Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

Кефал
Модератор: bobopeli
- iliq kostov
- научил се да хвърля
Кефал
Днес бях на едно водоемче краи град Септември-Пазарджишко с цел да ловя каракуда от получена информация от колега.Захраних както подобава с захранка-Respekt-езеро и малко жито ловях с 5 и 4,5 м директен.Каракуда така и не излезе но се завъртя кефал и червеноперка излизаха на бял и жито обърнах внимание на близките плитчини в които играеше риба и то тя беше каракуда явно е взела да си хвърля хаивере.иначе и в кефалите осетих че има хаивер и после и видях от взетите няколко риби.Хубав риболов.Наслука колеги.
- iliq kostov
- научил се да хвърля
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Много съм надъхан след забраната да ида на някое местенце и аз да взема някой друг/о клен/че.Много ще сте ми полезни,ако ми кажете някоя вода около Варна,където може да осъществя коварния си план.
В неделята ходихме на последния речен риболов преди забраната и резултата беше три таранки,колкото дланта ми,естествено,че ги пуснах.
За таранка бях пуснал два пръта на леко със стръв кус-кус,ароматизиран и оцветен,жито,ароматизирано и оцветено и царевица от буркан с аромат на ванилия.Когато усетих,че за един час нямам и побутване на плувката-извадих малко земни червеи и резултата за още един час беше трите таранчици.На дъно за шаран бях хвърлил на с пружина с кюспе и повод с кука и царевица на косъм,също и протеиново топче сложих,ама нямаше ефект.
Надявах се да имам удар от някой друг кефал,ама не даде Господ.Мятах новите и старите воблерчета и блеснета,най-разнообразни,почнах от 2 санта,стигнах до 5,блесни от №00 до №02,златисти,сребисти,на точици,без точици,с червено топче,с камбанки,с незнам какви трънкулки...единствено един як удар на новото Голди и не успя да налапа тройката.
Проблема къде е неможах да разбера-в мен,или в реката,тая риба се чудя вече има ли я,или я няма.Голям карък беше,като за последно.
Нещо Камчия страда от сериозно обезрибяване,така ли е?
Така че,момчета,казвайте къде е мястото и да ги мятам след забраната,една рибка да изкарам-пак ще се кефя.Кажете също и къде на какво,че това не е малка подробност.

В неделята ходихме на последния речен риболов преди забраната и резултата беше три таранки,колкото дланта ми,естествено,че ги пуснах.
За таранка бях пуснал два пръта на леко със стръв кус-кус,ароматизиран и оцветен,жито,ароматизирано и оцветено и царевица от буркан с аромат на ванилия.Когато усетих,че за един час нямам и побутване на плувката-извадих малко земни червеи и резултата за още един час беше трите таранчици.На дъно за шаран бях хвърлил на с пружина с кюспе и повод с кука и царевица на косъм,също и протеиново топче сложих,ама нямаше ефект.
Надявах се да имам удар от някой друг кефал,ама не даде Господ.Мятах новите и старите воблерчета и блеснета,най-разнообразни,почнах от 2 санта,стигнах до 5,блесни от №00 до №02,златисти,сребисти,на точици,без точици,с червено топче,с камбанки,с незнам какви трънкулки...единствено един як удар на новото Голди и не успя да налапа тройката.
Проблема къде е неможах да разбера-в мен,или в реката,тая риба се чудя вече има ли я,или я няма.Голям карък беше,като за последно.

Така че,момчета,казвайте къде е мястото и да ги мятам след забраната,една рибка да изкарам-пак ще се кефя.Кажете също и къде на какво,че това не е малка подробност.

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
и аз да взема някой друг/о клен/че.

Здравей Камба!
Ако ти се ще "кленче"стани мухар и ти гарантирам много "кленчета"и много емоции!
Тази пролет нямам излет без 15-20 мерни кефала,а доста от тях бяха над 40 см.!

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
На устието на Камчия сме ходили преди три години веднъж на риболов,после не съм хвърлял въдица там.Последния риболов го направихме срещу течението от моста при Венелин нагоре.Там има едно нещо кат водопад,незнам как му викат точно,и от горната му страна хвърлях,и от долната,и във вира,никъде няма. 

- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: и аз да взема някой друг/о клен/че.
Ем чу убо,ама не съм сигурен,че има водоем около Варна,удобен за риболов с мухарка.Засега никога не съм и хващал дори мухарска въдица и се чудя дали има смисъл да си купя,щото незнам къде да я ползвам.Пък и нямам достатъчно пари сега,щот ги изхарчих за воблери и други подобни дрънкулки,взех си една въдица и машинка и...ще видим.Дайте съвети.radoslav1951 написа:![]()
![]()
![]()
Здравей Камба!
Ако ти се ще "кленче"стани мухар и ти гарантирам много "кленчета"и много емоции!
Тази пролет нямам излет без 15-20 мерни кефала,а доста от тях бяха над 40 см.!
![]()
![]()
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.