Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Риболов на Кефал на плувка.
Модератор: sapuna
Риболов на Кефал на плувка.
Колеги може ли да ми споделите някакви монтажи за кефал на плувка.Благодаря ви предварително.
-
- научил се да хвърля
Re: Риболов на Кефал на плувка.
Колега!
Плувка според течението ако има такова(аз ползвам 0.5/0.75 гр топчеста черна или кафява/тъмно зелена).
Линия 0.14 с повод 0.10/0.12 олово групирано до микро вирбела и кука според зависи(аз ловя на 16/14 в този сезон)
Стръв две пинкита(бяло и червено) и доста хранене с червей
Плувка според течението ако има такова(аз ползвам 0.5/0.75 гр топчеста черна или кафява/тъмно зелена).
Линия 0.14 с повод 0.10/0.12 олово групирано до микро вирбела и кука според зависи(аз ловя на 16/14 в този сезон)
Стръв две пинкита(бяло и червено) и доста хранене с червей

-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Аз използвам следния монтаж плувка перо отдоло оловце 0.5гр и кука накрая на този монтаж ловя от 5 годишен а сега съм на 15 и все кълве ли кълве.Нека ако някой има по специфичен монтаж да го сподели.
Риболова е хоби.Наслука 

Благодаря ви колеги досега съм ловил кефала с по-груби такъми като основно влакно 0,18мм. поводи о,14-0,16мм. и плувки от грам нагоре.Явно трябва да заложа на по-тънките влакна. 

-
- научил се да хвърля
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
-
- разбира нещата
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ако се замислим сериозно .. темата дали е за тук ?
Колеги, не го приемаите като спам, ще ви кажа моят такъм, моля без подигравателни подхвърляния.
Основно влакно 0.25, повод 0.20, плувка поне 3 грама, кука номер 6, групово отежнение,
резултат :

Uploaded with ImageShack.us

п.п. Въдицата е боло на шекспир 4 метра, макара окума.
Основно влакно 0.25, повод 0.20, плувка поне 3 грама, кука номер 6, групово отежнение,
резултат :

п.п. Въдицата е боло на шекспир 4 метра, макара окума.
Последно промяна от Lakoz на Чет Фев 10, 2011 11:28 pm, променено общо 1 път.
GO BIG OR GO HOME
-
- научил се да хвърля
Имам един колега неговата въдица е 5 метров директен телескоп с влакно 0.30 без повод, плувка 3-4гр, кука номер 1 или 2. По р. Скът зимата сцепва кленове от кило нагоре до 2.5 кг на шипка на влашка плувка. Аз долу горе на същите места на повод до 0.10 нямам удар на такива животни. Има чалъм за тия клендаци .... какъв ли е 

-
- разбира нещата
Ако се замислим ,поне малко,дали по темата или не ,тоа коментар мноо помогна.sandista написа:Ако се замислим сериозно .. темата дали е за тук ?

На къса плувка,в репея...
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ако съдим по правописа ти .. или си от някое затънтено селце или си пропуснал първи,втори,трети И четвРъти клас !mimi750830 написа:Ако се замислим ,поне малко,дали по темата или не ,тоа коментар мноо помогна.sandista написа:Ако се замислим сериозно .. темата дали е за тук ?
Като си мнооо хитроумен, я кажи според теб Leuciscus cephalus изявен хищник ли е ? Ако моооа да запитам, разбира се ..
А от кога Враца не спада към затънтените селца?
-
- ще става разбирач
Откакто сме областен центърusmiwka написа:А от кога Враца не спада към затънтените селца?

Прът и макара-всичко,което е и за скобара и мряната стига да е по-удобно за предвижване през шубраците.Основно 0,16 или 0,18-на него плувка 2 или 3гр.Много добър вариант е тази,която колегата е показал.Аз използвам от онези стари пластмасови плувки с оловцата вътре.Все още се намират тук там.Важно е плувката да е малко по-тежичка за да може да се замята по-далече когато се налага,а и с плясъка си привлича кленовете.След плувката поставям микро вирбел,на който връзвам повод 0,14 или 0,12 с дължина 70-80см. до 1метър.Важно е преди да падне на повърхността линията да се задържи за да се изпъне,а също така след това периодично да се придърпва за да привличаме рибките.Куката е съобразена със стръвта.През лятото и есента предпочитаната от мен стръв са пчели,скакалци и жабета,а зимата бял и торен,като зимния монтаж си е скобарския.Това от мен.Визирам реките Малък Искър и Искър от с.Своде до след Кунино.