бръмчи ми муха яко...

Модератори: Павел Иванов, sestrata

titanium
научил се да хвърля
научил се да хвърля

бръмчи ми муха яко...

Мнение от titanium »

аз съм луд...
тъй като от 17ти тойо месец до този момент считане съм гриправ кретен и не съм излизал дори на балкона и гледам по цял ден риболовни видеа.. и по- страшното, че и вечерите не мога да спя, защото за разнообразие гледам риболовни видеа и само чакам да пооздравея и да се стопли времето... да стане над -15 градуса и да сефтосам новата ултралайт спинарка... но това друга тема... днес си легнах с хората към 1 1 и малко... немаше и 50 дори... заспах и сънувах въдици... събудих се към 5... повъртях се и си викам "я да взема да видя кво се продава като мухарки, че ми бръмчи в главата мухата(идеята)" и пожене след като не съм спал седмица като хората и бях психически нестабилен... еми купих мухарка и цял ден се щукам из къщата и не ми се верва... тъкмо ми дойде и блеснарката... която подритнах в очакване на муътъ... телефонен звън... вдигам и чувам:
-до'ър ден. вие ли сте
-аз съм
-фишин маня се обажда... въйчка да сте поръчвал днес по изгрев
-мммм не помня...
-поръчал стееееееее
-ааа да верно
-ияме я от склада ни увериха... в понеделник пращаме и у вторнико е при вас
тука малко полудях защото исках още същия ден ама...

заплахите не помогнаха и сега ще чакам с дълга физиономия забита в поредния риболовен клип следните неща:
Прибутката:
http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=7703 -два пеесед и деет
Зъбчатката:
http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=7701 -клас 5/6 там некъде
Кабело:
http://shop.fishing-mania.com/viewline_3.php?id=7716 - дътъ6фъ бел
доколкото разбрах комплектът е почти на 40% готов... само трябва още няколкостотинхиляди влакна да взема... дребни небрежни възелчета тук тама и да оправя на всички в нас чехлите да го превърна на мухи...

луда работа е риболова... хем съм грипав, хем от риболовна болест.
сега като се оправя и времето на панч да тренирам
най- много да се висна за врата на някой клон с шнура... тъкмо ми е близо панч :)
Последно промяна от titanium на Съб Яну 29, 2011 10:08 am, променено общо 1 път.
Аватар
Росен
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: бръмчи ми муха яко...

Мнение от Росен »

Тепърва ще полудееш :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Честита нова (първа) мухарка!
titanium
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от titanium »

благодаря ти колега...
нз доколко съм "уцелил"... по- точно напаснал комплекта, но исках да се впиша в известна сума и като един истински бугарец да хвана с няколко стотинки безплатната доставка :drinkers: (това в кръга на шегата)
при положение, че наистина ми тракаха зъбите час по- скоро да я взема а оня от манията ме прати за вторник, та може да се каже, че сглобих този комплект за не повече от 10 минути с четенето на една- две теми... моя грешка, но аз съм си първосигнален в това отношение и винаги купувам първо нещо неправилно или несъвместимо (надявам се тука да не съм използвал толкова успешно тази ми дарба) за да достигна в един момент до правилния комплект...

впрочем днеска си закупих най- нагло още следните нещица:
бекинг или там както се назовава тоя канап (доколкото разбрах той първо се навива на макарата и после идва шнура...)
лидер конусовиден (доколкото разбрах това е пред- последна точка от линията... после е мухата)
и ми пробутаха някаква странна шлауха с клуб накрая... лидер лууп (това си нямам хал хабер как се яде та сега ще чета по- обстойно как се строи линията)
Аватар
tiktak
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tiktak »

titanium написа: (доколкото разбрах това е пред- последна точка от линията... после е мухата)
След конусовидния лидер следва повод(типет), монофил или фк, с дебелина според рибите които ловиш(0.12-0.16) и дължина 60-80 см. На него вързваш мухата.
Успех!
Аватар
tiktak
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tiktak »

titanium написа: някаква странна шлауха с клуб накрая... лидер лууп (това си нямам хал хабер как се яде та сега ще чета по- обстойно как се строи линията)
Това е за закрепване на лидера към шнура.
titanium
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от titanium »

tiktak написа:След конусовидния лидер следва повод(типет), монофил или фк, с дебелина според рибите които ловиш(0.12-0.16) и дължина 60-80 см. На него вързваш мухата.
Успех!
добре де... много вероятно е да бъркам, но конусовидния лидер не се ли връзва дебелата му част за шнура, а за тънката- мухата... не е ли това идеята на тънката част? Като го взимах ми обясниха и продавачите, че е така...
Аватар
tiktak
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tiktak »

В темата точно над твоята, колегата Мунчо е описал много добре отделните елементи и постройката на линията.
Поздрави и успех
Публикувай отговор

Обратно към “Мухарски риболов”