Shimano ANTARES

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

awfast
новобранец
новобранец

Re: Shimano ANTARES

Мнение от awfast »

Здравей! Ако не си се спрял на тази въдица само заради марката, която е световно известна, аз ти препоръчвам да смениш на нещо от сорта на Тика, Колмик или нещо такова. Шимано са определено класна марка, но по мои лични наблюдения Шимано правят само хубави макари, тъй като както всички предполагам знаем марката Шимано не произвежда само въдици и макари, а разни машинки от рода на тези за колела примерно. Та отплеснах се малко, мисълта ми беше, че ако не ти дреме кой знае колко за марката(въпреки че Тика и Колмик са върха на сладоледа в риболова) избери си някоя пръчка от тези марки, а вече по нататък и евентуално бижу-макара Шимано.

Надявам се да съм помогнал!
Поздрави и успех!
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

Баце тъй слъйшал шта думаеш. Шимано Антарес. Баце това е върха на сладоледа. Ква Тика, къф Колмик..... Не че са лоши, но серията Антарес е ....как да кажа... оргазъм. Лично имам Катана и като я сравнявам с Тиките, по нищо не им отстъпва, но съм държал директен Антарес, фидер Антарес, е нема такъв кеф.
Сигурен съм, че и с болото е така. Колега стига да можеш да си го позволиш, скачай. :wink:
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
leeds
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от leeds »

awfast написа:Здравей! Ако не си се спрял на тази въдица само заради марката, която е световно известна, аз ти препоръчвам да смениш на нещо от сорта на Тика, Колмик или нещо такова. Шимано са определено класна марка, но по мои лични наблюдения Шимано правят само хубави макари, тъй като както всички предполагам знаем марката Шимано не произвежда само въдици и макари, а разни машинки от рода на тези за колела примерно. Та отплеснах се малко, мисълта ми беше, че ако не ти дреме кой знае колко за марката(въпреки че Тика и Колмик са върха на сладоледа в риболова) избери си някоя пръчка от тези марки, а вече по нататък и евентуално бижу-макара Шимано.

Надявам се да съм помогнал!
Поздрави и успех!
Колега колега...явно изобщо не си запознат,незнам какви са ти наблюденията но си в дълбока заблуда.Не се излагай с колмици и тики пики....
ДА ХВАНЕШ РИБА Е УДОВОЛСТВИЕ,НО ДА И ДАРИШ ЖИВОТА....Е ТОВА НЕ СЕ ОПИСВА С ДУМИ.
ПУСНИ ДНЕС ЗА ДА ХВАНЕШ УТРЕ!!
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Един приятел ми разказа преди време как си счупил върха точно на 6 метрова болонеза Шимано Антарес.
15-тина сантиметровото парченце от върха го начупил на много по-малки с два пръста и без особено усилие...като солетка.
Лични наблюдения нямам!
Изображение
awfast
новобранец
новобранец

Мнение от awfast »

Колега, Indalo, сългасен съм с теб и да знам, че повечето хора си мислят по същия начин като теб за Шимано. Емии не, имам приятел който замина за Русия преди 6 години и се виждаме може ми 10пъти в годината и стана на въпрос веднъж..ами как да ти кажа той самия ми каза, че пръчката, която си беше взел беше за 600-700 лева и каза недей! "Тва на Шимано само машините са им добри. Знам, че разбираш повече от мен, но и в Русия са на същото мнение.(говорим нали за пръчките до 500лева,въпреки че..) Пръчка ли е, да е различна от Шимано, а за макара вече, да е Шимано!" Това му бяха думите.Разбира се спестявам много от другите изговорени приказки, но в крайна сметка успях да му се доверя, тъй като ми извади доста правдоподобни доводи. Не мога да се сетя точно какво казваше, тъй като беше миналата година(лека амнезия :D (ама лека) ) , но просто отбелязвам.
Аватар
mikej
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от mikej »

Тика са върха на сладоледа в риболова :shock:

п.с. ще споделиш ли с нас защо мислиш така :?:
То не кълве, ама ние си ловиме
Хвани пусни-не бъди МЕСАР
А бе нещо не калват.... да бе само си смучат
Кое си е- си е
Изображение
Аватар
leeds
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от leeds »

аз имам антарес ...и никога няма да я сменя с друго боло,единствения недостатък,че е много скъпа.Нека колеги които не са ловили с антарес да не изказват мнения.Преди да я купя се посъветвах с доста иродирани хора в риболова с болонезе...Отговора на всички беше антарес.
И ако за колегата не са проблем парите ...това е твоето болонезе,и след първия риболов ще се увриш че е така.
ДА ХВАНЕШ РИБА Е УДОВОЛСТВИЕ,НО ДА И ДАРИШ ЖИВОТА....Е ТОВА НЕ СЕ ОПИСВА С ДУМИ.
awfast
новобранец
новобранец

Мнение от awfast »

Нека колеги които не са ловили с антарес да не изказват мнения.
Няма да влизам в пререкания, дадох мнение и да, не съм ловил с нея, тъй като самата марка Шимано не е за мен(не ми харесва, не толкова до нямане на възможности). Човека искаше просто някаква дискусия за и против, аз изявих моето лично мнение, не съм казал НЕДЕЙ ДА купуваш, той човека има глава на раменете :idea:
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

stich написа:Един приятел ми разказа преди време как си счупил върха точно на 6 метрова болонеза Шимано Антарес.
15-тина сантиметровото парченце от върха го начупил на много по-малки с два пръста и без особено усилие...като солетка.
Лични наблюдения нямам!
Директния мие Формакс Визаш и съм вадил скобари около кило без ластик от течение. Гледайки от страни имаш чуството че върха всеки момент ше стане на парчета, но рибките излизат. Обаче веднъж при откачане на линията го натиснах малко повече настрани и върха ми се счупи в ръцете. Та карбона мисля , че издържа на огъване ане на трошене. Не съм ловил със Антарес,но съм сигурен че е уникална въдица и кефа при вадене на риби ще е на макс. А исамия риболов. Може би не е за трофейни шарани и амури, но за кленове и скоби със сигурност ще е едно перфектно оружие. Не отричам Тиките и Колмиците, но няма как да са за предпочитане пред Антареса. Лично мнение. :wink:
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

mikej написа:Тика са върха на сладоледа в риболова :shock:

В средния ценови клас (пръчки)...ТICA e най-доброто.
...а за скъпотия SHIMANO и COLMIC нямат равни...
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
feederteam
новобранец
новобранец

Мнение от feederteam »

Аз имам Шимано Бийст мастър което е малко по финно и си вадя бели мрени по 2кг,как твоя приятел е счупил върха от пъстърва не знам...
Болотата на Шимано са уникални,взимай го без да го мислиш
Аватар
pampasa
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pampasa »

Нека да са лоши Шимано -Аз моята болонезка 6м. Спиидмастер я тествах на Богров -шарани по 8-10кг. неможаха да я счупят :)
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
Аватар
leeds
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от leeds »

шимано антарес 5 серия 209гр. ....около 600лв по магазините,но може да се намери по евтино, ако се спреш на шимано пиши колега ще ти помогна в избора.
А мога да ти предложа и шимано техниум дх 5 серия,най новото болонезе т5 акция връх...цена 320лв. с твърд калъф.
Аватар
mikej
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от mikej »

tamihal написа:
mikej написа:Тика са върха на сладоледа в риболова :shock:

В средния ценови клас (пръчки)...ТICA e най-доброто.
...а за скъпотия SHIMANO и COLMIC нямат равни...
Колегата мисля че имаше предвид като цяло в риболова, а не в среден,висок- и къвто ще да е ценови клас :wink:
То не кълве, ама ние си ловиме
Хвани пусни-не бъди МЕСАР
А бе нещо не калват.... да бе само си смучат
Кое си е- си е
Изображение
Аватар
калин кацаров
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от калин кацаров »

и така: последните години шимано и дайва пуснаха на пазара най различни по строи, модели, акция и т.н болонези които се продават навсякъде, като се има впредвид колко свит пазара стана, което е красноречиво за тяхното качество
антареса на шимано е уникална пръчка, colmic в болонезите също са супер, аз имам colmic key seven 7м и шарковци по няколко кила ги вади без проблем, но е made in italy, за сешашните модели нямам наблюдение, но по-страите са класикa
колега взимай това боло шимано антарес то какво има за чудене, прекрасна пръчка
Заключено

Обратно към “Риболов на болонезе”