Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Куче?
Модератор: dantho.mihov
Куче?
Най-накрая се споразумяхме да си вземем куче (малко) с майка ми 
Каква порода да е ? Между Джак ръсел,йоркширски териер,мини пинчер и мопс, пекинез!??

Каква порода да е ? Между Джак ръсел,йоркширски териер,мини пинчер и мопс, пекинез!??
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Куче?
аз бих се хвърлил на тези ,явно харесваш малки кученца

също джак ръселите са много игриви кучета ,да не кажа ,че са най-игривите джуджета

мини пинчерите също са добра оферта макар и с малко по странен характер

също джак ръселите са много игриви кучета ,да не кажа ,че са най-игривите джуджета

мини пинчерите също са добра оферта макар и с малко по странен характер

Какво имаш впредвид като странен характер ? Защото майка ми главно иска такова "мини пинчер" или чихуахуа .
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
еми с една идея по-злобни са от другите ,това имах впредвид 
пп. аз бих взел джак ръсел макар ,че са големи фурии тези
А от къде мислиш да купуваш ??ако може линк на л.с ,че и аз си търся нещо определено само ,че XXXXL категория

пп. аз бих взел джак ръсел макар ,че са големи фурии тези

А от къде мислиш да купуваш ??ако може линк на л.с ,че и аз си търся нещо определено само ,че XXXXL категория
Последно промяна от czd на Нед Фев 06, 2011 11:57 pm, променено общо 1 път.
- Георги Кръстев
- сериозен играч
Аз съм с двете ръце за джак ръсел териер (МАЙЛО) . Това е най-умния и игрив дребосък 

Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
- sundy
- новобранец
- Обратна връзка:
И аз да се включа - все пак ми е повече от хоби (ако се повтарям сори, но - треньор на песове съм... под прикритие
) Та моят съвет - първо седнете и отметнете няколко точки:
1. За какво взимате кученцето? Ако е само за компания, гушкане, глезене и разни подобни енергоспестяващи дейности се ориентирайте към нещо по-спокойно и невзискателно (може да се замислите и за плюшено с батерии
) От изброените породи - мопс, пекинез, донякъде йорки и пинчер въпреки че са нерваци понякога (говоря за истинските, родословни такива - всичко останало е скок в неизвестното и за характер, и за здравословни проблеми...)
Ако идеята е да вземете малка фурия, която да ви раздвижи, весели и вкара живота ви в по-динамични релси за дълго време веднага тичайте за териер
Имайте предвид, че на териера батериите никога не свършват, докато вашите отдавна ще са изтощени (може да помислите за "работа" на смени
) и знайте, че независимо колко сте убедени, че вече всичко сте видели и нищо не може да ви учуди истинският териер винаги ще намери с какво да ви изненада
2. Разберете се кой ще се грижи за него и колко време можете да му отделяте (не само в момента, а и след 1-2-3....цял кучешки живот години) Не е много честно да отделите цялото си внимание на новия член на семейството, а след няколко месеца изведнъж да се превърне в досадна, изискваща внимание и грижи играчка (в този случай пак се ориентирайте към нещо плюшено на батерии). Мопсът и пекито, както и йоркито донякъде са по-спокойни, но не и неизискващи грижи кучета, докато пинчер (истинските в никакъв случай не са нервозни и злобни/страхливи/асоциални - такива са неизвестните пинчероидни кръстоски, взети от междусъседско развъждане кученца) и особено джак ръсел (трудно ще намерите истински такъв в Бг - не и от комшията или зоомагазина - попрочетете и разучете първо, потърсете развъдници и тогава купувайте!) са енергични и изискващи много време и занимания кучета, чиято енергия трябва да канализирате в полезни и интересни на вас дейности, за да не се сдобиете с веселяк-разрушител, който ще се забавлява на ужасените ви физиономии
Важно!!! Имайте предвид, че ВСЯКО куче-бебе изисква много време, внимание, грижи и занимания докато поотрасне и се превърне в истинско куче - важно е, защото липсата на тези време, грижи и внимание, а най-вече занимания, които ТРЯБВА да получи в бебешка възраст ще доведе до проблеми в по-зряла такава - имам предвид, че не го ли научите на правилата на дома и не го ли социализирате докато е мъничко после ще ви е много трудно да "редактирате" грешките в поведението му.
Успех!

1. За какво взимате кученцето? Ако е само за компания, гушкане, глезене и разни подобни енергоспестяващи дейности се ориентирайте към нещо по-спокойно и невзискателно (може да се замислите и за плюшено с батерии

Ако идеята е да вземете малка фурия, която да ви раздвижи, весели и вкара живота ви в по-динамични релси за дълго време веднага тичайте за териер

2. Разберете се кой ще се грижи за него и колко време можете да му отделяте (не само в момента, а и след 1-2-3....цял кучешки живот години) Не е много честно да отделите цялото си внимание на новия член на семейството, а след няколко месеца изведнъж да се превърне в досадна, изискваща внимание и грижи играчка (в този случай пак се ориентирайте към нещо плюшено на батерии). Мопсът и пекито, както и йоркито донякъде са по-спокойни, но не и неизискващи грижи кучета, докато пинчер (истинските в никакъв случай не са нервозни и злобни/страхливи/асоциални - такива са неизвестните пинчероидни кръстоски, взети от междусъседско развъждане кученца) и особено джак ръсел (трудно ще намерите истински такъв в Бг - не и от комшията или зоомагазина - попрочетете и разучете първо, потърсете развъдници и тогава купувайте!) са енергични и изискващи много време и занимания кучета, чиято енергия трябва да канализирате в полезни и интересни на вас дейности, за да не се сдобиете с веселяк-разрушител, който ще се забавлява на ужасените ви физиономии

Важно!!! Имайте предвид, че ВСЯКО куче-бебе изисква много време, внимание, грижи и занимания докато поотрасне и се превърне в истинско куче - важно е, защото липсата на тези време, грижи и внимание, а най-вече занимания, които ТРЯБВА да получи в бебешка възраст ще доведе до проблеми в по-зряла такава - имам предвид, че не го ли научите на правилата на дома и не го ли социализирате докато е мъничко после ще ви е много трудно да "редактирате" грешките в поведението му.
Успех!
Надпис в каубойски бар:"Моля, не стреляйте по пианиста - свири колкото може!"
Имаш лс !
оше мнения ше са ми от полза
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Лично мнение - за куче и жена слушаш себе си а не питаш другите
Още повече че кучето ще бъде такова каквото го възпиташ и тъй .

Още повече че кучето ще бъде такова каквото го възпиташ и тъй .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
-
- новобранец
Бат' ви Пешо-каридата се е занимавал с кучета много време, наскоро в МОЛ-а в Бургас отвориха зоо-магазин, там кучетата са вносни и с родословие, поне като отидох да попитам така ми казаха. Един приятел си купи оттам мопс и една приятелка мини-пинчер и са без дефекти (тоест са такива каквито трябва да са + родословие) можеш също така да поръчаш от сигурен развъдник извън БГ, но ще ти излезе дооооста соленичко.
Поздрави. Пешо-каридата
Поздрави. Пешо-каридата
Подкрепям 100%Георги Кръстев написа:Аз съм с двете ръце за джак ръсел териер (МАЙЛО) . Това е най-умния и игрив дребосък
- sundy
- новобранец
- Обратна връзка:
Съгласна, но... може да бъде и най-голямата беля, която сте виждали и абсолютен унищожител на неунищожими предмети и препятствия, ако нямате време, желание или опит да канализирате енергията му към полезни вам дейностиivann написа:Подкрепям 100%Георги Кръстев написа:Аз съм с двете ръце за джак ръсел териер (МАЙЛО) . Това е най-умния и игрив дребосък

Надпис в каубойски бар:"Моля, не стреляйте по пианиста - свири колкото може!"