Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Въдици, макари и такъми
naRiba.com

Форум

кой с какъв прът е за чепаре
Модератори: Димо Михалев, dobria1
- ivalpetkov
- разбира нещата
кой с какъв прът е за чепаре
мисля,че нямаше конкретна тема по този въпрос,но понеже се ползват различни пръти за целта можем да ги представим тук.предварително се извинявам ,ако има друга тема за това.мислих и къде да я сложа,но нали е за чепаре-та в морските
ами да почна аз първи-използвам телескоп на брега....доста тежък по ръка и лек по финанси
акция 30-60,дължина 4,50...абе голяма сопа-падам си по дългите
материала е композит и доста тежи,но нали е криза
исках и фото да приложа ама фото нямам...постигам добри дистанции и само не харесвам,че ми е тежичък.... 
ааа...щях да забравя да спомена марката на тоягата - Siweida

ами да почна аз първи-използвам телескоп на брега....доста тежък по ръка и лек по финанси

ааа...щях да забравя да спомена марката на тоягата - Siweida
Последно промяна от ivalpetkov на Сря Фев 09, 2011 10:11 pm, променено общо 1 път.
-
- разбира нещата
Re: кой с какъв прът е за чепаре
Интересно.
Последно промяна от mimi750830 на Чет Фев 10, 2011 5:46 am, променено общо 1 път.
На къса плувка,в репея...
От лодка,

Дължина: 2,70 м.
Транспортна дължина: 100 см.
Акция: 60-100 гр.
Секции: 4 бр.
Цена: 33 лева
Напоследък ползвам и една Siweida от 2 части. 2.70 дълга, композит, но не помня точния модел, акция и цена. Доволен съм обаче от нея. Само дето е прекалено...като сопичка и не е много за сафрид и чернокоп, а тунци не се мяркат в нашето море.
Мисля си за,

Дължина: 2.98 м
Трансп. дължина: 102 см
Брой секции: 4
Брой водачи: 6
Акция: 50-100 гр.
Тегло: 352 гр.
Материал: композит + връх от фибростъкло
Код: TCBTBX300100
Или пък по-висок клас Трабуко. Само дето имам 4-5 геги и докато не солясам всичките, няма да пръскам пари за нови, че взех да им губя дирите вече.

Дължина: 2,70 м.
Транспортна дължина: 100 см.
Акция: 60-100 гр.
Секции: 4 бр.
Напоследък ползвам и една Siweida от 2 части. 2.70 дълга, композит, но не помня точния модел, акция и цена. Доволен съм обаче от нея. Само дето е прекалено...като сопичка и не е много за сафрид и чернокоп, а тунци не се мяркат в нашето море.
Мисля си за,

Дължина: 2.98 м
Трансп. дължина: 102 см
Брой секции: 4
Брой водачи: 6
Акция: 50-100 гр.
Тегло: 352 гр.
Материал: композит + връх от фибростъкло
Код: TCBTBX300100
Или пък по-висок клас Трабуко. Само дето имам 4-5 геги и докато не солясам всичките, няма да пръскам пари за нови, че взех да им губя дирите вече.
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Нек`ъв акъл за нещо около 5 метра леко,стегнато и евтино за от брега?

По принцип ловя само от лодка.
2бр Shimano Catana BX SPIN
Дължина: 2,70
Акция: 20-50 гр.
Секции: 2
Цена: 95 лева
http://www.diemfishing.com/catalog/cata ... -1013.html
Formax Striker
Дължина: 2,40/2,70
Акция: 10-30/15-40 гр.
Цена: 50/55 лева
http://www.ribibg.com/shop/index.php?p= ... ubgroup=56
И още две-три ... за зор заман
2бр Shimano Catana BX SPIN
Дължина: 2,70
Акция: 20-50 гр.
Цена: 95 лева
http://www.diemfishing.com/catalog/cata ... -1013.html
Formax Striker
Дължина: 2,40/2,70
Акция: 10-30/15-40 гр.
Цена: 50/55 лева
http://www.ribibg.com/shop/index.php?p= ... ubgroup=56
И още две-три ... за зор заман

Здравей колега.И аз ползвам китайчетата , това лято си взех 4.5м карбон,мах.100.гр от магазините на "краставицата"Те са вносители и винаги има резервни части( засега не ми се е налагало ,но знаеш ли)ivalpetkov написа:щях да забравя да спомена марката на тоягата - Siweida
- atillas
- ще става разбирач
от брега ползвам globe Tele macth Thunder на 4,90
http://www.bulit2000.com/?type=1&cat=5
много доволен
http://www.bulit2000.com/?type=1&cat=5
много доволен
Аз понеже съм бреговак -/клатя / работя с един 9 м =Манчо= и една 8 м. =Blue Zone MP8000= на Carson. Манчото е с мек, а Карсона е малко по-твърд и го използвам за чернокопа -предимно. Смятах да си взема и една =Tica= 9-10 m. но първо скъпи, сервизната база е кофти, трудно се пази от надрасквания в тази тарапана на Вълнолома, крехки са .
Абе гроздето е кисело, защото е високо.
Абе гроздето е кисело, защото е високо.
Аз също ловя само от лодка.Използвах досега Globe Sea bass с акция 40-120 гр., карбонова, Sic водачи(използвам само плетени влакна)Много доволен бях от нея, но я счупих много нелепо.Цената мисля че беше около 50 лева.С тази акция пръчката е перфектна.Става и за попчета, сафрид и чернокоп, покрива ми целия диапазаон от тежести които използвам.Независимо от акцията е доста финна и лека пръчка.В момента търся нещо подобно с акция 50-150 гр., но ако не намеря ще си взема пак същата.Купих си и една пръчка Lazer Cobalt Spin SW 20-60 гр., като ще я използвам предимно за сафрид.Имам още няколко но рядко ги ползвам.
Аз ползвам този телемач на колмик 4,5м(30-100гр)

- ivalpetkov
- разбира нещата
някъде четох ,че някои колеги използват за чепаруване триколенни мачове,но незнам дали е удачно с тези водачи
и дали се достига добра дистанция с такава пръчка. 

stich написа:Мачове или телемачове разлика във водачите няма.

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Аз не съм виждал,но на брат ми са му разправяли.krasi81 написа:stich написа:Мачове или телемачове разлика във водачите няма.![]()
Колега не се обиждаи но направо ме разсмя с този коментар ти виждал ли си мач изобщо.Чистия мач е с доста повече по брои водачи от теле мача и с по малки отвори.Пък да не говорим че аз с по голяма акция от 25гр. не съм виждал.Много ми е интересно как ше чипаруваш с него.Колеги го ползват не по предназначение единствено за зарган но при всяко замятане като гледам как се гъне и очаквам да се строши
За големината на отворите може да поспорим,
а останалото не виждам да има връзка с въпроса на колегата и респективно моят отговор.

Нямам намерение да споря с никои.Жив и здравstich написа:krasi81 написа:stich написа:Мачове или телемачове разлика във водачите няма.
Аз не съм виждал,но на брат ми са му разправяли.
За големината на отворите може да поспорим,
а останалото не виждам да има връзка с въпроса на колегата и респективно моят отговор.