Поправка на воблер

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Аватар
fiverov
разбира нещата
разбира нещата

Re: Поправка на воблер

Мнение от fiverov »

Кърцата написа:Че какво и е на лопатката. много лесно се прави. Ето една моя самоделка с подобна лопатка:
Изображение
Стига да ти се занимава, лесно можеш да я поправиш. Мога да ти обясня как. Ако те мързи, направо си купувай друг.
здрасти колега без да се обиждаш :oops: виждам че имаш мехури под боята и понеже и аз имам един такъв, но все още не съм го пробвал искам да те питам влияе ли това на играта му
все си мисля че не би трябвало ,но ...
пазете чисто ,не е толкова трудно
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

това не са мехури. Пръскан е с спрей и си личи къде е лепилото. А това отдолу е допълнително сложена съчма за утежняване.
Мехурите ти не би трябвало да влияят на играта, но е много лесно да ги тръкнеш със шкурка и да боядисаш отгоре
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
firesnow
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от firesnow »

Кърцата написа:Че какво и е на лопатката. много лесно се прави. Ето една моя самоделка с подобна лопатка:
Изображение
Стига да ти се занимава, лесно можеш да я поправиш. Мога да ти обясня как. Ако те мързи, направо си купувай друг.
Привет колега,
С удоволствие бих опитал да си направя лопатка и да заменя счупената, просто не съм наясно как :oops: В този ред на мисли не бих и отказал помощ в тази насока :supz:
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

С ножовка или трионче прорязваш там където е основата на лопатката.
Изображение

Изображение

от някакъв плексиглас изрязваш лопатка като старата. Огъваш я чрез нагряване.
В горния край, който влиза във воблера прорязваш отвор в който трябва да влезе халката за закачане. Нещо такова, като това подчертаното с маркера:
Изображение
Поставяш я така:
Изображение
После лепиш с подходящо лепило, аз работя с двукомпонентно и пускаш воблера в боя :wink:
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
firesnow
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от firesnow »

Хммм ... аз си мислех че метлната част на която се закача или връзва воблера е през цялата дължина на тялото на примамката. И ако резна с ножовката ... няма ли да я прережа. Защото металната част си стърчи от "устата" на боксера. Ако съм разбрал превилно може би и тя трябва да се острани и после да сложа друга или ...

И само ще един въпрос относно материала за лопатка ... спомена плексиглас, но въпреки това ... кое е сполучливо като материал който би издърал на нагряване примерно на пламъка на спиртна лампа, запалка или свещ. Бих опитал и с пистолет за топъл въздух но там няма как да насоча топлото към такава малка повърхност :roll:
Аватар
Raven
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Raven »

Принципно прореза за лопатката е желателно да се направи преди да се монтира арматурата.
Лопатката на боксера за съжаление е точно на нивото на скобата т.е. ще трябва да режеш отстрани без да закачаш телта... трудничко, но все пак може да стане бавно и с малки движения. Лопатката е най-добре да я направиш от поликарбонат. Не е скъп, но това което съм намерил аз се продава на големи листи 2 х 3м. и може да се реже, но естествено никой няма да ти отреже парче 2 х 2см. освен ако има отпадно парче.

ПП: Аз бих опитал да направя по-различна лопатка. Тази счупената ще мина с едра и после фина шкурка, за да залича къде е била старата, а нова бих направил със почти същата форма но точно и максимално близко под скобата.
firesnow
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от firesnow »

ПП: Аз бих опитал да направя по-различна лопатка. Тази счупената ще мина с едра и после фина шкурка, за да залича къде е била старата, а нова бих направил със почти същата форма но точно и максимално близко под скобата.
Виж това вече е приказка ... прорез на друго място би ми спестило бая чегъртане. Но тогава остава въпроса каква да бъде формата на лопатката ... и в този случай дали не мога да мина с лопатка която няма нужда да бъде огъвана.
Аватар
Raven
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Raven »

Естествено, че може само дето предварително не може да се каже какъв ще е ефекта :lol:

Изрежи старата лопатка и заглади мястото. Направи един прорез на един милиметър под скобата с наклон 45 градиуса. Изрежи една подобна лопатка
Изображение
Изображение

С тази форма на лопатка според мен ще се получи.
Имай предвид, че режейки воблера може да прекъснеш телта, така че - внимателно. Може да направиш хоризонтален разрез и да огънеш лопатката надолу, за да избегнеш риска да срежеш телта.
Аватар
chopara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от chopara »

Лопатката може да си я направиш от различни материали, дори алуминий( от кутийките от кремове или съчми) - не ти трябва нагряване за да го огънеш. Имай предвид че салмотата ги правят от някаква пяна и за това локтайта(или който е да е каноколит) може да я стопи, по-добре с поксипол :wink: .
кьоркефали
Аватар
fiverov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fiverov »

Кърцата написа:това не са мехури. Пръскан е с спрей и си личи къде е лепилото. А това отдолу е допълнително сложена съчма за утежняване.
Мехурите ти не би трябвало да влияят на играта, но е много лесно да ги тръкнеш със шкурка и да боядисаш отгоре
аха ясно
мерси колега
но въпреки всичко ще си останат с оригиналната боя
пазете чисто ,не е толкова трудно
firesnow
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от firesnow »

Здравейте колеги, след дълга пауза (здравословни проблеми на мой-близък роднина) днес реших да се захвана с воблера. Успях да напрявя нов прорез с приблизителен ъгъл от 45 градуса. Прореза стана лесно. Наистина салмото е изработено от някакъв странен материал защото по време на рязането замириса неприятно ... не знам на какво. Даже не успях да прережа арматурата :D . Изгладих остатъците от предишната лопатка. И стигнах до новата. Нямах време да търся поликарбонат (поради същата причина) и днес реших да импровизирам с лопатка от компактдиск. Но нещо не ме кефи материала. Или по точно стигнах до следващия въпрос. С какво най-сполучливо се изразва лопатка от поликарбонат или от CD?
mitenceto89
новобранец
новобранец

Мнение от mitenceto89 »

firesnow написа:...С какво най-сполучливо се изразва лопатка от поликарбонат или от CD?
Изрязваш си едно правоъгълно парче, като очертаеш с върха на макетно ножче или друг остър инструмент и след това отчупваш.После си очертаваш формата на лопатката, пак с върха на ножчето и с клещи отчупваш излишните парчета. Надявам се д аси ме разбрал.
Но според мен не си заслужава усилията.След като си успял да счупиш оригиналната лопатка, значи няма да ти се опре и CD-то. По-добре си намери някоя кутия от салата или от сладолед.Доста са гъвкави и не се чупят, а и не се влияят от лепила.
Аватар
Raven
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Raven »

2мм. поликарбонат го режа с малка ножовка в груба форма и после го оформям с шкурка 150
firesnow
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от firesnow »

Днес ще се опита да си намеря поликарбонат защото ЦД-тата ... виждат ми се по-лабави от оригиналната лопатка на Боксер-а :D
Freaky..
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Freaky.. »

Иди в някой хранителен магазин и питай за кофи от сирене пластмасови не за кофата а за капакът и много добър материал гъвкав е и лестно се обработва аз ползвам такъв и съм много доволен дебел е около милиметър и половина
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”