Изработване на колесар

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Публикувай отговор
Аватар
zoli76
новобранец
новобранец

Re: Изработване на колесар

Мнение от zoli76 »

Аз вчера ходих до технотеста на гара искьр(софия) и ми казаха че от декември 2010 вече не можело да се регистрира самоделен колесар" както е написал колегата Pezz", била някаква устна забрана от минист.на транспорта....и се очаквало да влезе някаква наредба в която ще се разбере дали ще може или няма да може да се регистрира по някакьв начин самоделката .И моят колесар е полу готов и незнам как ще го регистрирам ,ако някои има идея да казва
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

ако върнете на предната страница, ще видите, че още на 03.12 съм писал за новата разпоредба (да не се регистрират самоделки)... :idea:
promarine
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от promarine »

zoli76 написа:Аз вчера ходих до технотеста ....И моят колесар е полу готов и незнам как ще го регистрирам ,ако някои има идея да казва
Обърни се към някой сертифициран производител. Опитай да се договориш да ти издаде документи, че той е произвел колесара. Според мен това е единствения вариант...
Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
Аватар
Шморхи
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Шморхи »

На мен ми е минавало това през ума, но виждам две причини да не се съгласят.
1. Производителя си залага главата, че ако нещо се случи ще носи отговорност
2. Потенциални заинтересовани ще гледат самоделка с щампа на дадения производител и ще си правят изводи какво предлага, а това няма да е вярно, но те няма как да го знаят.
3. "Клиента" иска неговото име, но не е купил нищо от него - защо да го прави?
Аз като производител, не бих се съгласил на този вариант, най-вече заради първата причина.
Има един вариант...да се купи регистрация за ремарке и да се ползва тя. Имам приятели, които имат фабричен колесар и на талона им пише "ремарке". На моя колесар обаче пише "колесар". Другото е, че трябва освен документите за ремаркето, да имате и табелката на завода производител, която да закрепите някъде си, да боядисате колесара в цвета указан в талона и колесара да прилича малко от малко на ремарке...дето се вика...има някакъв смисъл, но не съвсем.
Аз затова си пазя номерата, талона и табелката от едно бивше ремарке - имах намерение да си купя нерегистриран колесар, но се отказах и просто си купих колесар с документи.
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
Аватар
zoli76
новобранец
новобранец

Мнение от zoli76 »

Обърни се към някой сертифициран производител. Опитай да се договориш да ти издаде документи, че той е произвел колесара. Според мен това е единствения вариант...[/quote]
Това беше пьрвото нещо което направих след технотеста,принципно става ама ми се видя доста дебело
Аватар
pezz
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от pezz »

Вижте само как ни принуждват да лъжем и мамим.В нормлните страни сигурно е по лесно да регистрираш хеликоптер.
ЗА ДОБРИЯ ШОФЬОР ЛОША КОЛА НЯМА
Аватар
piars
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от piars »

Колеги аз си мисля че ако се вземе едно ремарке с регистрация и се преустрои на колесар би трябвало след технотест да можеш да си го регистрираш в КАТ като колесар,както(един бус от товарен да го направиш пътнически),но трябва да се попита.
че ми кае он на мене ТИ кога яз сам ВИЕ!!!
Аватар
zoli76
новобранец
новобранец

Мнение от zoli76 »

то неможе и технотест да минеш така ми казаха от там........добре де пишели някаде за тази забрана? ималиго написано в дьржавен вестник? имали такава наредба ?каде да я прочета?
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

Шморхи написа:... Имам приятели, които имат фабричен колесар и на талона им пише "ремарке". На моя колесар обаче пише "колесар"...
на по-старите пишеха в талона "колесар", сега от година и нещо си пишат "ремарке"...
Аватар
Шморхи
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Шморхи »

Интересно, че при нас е точно обратното. Моя колесар си го купих преди 2-3 месеца и в талона се води колесар. На приятелите е поне 3 годишен и е "ремарке".
Както и да е де.
В Гърция колесарите регистрират ли се? Идеята ми е ако се купи лодка от гръцко, комплект с колесар, дали ще има проблем с регистрацията на колесара.
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

Тедо написа:
Шморхи написа:... Имам приятели, които имат фабричен колесар и на талона им пише "ремарке". На моя колесар обаче пише "колесар"...
на по-старите пишеха в талона "колесар", сега от година и нещо си пишат "ремарке"...
аз си регистрирах едно миналата седмица и даже чаках 2 часа уж да коригират в програмата им да пише "колесар" и накрая пак си пишеше "ремарке"
Аватар
zoli76
новобранец
новобранец

Мнение от zoli76 »

Здравеи те колеги искам да споделя с вас направата на моя самоделен колесар.Които е полу готов и които за момента маи няма как да го регистрирам.Накратко взел сьм мост с ресьори от ремарке с главини и джанти от москвич.2бр.метални калници.лапа.помощно колело.2бр амортесьори от лада .профил.шина 5мм за подсилване на сглобката и куп.дребни работи.Лодката ми е СЕЛВА 320 с твърдо дъно и съм на кантар дали да я направя на ролки или да лежи на дъски ,за което вие може да ми дадете някоя идея.ще се опитам да кача някоя друга снимка на това което сьм направил до сега
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последно промяна от zoli76 на Нед Фев 20, 2011 3:14 pm, променено общо 2 пъти.
Аватар
zoli76
новобранец
новобранец

Мнение от zoli76 »

малко трудно се справям с снимките
Последно промяна от zoli76 на Нед Фев 20, 2011 2:58 pm, променено общо 1 път.
Аватар
zoli76
новобранец
новобранец

Мнение от zoli76 »

до тук сьм стигнал, ако има някои идеи да казва, има си още работа по него
Аватар
pezz
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от pezz »

Добре си се справил.С ролки излиза по скъпо, но според мен по удобно.То все пак зависи от тежестта на лодката.Ако е по лека може и на плазове(дъски облепени с мокет),обаче за тежка лодка по добре ролки и то по възможност повече,за да не я огънат или пробият по неравните пътища.Ето виж как и аз си правя като тебе колесар http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 9&start=60
а пък за регистрация ще му мислим по нататък :D :D :D
ЗА ДОБРИЯ ШОФЬОР ЛОША КОЛА НЯМА
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”