Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Поправка на воблер
Модератор: emo vasilev
Re: Поправка на воблер
здрасти колега без да се обиждашКърцата написа:Че какво и е на лопатката. много лесно се прави. Ето една моя самоделка с подобна лопатка:
Стига да ти се занимава, лесно можеш да я поправиш. Мога да ти обясня как. Ако те мързи, направо си купувай друг.

все си мисля че не би трябвало ,но ...
пазете чисто ,не е толкова трудно
това не са мехури. Пръскан е с спрей и си личи къде е лепилото. А това отдолу е допълнително сложена съчма за утежняване.
Мехурите ти не би трябвало да влияят на играта, но е много лесно да ги тръкнеш със шкурка и да боядисаш отгоре
Мехурите ти не би трябвало да влияят на играта, но е много лесно да ги тръкнеш със шкурка и да боядисаш отгоре
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
-
- научил се да хвърля
Привет колега,Кърцата написа:Че какво и е на лопатката. много лесно се прави. Ето една моя самоделка с подобна лопатка:
Стига да ти се занимава, лесно можеш да я поправиш. Мога да ти обясня как. Ако те мързи, направо си купувай друг.
С удоволствие бих опитал да си направя лопатка и да заменя счупената, просто не съм наясно как

С ножовка или трионче прорязваш там където е основата на лопатката.

от някакъв плексиглас изрязваш лопатка като старата. Огъваш я чрез нагряване.
В горния край, който влиза във воблера прорязваш отвор в който трябва да влезе халката за закачане. Нещо такова, като това подчертаното с маркера:
Поставяш я така:

После лепиш с подходящо лепило, аз работя с двукомпонентно и пускаш воблера в боя

от някакъв плексиглас изрязваш лопатка като старата. Огъваш я чрез нагряване.
В горния край, който влиза във воблера прорязваш отвор в който трябва да влезе халката за закачане. Нещо такова, като това подчертаното с маркера:

Поставяш я така:

После лепиш с подходящо лепило, аз работя с двукомпонентно и пускаш воблера в боя

само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
-
- научил се да хвърля
Хммм ... аз си мислех че метлната част на която се закача или връзва воблера е през цялата дължина на тялото на примамката. И ако резна с ножовката ... няма ли да я прережа. Защото металната част си стърчи от "устата" на боксера. Ако съм разбрал превилно може би и тя трябва да се острани и после да сложа друга или ...
И само ще един въпрос относно материала за лопатка ... спомена плексиглас, но въпреки това ... кое е сполучливо като материал който би издърал на нагряване примерно на пламъка на спиртна лампа, запалка или свещ. Бих опитал и с пистолет за топъл въздух но там няма как да насоча топлото към такава малка повърхност
И само ще един въпрос относно материала за лопатка ... спомена плексиглас, но въпреки това ... кое е сполучливо като материал който би издърал на нагряване примерно на пламъка на спиртна лампа, запалка или свещ. Бих опитал и с пистолет за топъл въздух но там няма как да насоча топлото към такава малка повърхност

Принципно прореза за лопатката е желателно да се направи преди да се монтира арматурата.
Лопатката на боксера за съжаление е точно на нивото на скобата т.е. ще трябва да режеш отстрани без да закачаш телта... трудничко, но все пак може да стане бавно и с малки движения. Лопатката е най-добре да я направиш от поликарбонат. Не е скъп, но това което съм намерил аз се продава на големи листи 2 х 3м. и може да се реже, но естествено никой няма да ти отреже парче 2 х 2см. освен ако има отпадно парче.
ПП: Аз бих опитал да направя по-различна лопатка. Тази счупената ще мина с едра и после фина шкурка, за да залича къде е била старата, а нова бих направил със почти същата форма но точно и максимално близко под скобата.
Лопатката на боксера за съжаление е точно на нивото на скобата т.е. ще трябва да режеш отстрани без да закачаш телта... трудничко, но все пак може да стане бавно и с малки движения. Лопатката е най-добре да я направиш от поликарбонат. Не е скъп, но това което съм намерил аз се продава на големи листи 2 х 3м. и може да се реже, но естествено никой няма да ти отреже парче 2 х 2см. освен ако има отпадно парче.
ПП: Аз бих опитал да направя по-различна лопатка. Тази счупената ще мина с едра и после фина шкурка, за да залича къде е била старата, а нова бих направил със почти същата форма но точно и максимално близко под скобата.
-
- научил се да хвърля
Виж това вече е приказка ... прорез на друго място би ми спестило бая чегъртане. Но тогава остава въпроса каква да бъде формата на лопатката ... и в този случай дали не мога да мина с лопатка която няма нужда да бъде огъвана.ПП: Аз бих опитал да направя по-различна лопатка. Тази счупената ще мина с едра и после фина шкурка, за да залича къде е била старата, а нова бих направил със почти същата форма но точно и максимално близко под скобата.
Естествено, че може само дето предварително не може да се каже какъв ще е ефекта
Изрежи старата лопатка и заглади мястото. Направи един прорез на един милиметър под скобата с наклон 45 градиуса. Изрежи една подобна лопатка

С тази форма на лопатка според мен ще се получи.
Имай предвид, че режейки воблера може да прекъснеш телта, така че - внимателно. Може да направиш хоризонтален разрез и да огънеш лопатката надолу, за да избегнеш риска да срежеш телта.

Изрежи старата лопатка и заглади мястото. Направи един прорез на един милиметър под скобата с наклон 45 градиуса. Изрежи една подобна лопатка

С тази форма на лопатка според мен ще се получи.
Имай предвид, че режейки воблера може да прекъснеш телта, така че - внимателно. Може да направиш хоризонтален разрез и да огънеш лопатката надолу, за да избегнеш риска да срежеш телта.
Лопатката може да си я направиш от различни материали, дори алуминий( от кутийките от кремове или съчми) - не ти трябва нагряване за да го огънеш. Имай предвид че салмотата ги правят от някаква пяна и за това локтайта(или който е да е каноколит) може да я стопи, по-добре с поксипол
.

кьоркефали
аха ясноКърцата написа:това не са мехури. Пръскан е с спрей и си личи къде е лепилото. А това отдолу е допълнително сложена съчма за утежняване.
мерси колега
но въпреки всичко ще си останат с оригиналната боя
пазете чисто ,не е толкова трудно
-
- научил се да хвърля
Здравейте колеги, след дълга пауза (здравословни проблеми на мой-близък роднина) днес реших да се захвана с воблера. Успях да напрявя нов прорез с приблизителен ъгъл от 45 градуса. Прореза стана лесно. Наистина салмото е изработено от някакъв странен материал защото по време на рязането замириса неприятно ... не знам на какво. Даже не успях да прережа арматурата
. Изгладих остатъците от предишната лопатка. И стигнах до новата. Нямах време да търся поликарбонат (поради същата причина) и днес реших да импровизирам с лопатка от компактдиск. Но нещо не ме кефи материала. Или по точно стигнах до следващия въпрос. С какво най-сполучливо се изразва лопатка от поликарбонат или от CD?

-
- новобранец
Изрязваш си едно правоъгълно парче, като очертаеш с върха на макетно ножче или друг остър инструмент и след това отчупваш.После си очертаваш формата на лопатката, пак с върха на ножчето и с клещи отчупваш излишните парчета. Надявам се д аси ме разбрал.firesnow написа:...С какво най-сполучливо се изразва лопатка от поликарбонат или от CD?
Но според мен не си заслужава усилията.След като си успял да счупиш оригиналната лопатка, значи няма да ти се опре и CD-то. По-добре си намери някоя кутия от салата или от сладолед.Доста са гъвкави и не се чупят, а и не се влияят от лепила.
2мм. поликарбонат го режа с малка ножовка в груба форма и после го оформям с шкурка 150
-
- научил се да хвърля
Днес ще се опита да си намеря поликарбонат защото ЦД-тата ... виждат ми се по-лабави от оригиналната лопатка на Боксер-а 

Иди в някой хранителен магазин и питай за кофи от сирене пластмасови не за кофата а за капакът и много добър материал гъвкав е и лестно се обработва аз ползвам такъв и съм много доволен дебел е около милиметър и половина