, също ако я оставя в сол за повече от 3-4 седмици?
Ама сега чуй дядото.
Аз като соля риба за собствена консумация,след седмица наливам вода
в солта дето си стои.Без да сменям нищо.Без да чистя рибата предварително.
Сега за ема.
Пак същото,като е във по-водно съдържание,ема е по-гъвкав.
Иначе като го грабне солта,после се чупи на куката.
Идеята на цацата,грацата и всякакъв друг ем в солта,
е да се съхрани за по-дълго.Може и в силна солена сламура да го държиш,
пак не е грешка.
Ама като зареждаш,да е и малко мек,не чируз.
Цепи се на куката и като заметнеш,остава отгоре,а куките празни ти падат във водата.
Пък и в соса си,дават по-голяма миризма наоколо.

Ще те послушам, защото все пак не ми трябва сега стръвта, а ще ми трябва след около 2-3 седмици... Сега нямам време покрай даскалото и уроците.
... Сега нямам време покрай даскалото и уроците.[/quote]
Ей тука си най прав ,приоритет сега а и за напред са ту учението в което ти пожелавам успех
Ей тука си най прав ,приоритет сега а и за напред са ту учението в което ти пожелавам успех

Aкo пък нямате солена риба слагайте маринована
Отваряте една бира може и вино бъркате в буркана и работите заедно с една стръв 

- kopoy_92
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Дайте да кажем за някои не толкова известни и странни методи за ловене на попчета .
Аз съм чувал ,но не съм практикувал следното :
На върха на един тел (аломиниев ,който с ръка да се огъва ,но и да не е много тънък)дълъг около 2м. се връзва едно бидемчи 10-15см с кука .
Огъва се този тел ,така че да може спокойно да вкараме куката между камък или някоя дупка .Тъй като през зимата са там и не мърдат .
И така нареждате няколко по вълнолома или др. каменисто място и през 10мин. ги проверявате.
Нека ако някой е ловил по този начин да сподели повече ,може и за друг метод .
Наслука.
Аз съм чувал ,но не съм практикувал следното :
На върха на един тел (аломиниев ,който с ръка да се огъва ,но и да не е много тънък)дълъг около 2м. се връзва едно бидемчи 10-15см с кука .
Огъва се този тел ,така че да може спокойно да вкараме куката между камък или някоя дупка .Тъй като през зимата са там и не мърдат .
И така нареждате няколко по вълнолома или др. каменисто място и през 10мин. ги проверявате.
Нека ако някой е ловил по този начин да сподели повече ,може и за друг метод .
Наслука.