Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
svilen_sa6kov
разбира нещата
разбира нещата

Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Мнение от svilen_sa6kov »

иванко написа:Е аз ако искам да си ловя бабушки на Тръстиково пак ли трябва да плащам 25 лв.Супер простотия е това.(мое лично мнение,не ангажирам никой с него).Иначе на провадийската река си дава доволно кефалчета и бабушки.
Да и на мен ми е интересно тъй като ловя само на леко/предимно на мач/, ако отида с брат ми, който е шаранджия, и аз съм само с един мач, а той със стойката с трите пръчки и на двамата ли ще ни вземат по 25 лева, нещо не е логично да е така или ако е така то тогава голяма алчнотия е това. Ами колегите щекари и те ли с такса 25 лв??? Съгласен съм и съм на 1100% за това колкото може повече рибарници да има само хвани пусни без право да се взима рибата, но при това положение таксите трябва да са по- разумни иначе намирисва само на едно единствено нещо -печалбарство на гърба на все по обедняващия български риболовец. А и съм много против тия простотии с фейсконтрола - не ме кефиш кат вижън и не си МЕЦЕНАТ шаранджия - не влИзаш/ то кат във ВИП мутренска дискотека/, айде стига - пускаш всички и ако не спазват правилата ги гониш и си носят последствията, но иначе е тъпо.
ПП. Не се заяждам ама ми е интересно по какво се познава МЕЦЕНАТ шаранджията -в едната си ръка носи род под, в другата карп дюшек, а на врата си е провесил картина на Владимир Димитров -Майстора ??? Или трябва да съм член на тайното братство Карп Бг ,тоест да притежавам стойка Маде Баи Бай Васил, Шимано BBLC и да си татуирам Carp bg за да ме пуснат. :lol: :lol: :lol:
По- добре детето с въдица в ръката :fishing3: , отколкото пред видеоиграта :finga: .
zazec
новобранец
новобранец

Мнение от zazec »

така е колега миналата година на един от излетите ми на доброплодно взех едно момченце с мен искаше да си начеше крастата с таранки.Аз бях хварлил 3 прачки за шаран и той един директен,но когато дойде пазача каза че тряблало да платим две такси,а там регламента е 15лв.-4бр.въдици нямало значение дали ловиш с една или с четири плащаш си таксичката но аз не му се дадох след кратак спор платих само една такса.Иначе съм страшно доволен от този язовир има шаран и наистина големи таранки.
Аватар
Златев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Златев »

Ами ако с баща ми отидем да джигваме за костур и бяла на стената на Тръстиково? Пак ли по 25лв.? Или ще пуснат мега-хищни шарани? Или ще са избили раираните риби? Просто няма какво да говорим... ще изчакаме 1-2-3 години да им мине концесията, да си изтърмъчат "зарибителния" материал, да не би да се минат с някоя от техните риби и ще имаме поредната пуста локва...
Толкоз то...
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

Да се включа и аз към темата за Тръстиково.Мисля ,че ако направят този язовир с такива условия ще бъде много добре.Те такова животно по нашия край няма.
Практиката показва ,че този тип водоеми/с такива условия/имат бъдеще.Визирам например Церова курия,Овчарица,Суки карп,Кастел и др.където хората си дават парите да хванат трофейни екземпляри и да ги ПУСНАТ :!: Има една поговорка,,за всеки влак си има пътници,,-просто който не го кефят условията да не се качва на влака.Хората са го измислили.Там няма място за гладници,които ако не вземат 2-3-5-10 шарана,язовира не става.
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
Аватар
Златев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Златев »

RAAZIEL написа: Има една поговорка,,за всеки влак си има пътници,,-просто който не го кефят условията да не се качва на влака.Хората са го измислили.Там няма място за гладници,които ако не вземат 2-3-5-10 шарана,язовира не става.
Аз не се смятам за гладник, но мястото ми определено не е в този влак, няма и да се кача съответно. ;) Спирам и да спамя темата, защото всичко ще се отдалечи към офф-а. :)
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
ico000_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ico000_ »

Напълно съм съгласен с колегата RAAZIEL трябва да има повече такива язовири където човек може да отиде да си направи кефа на спокойствие да си хване някой друга риба снимка и я пускаш.
Аватар
Black sea_fb
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Black sea_fb »

За мен също вземането на рибата не е проблем
Проблема е в тези 25лв.Защото както каза един колега не е само таксата
Захранка и гориво и наистина става сериозна сума за нашите стандарти
Не че няма да отида но много по рядко ще ходя
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

Колеги,не ме разбирайте погрешно,никой не искам да обидя.Всеки си знае до колко са му възможностите и си прави сметката. :drinkers:
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
Аватар
pasator
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pasator »

Black sea_fb написа:За мен също вземането на рибата не е проблем
Проблема е в тези 25лв.Защото както каза един колега не е само таксата
Захранка и гориво и наистина става сериозна сума за нашите стандарти
Не че няма да отида но много по рядко ще ходя
Ами да,така е колега-ще се ходи по рядко,ама е добре да има такъв водоем наблизо.Ако cтане като комплекс-с няколко бунгала например,с едно механичка-ще е направо супер :smt023
Последно промяна от pasator на Сря Яну 26, 2011 7:36 am, променено общо 1 път.
Аватар
pacho109
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pacho109 »

Ще стане като на запад-лова и риболова -само за богатите :evil:
Изображение
Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
Аватар
pasator
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pasator »

pacho109 написа:Ще стане като на запад-лова и риболова -само за богатите :evil:
Ами не е само на запад така Пафка!В другия форум събират група за едноседмичен риболов в Румъния-в Сурулещи и таксата е 150 евро на човек.
Аватар
pacho109
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pacho109 »

todor_197 написа:
Ами не е само на запад така Пафка!В другия форум събират група за едноседмичен риболов в Румъния-в Сурулещи и таксата е 150 евро на човек.
Е......значи вече е станало като на запад :lol: :lol:
Изображение
Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
Аватар
pasator
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pasator »

pacho109 написа:
todor_197 написа:
Е......значи вече е станало като на запад :lol: :lol:
Ами незнам-на запад не съм ходил.Ние тук сме източна България :D
Аватар
maljak
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от maljak »

todor_197 написа:
то това е само таксата за риболов-ако сложим захранки.път,храна и накоя друга ракийка работата отива на 1000 кинта за една седмица :oops: -верно че удоволствието от риболова е друго там ама за тези пари които получаваме...........трудно ще отидем
Аватар
pasator
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pasator »

Ами ние няма да отидеме Краси-ние ще гледаме само снимки и видео ако някой от колегите качи във форума :D
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”