Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Въпрос за избор на макара и пръчка?
Модератор: sapuna
Re: Въпрос за избор на макара и пръчка?
Колега 666 може ли дадете повече инфо. за Окума лонгбоу ако сте я отваряли , четох че сте бил притежател на тази макара , спрял съм избора си на нея за покупка в размер 80 или 90, макарата ще се използва за риболов на сом от брега чрез разпъване.
Имах размер 50 и 80.Вътре е като тази- http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=44&t=43245raf1 написа:Колега 666 може ли дадете повече инфо. за Окума лонгбоу ако сте я отваряли , четох че сте бил притежател на тази макара , спрял съм избора си на нея за покупка в размер 80 или 90, макарата ще се използва за риболов на сом от брега чрез разпъване.
Но материалите са стандартни,пиньон от бронз,корона от дурал..
Надеждна макара,мощна и добре направена.Реди влакното много добре.
Уточнение,размер 80 не е със стоп лагер!
Мерси колега , спрял съм избора си на тази макара от полученото инфо. в руския сайт за риболов на сом Euro som.de
Ихаа!!!
Не бях влизал 5 дена и се е разгорял голям спор.
Относно избора, вчера исках да отида да видя гореспоменатия
http://shop.fishbg.org/index.php?main_p ... 6ae2e07d85, но не ми остана време. Ще отида на място да я погледна и ако имате идея къде в софия мога да видя предложената Okuma longbow би било чудесно.
Относно пръчката мисля, че ще е JRC Contact 3 секции.
Още веднъж благодаря за отзивчивостта!
P.S. Относно предложението да се занимавам с риболова, който практикувам - няма да го изоставя със сигурност, но искам да опитам и нови неща пък току виж ми допаднали!
Хубава вечер на всички!

Не бях влизал 5 дена и се е разгорял голям спор.
Относно избора, вчера исках да отида да видя гореспоменатия
http://shop.fishbg.org/index.php?main_p ... 6ae2e07d85, но не ми остана време. Ще отида на място да я погледна и ако имате идея къде в софия мога да видя предложената Okuma longbow би било чудесно.
P.S. Относно предложението да се занимавам с риболова, който практикувам - няма да го изоставя със сигурност, но искам да опитам и нови неща пък току виж ми допаднали!
Хубава вечер на всички!
Не навреме изпита втора бира - това си е изгубена първа!
-
- ще става разбирач
Само така

Само така

-
- ще става разбирач
относно пръчката щети копирам мнение от другия форум защото не знам дали си регистриран там.
"За макари до 100 лв.не мога да изказвам мнение защото нямам наблюдение.
Но те тая пръчка какъв бой яде в Неделя на язовира нямате си на идея.Бях решил или да я счупя или ....не-знам.Бяхме на нещо като пикник с приятели,тествахме каква дистанция може да се достигне с тоя прът.Отмерихме на сухо 100 метра и на кордата сложихме възелче за белег.Почна се едно мятане от трима човека,ама на харабия с 100 гр.олово и 0.38 корда(понеже си падам малко мурдар Laughing )
100-те метра ги ловеше от всяко замятане стигнахме до 125-130 м.което си е завидна дистанция за параволик и 0.38 корда.
Ето за това иде реч:
JRC Contact Carp Rod - 3.90м / карбон / 3,00 lb тест / 3 части+"
Цитат е и дано корегата не се разсърди
http://www.carpbg.com/forum/viewtopic.php?t=18356
"За макари до 100 лв.не мога да изказвам мнение защото нямам наблюдение.
Но те тая пръчка какъв бой яде в Неделя на язовира нямате си на идея.Бях решил или да я счупя или ....не-знам.Бяхме на нещо като пикник с приятели,тествахме каква дистанция може да се достигне с тоя прът.Отмерихме на сухо 100 метра и на кордата сложихме възелче за белег.Почна се едно мятане от трима човека,ама на харабия с 100 гр.олово и 0.38 корда(понеже си падам малко мурдар Laughing )
100-те метра ги ловеше от всяко замятане стигнахме до 125-130 м.което си е завидна дистанция за параволик и 0.38 корда.
Ето за това иде реч:
JRC Contact Carp Rod - 3.90м / карбон / 3,00 lb тест / 3 части+"
Цитат е и дано корегата не се разсърди
http://www.carpbg.com/forum/viewtopic.php?t=18356
Привет отново!
Пръчката я взех - JRC Contact 3 секции и смея да твърдя, че избора е отличен (на фона на всичко друго, което видях)!!!
Относно макарата, ходих да видя един TF Gear , но хич не ми хареса.
Така че избора ще е между предложението на колегата по-горе Окума longbow и Tica Sportera.
Много ще съм благодарен, ако някой ме насочи къде в София мога да ги погледна на живо?
Пръчката я взех - JRC Contact 3 секции и смея да твърдя, че избора е отличен (на фона на всичко друго, което видях)!!!
Относно макарата, ходих да видя един TF Gear , но хич не ми хареса.
Така че избора ще е между предложението на колегата по-горе Окума longbow и Tica Sportera.
Много ще съм благодарен, ако някой ме насочи къде в София мога да ги погледна на живо?
Не навреме изпита втора бира - това си е изгубена първа!
Честито!
Дано са кадемлийки.
Тиката е с безконечен винт,но не съм имал удоволствието да я видя или пипна.Така че не мога да ти кажа нищо по въпроса,макар че спортерата ми изглежда по-добре.
Дано са кадемлийки.
Тиката е с безконечен винт,но не съм имал удоволствието да я видя или пипна.Така че не мога да ти кажа нищо по въпроса,макар че спортерата ми изглежда по-добре.