Въпрос....

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
RAMIREZ
разбира нещата
разбира нещата

Въпрос....

Мнение от RAMIREZ »

Подариха ми телескоп D.A.M - 3.60м. , акция 30-60
Та въпроса ми е - колко големи риби мога да вадя с него без да стане на парчета? :)
Малко ламерски и глупав въпрос предполагам :oops: , но се надявам някои да отговори!
Благодаря предварително!
Изображение
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Ходи си спокойно за риба.Не можеш да знаеш каква риба ще ти се закачи. Ако пък е мн. голяма и телескопа се счупи-не съжалявай.Хем си имаш история за разказване,хем нищо не губиш.Нали все пак ти е подарък!
pantofi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pantofi »

Незнам какво разбираш под понятието Големи риби .Моят опит ми е показал че много е важно начина на ваденето на самата риба.Според мен рибарят определя до каква степен да се натовари пръчката .Аз тази акция я използвам за дънен риболов и досега съм нямал проблеми .
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

"Колко голяма риба ще извадя с тази пръчка" - ей такава данна няма никъде написана по пръчките, това е една голяма заблуда ако някой се опитва да ви убеждава с еди коя си пръчка , ще изкарате еди колко си голяма риба. Колега най-последното нещо , което може да ти се случи е да счушиш пръчката.... преди това имаш аванс на макарата , да се посборите , имаш повод който ще се скъса при по голямо натоварване... пък в крайна сметка ако усетиш че рибата е много голяма , навеждаш , къса и живи здрави до следващия път , няма да я напъваш като хамалин.

Използвай я тази пръчка за дънен риболов с съобразени за нея тежести , тоест не повече от 50гр , ако искаш да постигаш максимални дистанции при хвърлянето.
Клавиатура риба не лови!!!
puntakis
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Абе ейййййй....!!!!!

Мнение от puntakis »

Каде се е чуло и видяло счупена въдица от риба бе хора...!!!

АВАНС няма ли???? :roll: :cry: :cry: :cry:
Love & Ribolov
Ribarina
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Ribarina »

Здравейте отново! Да ви кажа за счупена въдица и то точно DAM и не една,а две.Преди доста години баща ми ми подари DAM с машинката му и всичко още на първата риба първо замина върхът от средата на втората секция,докато освободя аванса на макарата дръжката ми остана в ръката,а рибата не беше голяма,изсурках шаранчето почти до брега и само успях да му видя опашката,едва ли имаше повече от три кила.А втората пръчка пак DAM я потроши брат ми докато вадеше един кефал на Славянка
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

и аз сьм трошил ДАМ,ама сега като се замисля,не сьм некьв експерт,щото няма НЕЩО,дето да не сьм трошил по един или друг начин :lol: :lol: :lol:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Ми и pantofi и Local и puntakis са ти го казале ! То кат сработи сичко и линия и аванс то трошенето на гегичката е мноооооооооооооооооого трудно осъществимо :wink: Те примерно съвсем скоро закачих това :

Изображение

На УЛ такъмче с тест ( акция ) 0.8 - 5гр. , с влакно 0.14 монофил и излезна кат и влакното и гегичката са здрави :D Е верно не можа да влезе в кепа та требваше да се правим на сръчният Джони и да я вадя с ръце амЪ .......
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
puntakis
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от puntakis »

Павел Иванов написа:Ми и pantofi и Local и puntakis са ти го казале ! То кат сработи сичко и линия и аванс то трошенето на гегичката е мноооооооооооооооооого трудно осъществимо :wink: Те примерно съвсем скоро закачих това :

Изображение

На УЛ такъмче с тест ( акция ) 0.8 - 5гр. , с влакно 0.14 монофил и излезна кат и влакното и гегичката са здрави :D Е верно не можа да влезе в кепа та требваше да се правим на сръчният Джони и да я вадя с ръце амЪ .......
Каде е пряждала тая красавица??? :shock: :wink:
Love & Ribolov
RAMIREZ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от RAMIREZ »

Благодаря много на всички за мненията:)
Значи , отивам замятам и каквото стане :lol:
Скоро ще се похваля , какви са резултатите !
Изображение
kRaikkonen
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kRaikkonen »

Колега времето и постоянството му е майката!
Ще видиш как със течение на излетите все повече неща ще ти се изяснят!
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”