какво да ги правим

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

TITANchev
новобранец
новобранец

Браконерите вън от язовира ни!!!!

Мнение от TITANchev »

Коелга това с котвата и боя е мн хубаво но не и коато някои ти извади оръжие като автомат или пушка насреща а ти си във водата си доста уязвим защото ако ти п0усни един коршум в лодката всичко свършва за теб говорих е сдин от фурума по скаип и му обясних че превин нещо като гражданско сдружение и ще се опитаме да свеалим ръководсвото на месното ловно рибаско дружество и да заставим тия които са лигитимни да си свършат работата а не да се стига до саморазправа защото нищо не ни бърка за да отрганизиваме но пред такива безкрупоумни хора наи-мн да пострада някои от нас разбираш ли.
Ne na brakonerstvoto. Sprete gi.
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

и тук още веднъж

Аз познавам лично много бракониери, но от тях всички са или полицаи или горски или пък военни. Само една малка част са от другата страна.
Е точно за това няма да се оправят нещата.
В провинцията всички се познават и повечето са приятели , как да се издадът или глобят.

А ми е и много интересно защо в този форум няма нито един горски или човек от ИАРА.
Значи това да ходи да се бие, няма да стане. Първо е противозаконно и второ е опасно(повечето бракониери не са много умни и имат огнестрелно оръжие , което е опасна комбинация).
Аз съм в Германия в момента и мога да ви кажа тук как са решили проблема.
Значи тук има много риболовни клубове и сдружения, които си потдържат и контролират определени водоеми. организират всяка седмица задно с проверяващите държавни лица проверки.
Та идеята ми е защо не се организират такива клубове и да се направи предложение към ИАРА за потпомагане на контрола на доброволчески начила. Така няма да има този го познавам , а този не а и проверяващите няма да ги е страх като са сами.
Аз мога да помогна примерно като си дойда в отпуск лятото.
И коментирайте какво мислите по темата мисля, че е осъществима.
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

най-малкото, което може лесно да се направи, е да ловят продавачите на риба по пазарите - ако не могат да я продават, няма да влагат средства в мрежи и лодки...
още повече, рибата е бързоразвалящ се хранителен продукт и не може да се продава без разрешително...
наблюдател
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от наблюдател »

VGS написа: Аз познавам лично много бракониери, но от тях всички са или полицаи или горски или пък военни. Само една малка част са от другата страна.
Е точно за това няма да се оправят нещата.
В провинцията всички се познават и повечето са приятели , как да се издадът или глобят.
Преди време в КАТ правеха рокади: една бригада от Смолян отива в Слънчев бряг, от там друга в Габрово и т.н. И тогава няма мой човек, твой човек...
TITANchev
новобранец
новобранец

Мнение от TITANchev »

Еи колега благодаря за подкрепата и споделеното мнение
ж момента точно това се опитваме да направим в ншия гра ди ще се борим за едно такова сдружение което да подпомага контролните органи да придава масовост на деиствията на риболовни и др. за да могат да се вършат работите
Ne na brakonerstvoto. Sprete gi.
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

наблюдател написа:[
Преди време в КАТ правеха рокади: една бригада от Смолян отива в Слънчев бряг, от там друга в Габрово и т.н. И тогава няма мой човек, твой човек...
още ги правят-мен така ме преебаха миналата есен в гулянци :lol: :lol: :lol: ама там има за кво-нали се сещате :lol: :lol:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”