Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com
Форум
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
Corcast 4Pi Super Jet Match
Модератор: sapuna
Corcast 4Pi Super Jet Match
здравейте колеги
вече от една седмица се оглеждам в тази макара днес даже ходих да я видя на живо принципно ми допадна н има някои недостатъци шпуличката ми се видя малко нестабилна смисъл че се клатеше доста незнам дали просто "манекена"(тази която беше извадена ) беше доста пробван
имаше си и луфтче по посока на въртенето около (не съм много сигурен) 2-3мм , по скоро 1-2
иначе за паричките ми се стори
а и с намалението доста се искуших но не се престраших
та молбата ми е някой ако я има и ползвал да каже
и моля без подвеждащи коментари
ето и снимчица

вече от една седмица се оглеждам в тази макара днес даже ходих да я видя на живо принципно ми допадна н има някои недостатъци шпуличката ми се видя малко нестабилна смисъл че се клатеше доста незнам дали просто "манекена"(тази която беше извадена ) беше доста пробван
иначе за паричките ми се стори
та молбата ми е някой ако я има и ползвал да каже
и моля без подвеждащи коментари
ето и снимчица

пазете чисто ,не е толкова трудно
Re: Corcast 4Pi Super Jet Match
Колега, всяка макара се разлуфтва след ивестно време.Аз ползвам Corcast feeder 5pif от година и се появиха луфтове,но това е нормално нещо.Не съм я преоварвал изобщо.Тази тестовата е въртяна месеци наред ежедневно.
Макари за по 200 -300лв се разлуфтват,а какво да говорим за тези под сто лева?
Above us only sky
-
niko_tod
- научил се да хвърля

Купих си 5пиф фидерна с преден аванс но не съм очарован. Тънка е оста и шпулата играе. Вкарва влакното под шпулата нищо , че има четки. Не съм ловил с нея на фидер струва ми се лабава. Предната шайба на две от шпулите се подби точно по ръба /в раницата така и не разбрах как/, но материала ми се струва много мек-алуминий предполагам. Ловя с нея на плувка.
колега имам рекламация
daiwa-та кадето я взех не е уловиста ма хич бива ли ?!?!
на пролет съм замислил да мина при попа
да пиием по едно попско и без да види да я топна в кандилото
хаха
а за корморана съм съгласен всъщност и аз има 5 -цата и я ползвам и за фидер и за влачене и съм изключително доволен точно затова ми се иска и тази да я взема но днес някак си не се навих
затова търся мнение тук
daiwa-та кадето я взех не е уловиста ма хич бива ли ?!?!
на пролет съм замислил да мина при попа
а за корморана съм съгласен всъщност и аз има 5 -цата и я ползвам и за фидер и за влачене и съм изключително доволен точно затова ми се иска и тази да я взема но днес някак си не се навих
затова търся мнение тук
lfc_boy рекламацията е към Вас колега 
както казах аз напротив съм много доволен от този моделniko_tod написа:Купих си 5пиф фидерна с преден аванс но не съм очарован. Тънка е оста и шпулата играе. Вкарва влакното под шпулата нищо , че има четки. Не съм ловил с нея на фидер струва ми се лабава. Предната шайба на две от шпулите се подби точно по ръба /в раницата така и не разбрах как/, но материала ми се струва много мек-алуминий предполагам. Ловя с нея на плувка.
- hristotihov
- сериозен играч

- Обратна връзка:
ааа,колега, дайвата не съм я учил аз как да ловиfiverov написа:lfc_boy рекламацията е към Вас колега
Иначе от корморана фидерния съм много доволен,въпреки луфтовете.Върти много мазно и леко.Чудно как за една година не успях да и вкарам влакното под шпулата нито веднъж?
Що ли ми се струва,че тези които правят това им се случва със всяка една макара
Above us only sky
- dunavski
- сериозен играч

- Обратна връзка:
Макарата за парите си е добра, но имай впредвид, че няма резервна шпула всичките 4PIF и 4PI.fiverov написа:здравейте колеги
вече от една ......]
Осем лагрните и фидер модела вече имат не очаквай някой да ти сподели опит защото тези макари ги вкараха преди 2-3 месеца у нас. Лек луфт в дръжката е нормално да го има почти всички макари под 300 лв го имат и просвулутото вкарването на кордата под шпулата е само мит създаден от колеги, които незнаят колко да си напълнят шулата. В стремежа си да съберат възможно най-много влакно чест шпулата се препълва и започва да "изплюва" излишната корда
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

Колега, много точно си го казал!dunavski написа:Лек луфт в дръжката е нормално да го има почти всички макари под 300 лв го имат и просвулутото вкарването на кордата под шпулата е само мит създаден от колеги, които незнаят колко да си напълнят шулата. В стремежа си да съберат възможно най-много влакно чест шпулата се препълва и започва да "изплюва" излишната корда
Аз ползвах 5Пи със заден аванс за фидер и боло. Няколко пъти съм обяснявал за влизането на влакното под шпулата:
- прекалено много влакно на шпулата
- обиране на влакното без да е изпънато
Самата макара си е добре балансирана, не се клати шпулата /поне не при мен/.
Дръжката има лек луфт, но поради това, че се сгъва с копче няма как да уплътни
значи
последно да взимам?!!!
колеги за 5пиф съм напълно съгласен никви проблеми
въпроса ми беше за мачовата. благодаря ви за компетентните мнения
поздрави и успехи на всички и не само в риболова!
последно да взимам?!!!
колеги за 5пиф съм напълно съгласен никви проблеми
въпроса ми беше за мачовата. благодаря ви за компетентните мнения
поздрави и успехи на всички и не само в риболова!
- hristotihov
- сериозен играч

- Обратна връзка:
Взимай я, но не със заден, а с преден аванс и не размер 2500, а размер 3000.
нямам живарник
- hristotihov
- сериозен играч

- Обратна връзка:
Влакното има памет. Помни размера и посоката на намотките на ролката с която си го купил. Като го навиеш на шпулата, размера и посоката на намотките са други. Ако веднага след навиването на шпулата, ползваш макарата, в следствие на старата памет, шпулата го "плюе". За ден-два, влакното "збравя" старата си памет и шпулата спира да "плюе" и да го вкарва под четките.
Ползвай влакно с "low memory", на го навивай непосредствено преди риболова, не препълвай шпулата, работи внимателно с макарата и всичко ще е наред.
Ползвай влакно с "low memory", на го навивай непосредствено преди риболова, не препълвай шпулата, работи внимателно с макарата и всичко ще е наред.
нямам живарник