Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Превърта врътката стягаща макарата
Модератор: emo vasilev
Превърта врътката стягаща макарата
Значи на единия ми шаранджийски прът от зор да затегна хубаво и превъртя врътчицата... не е фатално, но ми е неприятно да знам, че имам заслабен детайл в тояжката ми, която много си обичам и ми допада... има ли начин да се поправи това злодеяние? благодаря!
Re: Превърта врътката стягаща макарата
Една ролка изолирбанд и си свиркаш
, е тва е най - първобитния начин, но помага 

Спининг Клуб " АБИЧИ "
-
- научил се да хвърля
на резбата навий тефлонова лента от тази за водпроводчици , и след това си затегни гайката.пробвано работи / уж временно та си остана постоянно
/

- Ivo_Ivanov
- сериозен играч
Да обаче преди да навиеш гайката наплюмчи тефлона ама яко.....ДА МУ ВЛЕЗЕ.....niko_tod написа:на резбата навий тефлонова лента от тази за водпроводчици , и след това си затегни гайката.пробвано работи / уж временно та си остана постоянно/
- krokibg
- учете се от него
Ако врътката е цепната,се възтановява по следния начин
Взимаш средно дебел брейд и навиваш бавно от единия край на пластмасовата гайка,като предварително капнеш капка секундно лепило и залепваш началото на конеца и натягаш здраво.Навиваш както се навива конеца когато си ремонтираш водачи на въдица.След като навиеш плътно конеца от единия до другия край,правиш едно възелче.Започваш да слагаш секундно лепило като напоиш конеца който си навил.След това,започваш да ръсиш отгоре сода бикарбонат и гледаш да се наслагва равномерно / може да се наложи два пъти да напояваш и ръсиш със сода за да стане по-дебело/ !!! Единственното което ти остава след като си направил горе описаните неща,оформяш с шкурка.Взимаш маркер или фулмастер с цвета на въдицата и оцветяваш както ти харесва и пак,след като засъхне започваш да нанасяш секундно лепило,за да запечаташ рисеваното/оцветеното/.
Така направена,тази врътка става бетон и ще държи,докато въдицата не се счупи
Дано да съм успял да помогна и на теб и на други колеги,които имат такъв проблем с въдиците си

Взимаш средно дебел брейд и навиваш бавно от единия край на пластмасовата гайка,като предварително капнеш капка секундно лепило и залепваш началото на конеца и натягаш здраво.Навиваш както се навива конеца когато си ремонтираш водачи на въдица.След като навиеш плътно конеца от единия до другия край,правиш едно възелче.Започваш да слагаш секундно лепило като напоиш конеца който си навил.След това,започваш да ръсиш отгоре сода бикарбонат и гледаш да се наслагва равномерно / може да се наложи два пъти да напояваш и ръсиш със сода за да стане по-дебело/ !!! Единственното което ти остава след като си направил горе описаните неща,оформяш с шкурка.Взимаш маркер или фулмастер с цвета на въдицата и оцветяваш както ти харесва и пак,след като засъхне започваш да нанасяш секундно лепило,за да запечаташ рисеваното/оцветеното/.
Така направена,тази врътка става бетон и ще държи,докато въдицата не се счупи

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
с около месец забавяне- благодаря на колегите за идеите... дано не се налага, ама така ще бъде
просто съм забравил за тая тема

просто съм забравил за тая тема