Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Рибната борса-Варна
Модератор: bobopeli
Рибната борса-Варна
Днес минах през борсата.Положението е отчайващо-в почити всички бараки се предлага речна риба която не съм чувал да я отглеждат изкуствено.
Беше пълно с маломерна червеноперка,каракуда,малки щучки,сомчета по половинка..Имаше сулки по3-4кг.и една маса каракуди от по 1.5-2кг парчето.Тази сеч е системна.Успех на всички тази година на Цонево и околните язовири.
Дайте някакви идеи какво може да се направи по въпроса?
Беше пълно с маломерна червеноперка,каракуда,малки щучки,сомчета по половинка..Имаше сулки по3-4кг.и една маса каракуди от по 1.5-2кг парчето.Тази сеч е системна.Успех на всички тази година на Цонево и околните язовири.
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Рибната борса-Варна
да не се купува.. а пише ли от къде е рибата
АКО ТЪРСИШ ДУШЕВЕН КОМФОРТ...

НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С ГЛУПОСТИ ОТИВАЙ НА ГЬОЛА

НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С ГЛУПОСТИ ОТИВАЙ НА ГЬОЛА
-
- научил се да хвърля
И Балканска пъстърва имаше по 15-20 см.RAAZIEL написа:Днес минах през борсата.Положението е отчайващо-в почити всички бараки се предлага речна риба която не съм чувал да я отглеждат изкуствено.

- Black sea_fb
- вече хвърля и на тежко
Винаги казвам че ИАРА Варна са най голямата трагедия
Просто си мисля че няма по зле от тях
Когато назначиха миналата година Продан Проданов беше много надъхан но до там
Пак е същото само със думи не става
И Балканска пъстърва имаше по 15-20 см.
!?!?!
ayyyyyy-HE!!..и маломерни!!!..добре чe не съм бил там..или пък жалко!!!е хора не се ли сещата какво да направите!?..събира те се и звъните..ако няма реакция...взмате щайгата..дали ше посмеят да кажат нещо!..има и полиция..пък нека пуснат жалба!!!
!?!?!
ayyyyyy-HE!!..и маломерни!!!..добре чe не съм бил там..или пък жалко!!!е хора не се ли сещата какво да направите!?..събира те се и звъните..ако няма реакция...взмате щайгата..дали ше посмеят да кажат нещо!..има и полиция..пък нека пуснат жалба!!!
фен клуб-скобар
То това не е само на рибната борса във Варна. Навсякъде е така. Кантрол никакъв няма - защо вече горските не контролират риболова? А и ИАРА - бе кой угоява каракуда и бабушка за продан?? Естествено, че е бракониерски добита. Направо неам думи.
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Така си казваш ама в Плевен не са по-добри бъди сигурен.Black sea_fb написа:Винаги казвам че ИАРА Варна са най голямата трагедия
Риболова е хоби.Наслука 

-
- научил се да хвърля
Според мен трябва завишен контрол,солени глоби и да се криминализира бракониерството!
то навсякаде е така момчета какво да направим?Кажете!? 

-
- новобранец
- Обратна връзка:
Отдавна имам регистрация колеги тук във форума , но непиша по простата причина че отдавна несъм в българия и неискам да взема някакви отношения за каквото и да е било .Но това лято от дълги години си бях там и с голяма тъга виждам че нищо несе е променило и грам за толкова време .Видях и мрежите видях и бракониерските набези на токаджиии включително на една река и с хлорна вар с което останах учуден как аджеба после ще се яде тая риба ,щот те точно за такива разни борси я тровеха УЖАСТТТТТ.Мисля че колкото и контрол да има и закони да мислят пак ще е същото дередже .Ще си играят разни горски стражари и бракониери заедно и пак ще сме ощететени ние които сме до гьоловете с въдицата да си направим кефа .Колегата беше прав "Да несе купува " но.... вие няма да купите но бабата с 2 лв в джоба ще купи .Няма го самосъзнанието на 80% от нашето съсловие .Квото и да се направи за жалост така ще да е ,но тва са други теми .Найстина съжелявам и искрено се моля найстина да се оправи малко всичката тая каша и поне малко да заприличаме на нормална държава. И мисля че с въдица и кукичка водоем несе обезрибява ами е от такива гадове .RAAZIEL написа: Дайте някакви идеи какво може да се направи по въпроса?
С поздрав към всички колеги
Братле дай да се хванем една събота и неделя да посетим този пазар....пък ще вземем и Симича от Пазарджик , и да идем да си "напазаруваме" малко рибичка!!!sashoart написа:И Балканска пъстърва имаше по 15-20 см.
!?!?!
Относно малкомерките - снима се, подава се сигнал на 112, както бихме постъпвали и в случай с бракониери на водоема. Снимките се разпращат на минимум 2 медии. Така или иначе е забранено да се транспортира и търгува с маломерна риба.
Относно другите измрежени риби... Ако се измисли начин как да се предизвика проверка от НАП или РИОКОЗ... Най-вече може да се хванат за недоказания произход на рибата...
Но това не е само до "борсата" във Варна...
Относно другите измрежени риби... Ако се измисли начин как да се предизвика проверка от НАП или РИОКОЗ... Най-вече може да се хванат за недоказания произход на рибата...
Но това не е само до "борсата" във Варна...
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
- svilen_sa6kov
- разбира нещата
С бракониерската пасмина няма да се оправят тия мързаливци от ИАРА Варна. Това са най големите търтеи и безхаберници, и на подаден сигнал не реагират - нямало наличен състав или нямало гориво и прочие простотии. Решението е едно - дето видите оставено бракониерско плавателно средство по брега на Цонево/само на Дебелец има над 10/ - бензина и го палите, а в борбата с мрежите могат да помогнат колегите тролингисти - да ги извличат на брега и пак бензина и клечката - по друг начин няма да се оправи тая пасмена нагла. 

По- добре детето с въдица в ръката
, отколкото пред видеоиграта
.

- Black sea_fb
- вече хвърля и на тежко
svilen_sa6kov написа:С бракониерската пасмина няма да се оправят тия мързаливци от ИАРА Варна. Това са най големите търтеи и безхаберници, и на подаден сигнал не реагират - нямало наличен състав или нямало гориво и прочие простотии. Решението е едно - дето видите оставено бракониерско плавателно средство по брега на Цонево/само на Дебелец има над 10/ - бензина и го палите, а в борбата с мрежите могат да помогнат колегите тролингисти - да ги извличат на брега и пак бензина и клечката - по друг начин няма да се оправи тая пасмена нагла.
Свилене преди около 3 месеца точно на Дебелец бяха запалили на един баш бракониер лодката.Да неси бил ти