Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Платените водоеми през забраната
Модератор: sapuna
- daniel_g
- разбира нещата
Платените водоеми през забраната
Отварям една нова темичка тук, където можем да описваме информацията относно платените водоеми из България.
Точно тук ще споделя няколко думи за миналия ми излет на едно платено язовирче до с. Хирево , м/у Севлиево и Торян.
Излета протече съботния ден (28.април) като, както е ясно на всички основната риба по тези водоеми е шаран и каракуда.
Към 9-10 пристигнахме на водоема със съпругата и разпънахме 'цирка'
Аз се заех с въдиците, а тя със масата столовете и тн.
Ловях със ин-лайн олова 60-80гр с една кука под оловото , като за стръв бях заложил консервирана млечна царевица на косъм и дебели торни червеи.
Доста добър риболов направихм, като към 6 следобяда решихме да си ходим имахме 4-5 шаранчета кило-кило и нещо и 2 сомчета около 500-1кг.
Рибата се плаща на килограм ( шаран-4лв, сом - 8лв, амур - 4,50), като такста за ловене е 2лв. Ето и малко снимки от излетчето
Разпъването на тежката артилерия:

С едно от шаранчетата :

Тук съпругата асистира с кепа

Изкарахме си един приятен и разтоварващ почивен ден.
Накрая всичката риба беше върната по-живо , по-здраво в язовира!
Точно тук ще споделя няколко думи за миналия ми излет на едно платено язовирче до с. Хирево , м/у Севлиево и Торян.
Излета протече съботния ден (28.април) като, както е ясно на всички основната риба по тези водоеми е шаран и каракуда.
Към 9-10 пристигнахме на водоема със съпругата и разпънахме 'цирка'

Аз се заех с въдиците, а тя със масата столовете и тн.
Ловях със ин-лайн олова 60-80гр с една кука под оловото , като за стръв бях заложил консервирана млечна царевица на косъм и дебели торни червеи.
Доста добър риболов направихм, като към 6 следобяда решихме да си ходим имахме 4-5 шаранчета кило-кило и нещо и 2 сомчета около 500-1кг.
Рибата се плаща на килограм ( шаран-4лв, сом - 8лв, амур - 4,50), като такста за ловене е 2лв. Ето и малко снимки от излетчето

Разпъването на тежката артилерия:

С едно от шаранчетата :

Тук съпругата асистира с кепа

Изкарахме си един приятен и разтоварващ почивен ден.
Накрая всичката риба беше върната по-живо , по-здраво в язовира!
-
- разбира нещата
- Local
- учете се от него
Айде сега преди да критикуваш колега по този начин , прочети точно последното изречение от поста на daniel_gimitev72 написа:Колега не се сърди на това шаранче на снимката няма 500гр. а ако ми кажеш ,че не си пуснал и сомчетата.........
daniel_g написа:Накрая всичката риба беше върната по-живо , по-здраво в язовира!
Клавиатура риба не лови!!!
- daniel_g
- разбира нещата
Може и друг да сподели за успехите и неуспехите по платените в тази тема. Ето ви и още малко инфо за Платени водоеми в Севлиевско - Троянския край :
Яз. Ряховски ливади - 5лв. такса и каквото хванеш не се плаща, има доста каракуда , шаран, амур , сом. Тук може да прочетет за трофейния шаран пуснат в язовира http://carpbg.com/forum/viewtopic.php?t=3353 . ( Тази събота мисля да съм там )
Богатовски язовир - по пътя м/у Севлиево и Велико Търново - такса 2 лв - рибата каквото хванеш не се плаща. Язовира е доста голям, имам всякакъв вид риби от уклей, каракуди 400-500гр, кефал, шаран, Толостолоб - които миналата забрана доста добре се ловеше на стриропор и като се затопли още малко водата пак ще почне.
Язовирчето при с.Кастел - м/у Севлиево и Априлци - 3 лв такса и 4 лв/кг шаран . 3-4 килограмови шарани и такива и по-големи амури.
язовира при с.Батошево - шарани 2-3-4 килца и там се плащат.
А относно излета и рибите- това шаранче е точно 900гр, колега. Имам едно кантарче на Рапала, с което жената претегля внимателно всяка рибка , дори и наи дребните
А сометата - то грехота да ги вземеш!!! Както казах , всичките рибета си плуват обратно във водоема.

А относно излета и рибите- това шаранче е точно 900гр, колега. Имам едно кантарче на Рапала, с което жената претегля внимателно всяка рибка , дори и наи дребните