Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Морски бракониери
Модератор: bobopeli
-
- и господ не е толокова добър
Морски бракониери
Пиша тази тема за да се разбере положението по морето.А то е трагично.Значи говорим за така наречения промишлен риболов,уж.Аз познавам над 1000морски рибари.Едната тайфа от 4 човека има 22километра мрежи само калкански,неговорим за другите модели мрежи,и другите тайфи в българия.Другия модел са с чепарета и паригадита.Как ви се струва 500 куки само на едно паригади.Тези с чепаретата хващат толкова риба колкото морето дава,няма спиране,нама малка,няма голяма всичко се прибира.Другия модел са тези с шишовете дупчат всичко на ред.Искате да има калкан,но как.От Несебър до Емине има стотици километри мрежи,откъде да дойде калкана,имаше малко така наречен местен и той свърши.Такае с всички модели риби.Това се казва без законие.Много хора ще ме намразят,но това е действителноста.Може да се пише много по тази тема,но ще оставя и за вас малко. 

- Local
- учете се от него
Чл.24 (1) : Лицата упражняващи любителски риболов са длъжни :
1. Да използват НЕ повече от 3 броя въдици за риболов , с монтирани на тях до две куки ( единични , двойни или тройни) в изкуствените водни обекти , в ЧЕРНО МОРЕ и река Дунав; във водите на ЧЕРНО МОРЕ на една от пръчките може да се монтира чепаре.
Та така , и от тази година има ограничение и за въдиците , а не като някои хора да отидат за калкан и да нахвърлят 15-20 пръчки и 10 волти... Въпреки че любителския билет за морски риболов не е задължителен , все пак трябва да имаме малко съзнание и да има някакъв контрол.
А Snegk, да не говорим колко много харпунджии си ловят сумати калкани сега , при разрешени само 2 броя...

1. Да използват НЕ повече от 3 броя въдици за риболов , с монтирани на тях до две куки ( единични , двойни или тройни) в изкуствените водни обекти , в ЧЕРНО МОРЕ и река Дунав; във водите на ЧЕРНО МОРЕ на една от пръчките може да се монтира чепаре.
Та така , и от тази година има ограничение и за въдиците , а не като някои хора да отидат за калкан и да нахвърлят 15-20 пръчки и 10 волти... Въпреки че любителския билет за морски риболов не е задължителен , все пак трябва да имаме малко съзнание и да има някакъв контрол.
А Snegk, да не говорим колко много харпунджии си ловят сумати калкани сега , при разрешени само 2 броя...

Клавиатура риба не лови!!!
-
- разбира нещата
Ами snegk,при вас по морето е доста по-различно-в смисъл сте над ЗАКОНА,точно като по филмите!Един вид държава в държавата.Местните не ебават да спазват кметските разпоредби,че са издадени от техен земляк,пък камо ли някакви си закони.Случаите,които описа са валидни за цялото черноморие и за жалост ще продължават и занапред!Смея да го твърдя,понеже съм живял доста години по морето.Естествено има и малки изключения и ти си едно от тях 

-
От любителите рибари по морето има много свестни момчета,виждал съм вНесебър как връщат малки калкани.И други дето прибират по 20 санта калканчета.През всичките години от както ходя за риба в морето не съм видял да доиде проверяващ на престанището.А траловете за рапани те са ужас, цялото дъно става на нищо.Безобразието е голямо по морето,не само за риболова а всичко.А най жалкото е че тези хора са ми приятели и не са лоши хора.
- КИРО
- Обратна връзка:
Отскоро съм във форума,от Варна съм и преди месец четох в един морски вестник за нов начин на риболов.Та значи лети си хеликоптерчето над морето и съобщава на корабчето в морето къде е пасажа с паламуд или лефер,а корабчето си е купило по незнайно какъв начин един уред,който го използват в подводните лодки на USA за пазене от водолази.Та това уредче което струва около 30 000 долара излъчва ел импулси с внушителна сила и ниска честота в радиус 1500-1800м в диаметър ( само че сферичен диаметър ) от което на водолазите им се пукат тъпанчетата пък и понякога и вътрешни органи и така си пазят подводниците,когато са по близо до брега.Ха сега помислете,минава си корабчето над пасажа с това уредче,после завой и пуска трала.Отвсякъде "чиста" работа.Уредчето се изплаща за 2 месеца,но за сметка на нашево брата, оставаме за дълго без риба,защото от тези импулси измира не само лефера а и всичко в диаметър 1500м.
Е ТОВА Е БРАКОНИЕРСТВО.
Е ТОВА Е БРАКОНИЕРСТВО.
КИРО написа:Отскоро съм във форума,от Варна съм и преди месец четох в един морски вестник за нов начин на риболов.Та значи лети си хеликоптерчето над морето и съобщава на корабчето в морето къде е пасажа с паламуд или лефер,а корабчето си е купило по незнайно какъв начин един уред,който го използват в подводните лодки на USA за пазене от водолази.Та това уредче което струва около 30 000 долара излъчва ел импулси с внушителна сила и ниска честота в радиус 1500-1800м в диаметър ( само че сферичен диаметър ) от което на водолазите им се пукат тъпанчетата пък и понякога и вътрешни органи и така си пазят подводниците,когато са по близо до брега.Ха сега помислете,минава си корабчето над пасажа с това уредче,после завой и пуска трала.Отвсякъде "чиста" работа.Уредчето се изплаща за 2 месеца,но за сметка на нашево брата, оставаме за дълго без риба,защото от тези импулси измира не само лефера а и всичко в диаметър 1500м.
Е ТОВА Е БРАКОНИЕРСТВО.

а за българското черноморие нямам думи съсипахме всичко... трагедия голяма унищожихме толкова красиви места само с цел печалба незнам докога ще продължава така но крайно време е това да се спре не само с тралирането на морето но и със застрояването на крайморската ивица... миалата година бях в шок като разбрах какви масивни хотели се водят временни постройки

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Човеци,преди две седмици ходих до с.Казашко/на брега на Варненското езеро/.На влизане в селото в дясно от главния път,когато се движим в посока запад/към Езерово/,има едно черно пътче,което се движи в посока север/към с.Тополи/.На отбивката на това пътче на земята бяха нахвърляни поне 30бр морски кефал,като едната бройка беше минимум 2.5кг-огромни животни,не бях виждал подобни.В първия момент ги помислих за бели амури,но като спрях с колелото и ги погледнах си бяха чистокръвни кефали.Бяха хвърлени в пръстта и накацани от мухите.Някой да има идея кой и ЗАЩО би уловил огромни индивиди морски кефал и би ги хвърлил!? 

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
Днеска отскочихдо Бургас по работа и получих малко сведения относно риболова на пристанището.Яко търмъчене пада,няма да се оправим и след 100 години.Хубавото е че обещават от иара да затегнат полужението тази година.Ще се конфискуват коли,такъми и всичко останало.Лошото е че търмъкчиите имат сведение за проверките и не ходят.