Какви вкусотий слагате в PVA торбата

Модератор: Paublo_Eskobar

albundi29
ще става разбирач
ще става разбирач

Какви вкусотий слагате в PVA торбата

Мнение от albundi29 »

Здравейте колеги.В тази тема ще помоля всеки да сподели своя опит,наблюдения през сезоните,постигане на по голяма дистанция и какви манджи забърква за PVA.От както ползвам PVA резултатите са значително по добри.Тази година съм решил да ползвам само продикти на стар байтс и динамит байтс и ще споделям какви са резултатите,за целта си купих: микро пелети 1 мм.черни аминокиселини,стик микс,зелен бетаин-уж отваря апетита на рибата :?: но слагам и мой си подобрения:пелети,конопено семе,протеинови топчета,корнфлейкс,храна за птици,чили,риба тон от консерва и лют червен пипер.От всичко слагам по-много малко и пасирам добре да се получи нещо като брашно.За по голяма дистанция слагам по малка тежест и компенсирам с тежеста на PVA.Надявам се че съм бил полезен с инфото очкавам и вашите мнения.Наслука н мн.приятни излети :drinkers:
Жаден съм а вода не ми се пие
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Какви вкусотий слагате в PVA торбата

Мнение от dunavski »

Ощо взето всичко може да се сложи, но задължително в СУХО състояние или много леко влажно
иначе да не стане като един приятел дето от консервата конопа директно го изсипа у торбичката и познай кво стана :lol: :lol:. PVA торбите и мрежите се топят само от вода (включително и мокри ръце) иначе с мазнини няма проблем.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

dunavski написа:Ощо взето всичко може да се сложи, но задължително в СУХО състояние или много леко влажно
иначе да не стане като един приятел дето от консервата конопа директно го изсипа у торбичката и познай кво стана :lol: :lol:. PVA торбите и мрежите се топят само от вода (включително и мокри ръце) иначе с мазнини няма проблем.
И леко влажно да е същата работа, пак разтваря пва-то.Колегата що го използва значи знае ка. :wink: Той пита какви успехи имаме с определени захранки за пва.
На въпроса ще отговоря, че в зависимост от водоема и рибата която търся, определям микса или другите съставки. :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
lukas65
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от lukas65 »

На въпроса ще отговоря, че в зависимост от водоема и рибата която търся, определям микса или другите съставки. :wink:
[/quote]

Те това помогна много на всички заинтересовани!Браво!Адмирации!
snegk

Мнение от snegk »

lukas65 написа:

Те това помогна много на всички заинтересовани!Браво!Адмирации![/quote]
Колега, ако въпроса е зададен за даден водоем може да се отговори конкретно.Не може във водоем където има само слънчаци да захранваш с протеинови топчета(това е пример).Ако вие ловите на всички водоеми по-един и същи начин, аз не ловя така.Съжалявам, че не съм ви помогнал. :wink:
Аватар
Vlado_852
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Vlado_852 »

То май в тия ПВА-та освен пелети и топчета, било то цели или натрушени няма кой знае колко неща за слагане. Пробвал съм царевицата да я овалвам в царевично брашно но ефекта е минимален, почти никакъв, пак го разгражда докато се наканя да го метна. Има и други захранки и фъстъчки и всякакви тем подобни, даже приготвени специално за ПВА но не съм забелиязал кой знае какъв ефект от тяхното добавяне.
snegk

Мнение от snegk »

Пва използвам предимно на платен водоем .На свободен водоем чакаме рибите с часове, понякога и дни, през това време дребосъка изяжда всичко. :wink:
Аватар
lubaka76
новобранец
новобранец

Мнение от lubaka76 »

snegk написа:Пва използвам предимно на платен водоем .На свободен водоем чакаме рибите с часове, понякога и дни, през това време дребосъка изяжда всичко. :wink:
Напълно съм съгласен с теб Илийка.Тази година пробвах това:с крушата натрошавам топчета на много ситно добавям малко дип го разбърквам докато се получи хомогенна смес-това е за PVA мрежа,а в торбичките слагам натрошени топчета,пелети и варена царевица която съм изсушил.
Аватар
Vlado_852
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Vlado_852 »

lubaka76 написа:с крушата натрошавам топчета на много ситно добавям малко дип го разбърквам докато се получи хомогенна смес
Колега доволен ли си от резултата? До колкото те разбрах го докарваш, като паста или?
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

snegk написа:Пва използвам предимно на платен водоем .На свободен водоем чакаме рибите с часове, понякога и дни, през това време дребосъка изяжда всичко. :wink:
Четете и "попивайте" това което е написал"старата пушка",ако искате да имате успехи !И не само в нашия форум,ами и ТУК :wink:
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
lubaka76
новобранец
новобранец

Мнение от lubaka76 »

Vlado_852 написа:
lubaka76 написа:с крушата натрошавам топчета на много ситно добавям малко дип го разбърквам докато се получи хомогенна смес
Колега доволен ли си от резултата? До колкото те разбрах го докарваш, като паста или?
Да доволен съм,а ето как изглежда преди да сложа дип-а
P1080463.JPG
P1080463.JPG (110.14 KiB) Преглеждано 1867 пъти
и ето и резултата
P1080440.JPG
P1080440.JPG (50.19 KiB) Преглеждано 1867 пъти
А това използвам за торбичките
P1080303.JPG
P1080303.JPG (189.01 KiB) Преглеждано 1867 пъти
Аватар
Vlado_852
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Vlado_852 »

Мерси Любак.
Не е точно по темата но ще използвам да попитам. Аз варена царевица не съм сушил. Та въпроса ми е ако първо я ароматизираш и след това сушиш, аромата запазва ли се? И това важи ли и за другите семена, които се прибавят към микса, като конопа например?
Аватар
lubaka76
новобранец
новобранец

Мнение от lubaka76 »

Vlado_852 написа:Мерси Любак.
Не е точно по темата но ще използвам да попитам. Аз варена царевица не съм сушил. Та въпроса ми е ако първо я ароматизираш и след това сушиш, аромата запазва ли се? И това важи ли и за другите семена, които се прибавят към микса, като конопа например?
Незнам дали се запазва аромата,защото предпочитам царевицата да ми е с натурален аромат и затова не и слагам други ароматизатори.
snegk

Мнение от snegk »

Варената царевица се овалва във сол и не разтваря пва-то, но внимавайте на кой водоем го използвате този метод, понеже солта променя ph на водата.За някой водоеми е добре, за други не :wink: В крайна сметка трябват експерименти, Любака е пробвал даден модел на даден водоем и е имал успех.На динамит Байтс съм използвал спод микса и конопа в комбинация с царевица, ароматизатор и натрошени топчета.Имах задоволителен успех.Обаче винаги съм предпочитал лепкава захранка на тежестта пред пва, когато става на въпрос за дребни частици. :wink:
Аватар
asenfisherman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от asenfisherman »

Vlado_852 написа:Мерси Любак.
Колега по-принцип семената трудно поемат аромат,а конопа няма смисъл да ароматизираш защото неговия аромат е атрактант за доста видове риби.Специално за него бих ти препоръчал да го осолиш и подлютиш + добавяне на мазнина(пропуснах да спомена че имам в предвид сварен коноп), с което повишаваш качествата му на привличане.За ароматизиране на царевица опитай да сипеш дип или ароматизатор за суха захранка директно в ПВА пликчето след като си сложил там семената,ефекта е доста добър .Според мен,обаче това с царевицата в ПВА е излишна галимация и аз поне не съм успял да извлека ползва от него.Топчетата ти дават по-големи възможности за вариации и експерименти и носят добър успех.Добър вариант е да ползваш семената за спод-микс,вместо с ПВА ,защото ролята им е съвсем друга.
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”